Za najboljšo boksarko večera so izbrali Matejo Rajterič, za najboljšega boksarja pa Aljaža Venka. Foto: Zoran Horvat
Za najboljšo boksarko večera so izbrali Matejo Rajterič, za najboljšega boksarja pa Aljaža Venka. Foto: Zoran Horvat
Danijel Babič, Andro Devetak in Nejc Nedeljko. Foto: Zoran Horvat

V zanimivih in kakovostnih bojih so dobili 11 superprvakov. Prvo lovoriko superpokala so pri članicah osvojile Katarina Kosmač (FCL Ljubljana), Tjaša Kovačič (BK Fužinar), Andreja Bešter (BK Kranj) in Mateja Rajterič (Combat Academy), pri članih pa Blaž Škrjanc in Nejc Nedeljko (Ring, Ptuj), Tadej Mernik, Aljaž Venko in Labinot Xhoxhaj (BK Slovenska Bistrica), Jaka Hlad (Combat Academy) ter Nejc Vodovnik (Ring, Celje).

Iz Boksarske zveze Slovenije so dogajanje tako opisali: "Že uvodna borba med Katarino Kosmač in Katjo Gajič v kategoriji članic do 64 kg je dala slutiti, da nas čaka izjemen boksarski večer. Odlično sta se odrezali tudi mladi tekmovalki Anja Jabločnik in Tjaša Kovačič, slednja je izredno živahno borbo v kategoriji do 54 kg tudi dobila. Sledil je nastop odlične Andreje Bešter, ki je bila suverena v borbi z Anjo Koželj v kategoriji članic do 57 kg. Četrta borba večera v kategoriji do 51 kg je bila prva poslastica. Mlada Monika Božičko se je odlično upirala naši najboljši boksarki Mateji Rajterič, ki je letos tako osvojila vse tri prestižne lovorike in bo zagotovo njena prava naslednica. V najlažji moški kategoriji do 56 kg, se je Marko Muratovič dobro upiral državnemu in pokalnemu prvaku Blažu Škrjancu, toda na koncu je moral priznati premoč slednjemu. Tudi mladi Rok Smrtnik, v kategoriji do 64 kg se je izkazal v dvoboju z državnim in pokalnim prvakom Tadejem Mernikom, toda na koncu mu je zmanjkalo moči. Nejc Nedeljko v kategoriji do 69 kg, je premaga Danijel Babiča in še enkrat potrdil, da veliko obeta. Vrhuncev večera je bil zagotovo dvoboj v kategoriji do 75 kg, kjer je aktualni državni in pokalni prvak Aljaž Venko, v borbi proti Marku Makovcu demonstriral najlepše poteze plamenite veščine. V kategoriji do 81 kg je presenetil Jaka Hlad, ki je po točkah premagal pokalnega prvaka Klemena Turkuša in tako letos osvojil svojo prvo lovoriko. Borut Slapnik je bil v borbi do 91 kg diskvalificiran in tako je Nejc Vodovnik, povsem zasluženo stopil na najvišjo stopničko. Zaključek v super težki kategoriji se je končal z zanesljivo zmago Labinota Xhoxhaja, ki je bil prepričljiv v borbi z mladim Mirzo Škapurevićem."

Posebna žirija, sestavljena iz športnih novinarjev, boksarskih strokovnjakov, organizatorja in predstavnikov gostitelja so za najboljšo boksarko večera izbrali Matejo Rajterič, za najboljšega boksarja pa Aljaža Venka. Mlade slovenske boksarje čaka zdaj evropsko prvenstvo do 22 let v ruskem Kaliningradu, spremljal jih bo glavni trener članske vrste Saša Taraniš.

Mojca Dumančič