Foto: MMC RTV Slovenija/Blaž Plut
Foto: MMC RTV Slovenija/Blaž Plut

Na odseku Tomačevo–Zadobrova, ki jo je Dars celostno obnovil, pred dokončno odstranitvijo delovne zapore potekajo še zaključna dela, zaradi česar sta zaprta prehitevalna pasova, v vsako smer vožnje pa urejena dva začasna prometna pasova, je objavil Dars. S ponedeljkom bo promet na tem odseku stekel brez delovne zapore.

Prenova nadvoza, ki jo na priključku Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) izvaja Mestna občina Ljubljana, pa bo po napovedih trajala do novembra. Na tej lokaciji so v soboto prešli v naslednjo fazo zapore, v kateri je zaprto smerno vozišče proti Tomačevemu, ves promet pa je preusmerjen na vozišče proti Šiški, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Do zaključka del na tem priključku je po severni obvoznici prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone.

Do konca avgusta Dars obnovil 51 kilometrov vozišč

Sorodna novica Na južni ljubljanski obvoznici vsak dan zastoji, z začetkom študijskega leta bo gneča še večja

Predvidoma do 31. oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Na južni obvoznici pa bosta do konca leta zaradi prenove zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug. Počivališči ostajata odprti.

Do 31. avgusta letos je Dars obnovil skupno 51 kilometrov smernih vozišč avtocest od 55 kilometrov, načrtovanih v letošnjem letu. Vrednost gradbenih del pri obnavljanju avtocest bo do konca letošnjega leta po trenutni oceni 92,25 milijona evrov.

Severna obvoznica spet prevozna