Med nagrajenci so bili tudi plavalci PK Celulozar Foto: Goran Rovan
Med nagrajenci so bili tudi plavalci PK Celulozar Foto: Goran Rovan
Priznanja je ob županu Miranu Stanku podeljeval tudi Miroslav Mikeln Foto: Goran Rovan
Sprejem so popestrili tudi učenci in mladi športniki Foto: Goran Rovan
Člani Športnega društva Plavalček Foto: Goran Rovan

V krški občini že vrsto let pripravljajo sprejem za športnike, ki so v zadnjem letu dosegli vidnejše rezultate v posameznih športnih disciplinah in hkrati pomembno prispevali k večji prepoznavnosti občine in države. Tako so ostali zvesti tradiciji tudi letos in Miran Stanko, župan občine Krško, je v krškem kulturnem domu sprejel najboljše športnike.

Predlog za izbor povabljenih športnikov je tudi letos pripravila Strokovna komisija za šport občine Krško v sodelovanju s Športno zvezo Krško na osnovi predlogov, ki so jih podali športni klubi in društva. Predsednik strokovne komisije Boštjan Pirc pravi, da so na sprejem povabili športnike, ki so v preteklem letu osvojili eno od prvih treh mest na državnem prvenstvu, se uvrstili do šestega mesta na tekmah za svetovno in evropsko prvenstvo ter vse, ki so dosegli kategorizacijo pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Izbrani kandidati tekmujejo po programu nacionalne panožne zveze, na osnovi katerega lahko Olimpijski komite Slovenije podeli tudi status kategoriziranega športnika. V izbor so bili vključeni tudi športniki invalidi, ki so dosegli pomembne dosežke na nacionalnih in mednarodnih prvenstvih za invalide ali so člani državne invalidske reprezentance.

Letos so tako na sprejem povabili 65 športnic in športnikov in jim podelili zaslužena priznanja. Poleg župana je priznanja podeljeval Miroslav Mikeln, osrednji gost prireditve ter dolgoletni športnik in športni funkcionar v krški občini. Prejeli so jih: člana Strelskega društva Leskovec pri Krškem Damjan Pavlin in Jakob Freeland, član Športnega društva Posavje Jaroslav Kovačič, člana Plesnega kluba Lukec Sebastjan in Luka Vodlan, mladinska ekipa Rokometnega kluba Krško v sestavi Simon Sintič, Tilen Majerle, Tadej Sobotič, Andraž Polutnik, Matej Kučič, Dejan Lipej, Žiga Fabijan, Gašper Škoflek, Mitja Omerzel, Matic Kastelic, Armin Vovčko, Rok Kodrič, Jaka Bračun, Nejc Dimc, Miroslav Grilc in Dejan Vovk ter kadetska rokometna ekipa v sestavi Marko Kodrič, Kristijan Polovič, Jaka Tomše, Tadej Koretič, Gašper Perko, Alen Zorič, Robert Ferlin, Primož Koštomaj, Mitja Romih, Andraž Dragan, Jure Škafar, Tilen Kovač, Marko Sintič, Kristijan Kozole, Domen Sikošek Pelko in Mitja Jagrič.

Izkazali so se tudi člani Plavalnega društva Celulozar Jaka Kramaršič, Nika Bizjak, Andraž Dostal, Karmen Zorič, Špela Grilc, Jan Žičkar, Lara Jambriško, Marko Mišanovič, Anže Kozole, Lovro Arh in Aljaž Bogolin, člana Karate kluba Triglav Nina Zupančič in Igor Kelbič, član Posavskega alpinističnega kluba Nejc Pozvek pa člani Kluba tajskega boksa Sebastjan Bogolin, Tilen Varlec, Grega Mežič, Dejan Hlebec, Alen Abazovič, Benjamin Medvešek in Mitja Radej ter član Šahovskega kluba Triglav Peter Urbanč. Med športnike leta 2013 so se še vpisali član AMD Krško Matic Ivačič, član Triatlon kluba Krško Bruno Glaser ter člani Radiokluba Krško Petra Levičar, Adrijana Moškon, Blaž Hrvatin in Janez Kuselj.

Sprejem športnikov so popestrili športni nastopi učencev OŠ Jurija Dalmatina, Judo kluba Krško in OŠ dr. Mihajla Rostoharja, kulturno pa so ga obogatili še učenci OŠ Brestanica in Glasbene šole Krško. Prireditev je na humoren način povezoval Luka Bregar.

Za MMC Goran Rovan