Neznanci so se z avtobusom peljali le kratek čas. Foto: BoBo
Neznanci so se z avtobusom peljali le kratek čas. Foto: BoBo

V LPP-ju takšnim dogodkom še niso bili priča, so sporočili, varnostne ukrepe pa bodo poostrili. Da se je v noči na 27. december v garaži nekaj dogajalo, je ljubljansko policijsko upravo obvestilo podjetje. Tri osebe so prišle na zavarovano območje LPP-ja, na ograjenem območju v pogon spravile enega izmed avtobusov in z njim prevozile nekaj sto metrov. Takrat se je avtobus zaradi sprožitve varnostnih sistemov po navedbah policistov ustavil, trojica pa je s kraja zbežala.

Policija okoliščine dogodka še preiskuje. Garaža, kjer so parkirani mestni avtobusi, ima sicer varnostne kamere in tudi fizično varovanje. Kot kaže, pa so se neznani storilci varnostnikom po navedbah LPP-ja izognili.

V vozilu so bili ključi, v LPP-ju pa to pojasnjujejo s tem, da je bil avtobus "pripravljen za zunanje in notranje čiščenje in dolivanje tekočin nočne službe za nego vozil, zato je bil temu primerno lociran v neposredni bližini pralnice".

Na portalu YouTube je sicer objavljen posnetek z naslovom Nočna vožnja z avtobusom brez izpita, ki je bil objavljen 27. decembra. Posnetek naj bi nastal v LPP-jevem avtobusu na neznani dan ob 2. uri ponoči.