Lokalne novice
(6)
false
Ambrož Jakop vsako leto preteče več kot 3.000 kilometrov. Foto: Miran Antončič
false
Ekipa prijateljev teče za dober namen. Foto: Miran Antončič
false
Na pot so s prvomajsko budnico ob šesti uri zjutraj v Logatcu tekače pospremili domači godbeniki z mažoretkami. Foto: Miran Antončič

Dobrodelni tek čez Slovenijo za otroške počitnice

Ambrož Jakop: "Tečem, ker se mi ne da hoditi"
1. maj 2016 ob 10:59,
zadnji poseg: 1. maj 2016 ob 13:04
Sečovlje - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Od petka do nedelje, 1. maja, skupina tekačev pod vodstvom Logatčana Ambroža Jakopa teče za dober namen, saj bodo otrokom s posebnimi potrebami omogočili počitnice.

V preteklih dveh dneh so že pretekli 250 kilometrov od Hodoša do Logatca. Danes tečejo od Logatca do mejnega prehoda Sečovlje. Skupaj bodo pretekli približno 375 km. V sodelovanju s Humanitarnim društvom Križemrok zbirajo denar za letovanje otrok s posebnimi potrebami iz dnevnih oddelkov CUDV-ja Dolfke Boštjančič, Draga.

Ambrož Jakop vsako leto preteče več kot 3.000 kilometrov. Zadnjih nekaj let teče ultramaratone. Njegov najdaljši ultramaraton je bil tek okoli Blatnega jezera na Madžarskem, ko je odtekel 221 kilometrov. V šali pravi: "Tečem, ker se mi ne da hoditi."
.

Vse, ki bi še želeli prispevati, lahko denar nakažejo na račun Humanitarnega društva Križemrok.
.
TTR KRIŽEMROK: SI56 6100 0000 8119441
NAMEN NAKAZILA: peljimo jih na počitnice
KODA NAMENA: CHAR
SKLIC: 00 29042016
.
Humanitarno društvo Križemrok, Kamniška grapa 141, 2351 Kamnica, Delavska hranilnica Maribor


.
Tokrat s prijatelji Ambrož Jakop teče za dober namen, da omogočijo brezskrbne počitnice skupini otrok s posebnimi potrebami. Po pretečenih 250 kilometrih je Ambrož zaradi hudega vnetja gležnja predal vodenje dobrodelnega teka prijateljici Sari Kavčič, ki bo danes pretekla zadnjo etapo od Logatca do Sečovelj. Na pot so s prvomajsko budnico ob šesti uri zjutraj v Logatcu tekače pospremili domači godbeniki z mažoretkami.

Sara Kavčič, ki je danes prevzela vodenje dobrodelnega teka, je vzgojiteljica v oddelku z malčki s posebnimi potrebami, zato dobro ve, kako veliko jim pomenijo počitnice. Koliko denarja bodo zbrali s tekom Slovenska diagonala Hodoš Sečovlje, bo znano v nekaj dneh. Že pred štartom teka je bilo na računu zbranih nekaj več kot dva tisoč evrov.

VIDEO
Dobrodelni tek za otroke po Sloveniji
Barbara Renčof, Televizija Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
rokecr
# 01.05.2016 ob 13:28
Ali to pomeni, če ne bi tekli, država ne bi dala za počitnice otrokom s posebnimi potrebami?
srsly?
# 01.05.2016 ob 14:54
@rokecr Pravilno razumeš, država krči sredstva tudi pri otrocih s posebnimi potrebami (ne plača počitnic / terapij v celoti oz. jih plača manj, kot bi jih otroci potrebovali).
rokers
# 02.05.2016 ob 15:19
veza...se strinjam...Drugače pa wings of life in podobna jajca mi grejo pošteno na živce...vsi bi bili dobrodelni, neki tekli, pekli, kolesarili, pešačili za uboge invalide.... namesto, da bi žrtvovali uro, dve in peljali te osebe ven na sprehod, na pijačo, se kopat v bazen, peljat na prireditev,.... Država kolikor dobro skrbi za te osebe (za nujne stvari mislim: higiena, nastanitev, prehrana), vse druge pa bi lahko jim dali ljudi iz dobrodelnosti..Ne tečt, peljte jih ven...
veza
# 01.05.2016 ob 21:38
srsly?
# 01.05.2016 ob 14:54

@rokecr Pravilno razumeš, država krči sredstva tudi pri otrocih s posebnimi potrebami

država smo mi vsi, državne inštitucije vodijo ljudje s priimki in imeni, lepo je opozarjati na nepravilnosti, tudi protestirati in tudi zbirati denar, a da za to tečeš, tega ne razumem, lahko bi ta čas porabili za izboljšanje gospodarske uspešnosti, nobenega problema ne bomo rešili z dobrodelnostjo, probleme bomo rešili z dobrim gospodarjenjem!
conscience
# 02.05.2016 ob 23:50
Še ena od samopromocijskih akcij......vse za lasten PR.....
linus.si
# 01.05.2016 ob 12:21
Super za te otroke, ampak PR bi lahko sicer iskreno izjavo iz našlova Ambroža odmaknil iz repertuarja, ker deluje vzvišena/naduta/samovšečna, hkrati odbijajoča za humanitarno akcijo.. PR je v tovrstnih akcijah ključnega pomena!
Kazalo