NSi je v Kanu kampu Radenci pripravil 4. poletni tabor Andreja Bajuka. Foto: Goran Rovan
NSi je v Kanu kampu Radenci pripravil 4. poletni tabor Andreja Bajuka. Foto: Goran Rovan
Poletni tabor Nove Slovenije

Številni člani Nove Slovenije bodo ta konec tedna spet preživeli v Radencih v Beli krajini, saj so ob Kolpi tudi letos, že četrtič, pripravili svoj poletni tabor. Tega so lani poimenovali po njihovem nekdanjem predsedniku stranke, predsedniku vlade in finančnem ministru Andreju Bajuku. Tabor organizira Regijski odbor NSi Bela krajina s pomočjo tajništva Nove Slovenije.

Tabor je sicer namenjen druženju in dejavnemu preživljanju prostega časa, bodo pa tudi letos na njem prisluhnili zanimivim gostom. Robert Ilc, glavni tajnik Nove Slovenije, je povedal, da je bil njihov prvi gost znani ekonomist Rado Pezdir, čigar predavanje je imelo naslov Od socializma preko tranzicije v recesijo. Medse pa so povabili tudi znanega psihologa Janeka Muska in psihologinjo Silvo Matoz, ki sta pripravila prispevek z naslovom Temeljna kriza je kriza vrednot. Kako naprej?.

Člani in simpatizerji Nove Slovenije ter njihovi družinski člani bodo tako kar tri dni preživeli v idiličnem okolju Radencev, ob žuborenju reke Kolpe. Seveda je njihov poletni tabor namenjen predvsem druženju in uživanju. Na taboru bodo pripravili mnogo družabnih dogodkov, tudi kuharsko šolo Petra Kotarja. Igor Suhorepec, eden izmed organizatorjev, zatrjuje, da na taboru ne sme biti nikomur dolgčas, saj imajo udeleženci na voljo veliko dejavnosti: od čolnarjenja, raftinga, lokostrelstva, odbojke na mivki, nogometa, ribolova do kolesarstva in pohodništva.

Poletni tabor NSi-ja pripravljajo vedno v Radencih, predvsem zaradi idilične narave, adrenalinskih užitkov, prijaznih domačinov, pa tudi zato, ker je bil Andrej Bajuk rojen v Beli krajini. Umrl je 16. avgusta 2011 v 68. letu starosti. V letu 2000 je vodil slovensko vlado, v vladi Janeza Janše pa je bil minister za finance. Po porazu NSi-ja na volitvah se je leta 2008 umaknil z vrha stranke in iz aktivne politike.

Za MMC Goran Rovan

Poletni tabor Nove Slovenije