Za okoli 400 neprofitnih stanovanj se je potegovalo 3.432 prosilcev. Foto: BoBo
Za okoli 400 neprofitnih stanovanj se je potegovalo 3.432 prosilcev. Foto: BoBo

Na podlagi 16. javnega razpisa sklad dodeljuje okoli 400 neprofitnih stanovanj v najem. V razpisnem roku so prejeli 3.432 vlog.

Predmet razpisa so neprofitna najemna stanovanja, ki so predvidena v novogradnjah sosesk Polje III, Polje IV in Dolgi most ter v prenovljeni stavbi na Hladilniški ulici. Na voljo so tudi izpraznjena starejša stanovanja v stanju, ki omogoča normalno uporabo, in sicer na lokacijah na območju Mestne občine Ljubljana in Vrhnike.

Prednostni seznam, razdeljen na del A in del B, je objavljen na spletnih straneh sklada in ljubljanske občine, do njega pa lahko dostopate tudi tukaj.

Sklad je za omenjena stanovanja prejel 3.432 vlog, med njimi je 580 udeležencev zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev izločil.

Komisija je opravila oglede stanovanjskih razmer pri udeležencih, ki so zbrali dovolj točk, nato pa je sklad oblikoval prednostni seznam. Nanj se je skupaj uvrstilo 2.852 udeležencev, od tega 2.469 na seznam A (prosilci brez lastne udeležbe in plačila varščine), 383 pa na seznam B (prosilci z lastno udeležbo in plačilom varščine).

Glede na doseženo število točk bo sklad razdelil 247 stanovanj za del A in 136 stanovanj za B. Vsi prosilci bodo prejeli odločbe o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na prednostni seznam upravičencev, zoper katere se lahko pritožijo pri ljubljanskem županu.