Inšpekcijski postopek glede Türkove črne gradnje je po medijskem razkritju le končan, a določba o rušenju še ni spisana. Foto: MMC RTV SLO
Inšpekcijski postopek glede Türkove črne gradnje je po medijskem razkritju le končan, a določba o rušenju še ni spisana. Foto: MMC RTV SLO
Türkova črna gradnja odnesla koprskega inšpektorja

Poročali smo, da delo vodje koprske gradbene inšpekcije Pavla Galjaniča preverjajo koprski kriminalisti, ki vodijo predkazenski postopek, saj naj bi gradbeni inšpektor opustil uradno dolžnost. Galjanič je namreč že pred šestimi leti vedel za črno gradnjo Vitoslava Türka, a se do medijskega razkritja z njo ni ukvarjal. Gradbena inšpekcija po naših podatkih preverja tudi nepremičnine sekretarja v kabinetu predsednice vlade Gašparja Gašparja Mišiča.

S preobremenjenostjo je vodja koprske gradbene inšpekcije Pavel Galjanič pred dvema mesecema opravičeval, zakaj po prejeti prijavi pred šestimi leti ni končal postopka v primeru črne gradnje družine Türk na Parecagu. Zdaj se je znašel v predkazenskem postopku koprskih kriminalistov, saj naj bi opustil dolžnost. Zaradi pritiskov je pred dnevi odstopil, vodja koprske gradbene inšpekcije, ki je še bolj kot druge enote zasuta z nedokončanimi primeri, je le še danes.

Inšpekcijski postopek glede Türkove črne gradnje je po medijskem razkritju le končan, a določba o rušenju še ni spisana. Türkovi namreč ne želijo prevzeti pošte, kjer jih inšpektor seznanja z ugotovitvami: da je gradnja nezakonita, saj nima dovoljenj.

Po naših podatkih pa si Türkovi le želijo, da bi črno gradnjo naredili malo manj nezakonito: angažirali so namreč geodetsko podjetje, ki bo poskrbelo za pravilen vpis stavb v kataster. Na geodetski upravi so nam povedali, da so podjetju na njegovo zahtevo že posredovali potrebne podatke.

Türkova črna gradnja pa ni edina, ki v teh letih ni prišla na vrsto za reševanje: podobno naj bi se dogajalo s prijavami glede nepremičnin sekretarja v kabinetu predsednice vlade Gašparja Gašparja Mišiča. Komisija za preprečevanje korupcije pa je pred kratkim gradbenemu inšpektoratu odstopila prejeto prijavo, da se kljub dokazom ne zgodi nič. Po neuradnih podatkih so v Ljubljani primer dodelili novogoriškim inšpektorjem, ki se s tem že ukvarjajo.

Türkova črna gradnja odnesla koprskega inšpektorja