Ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prišel na shod, je stanovalcem znova obljubil vso podporo občine. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prišel na shod, je stanovalcem znova obljubil vso podporo občine. Foto: MMC RTV SLO

Odredba sodišča obema podjetjema, Tristan devetnajst in Giposs, narekuje, da morata najpozneje v 24 urah "položiti vse zapornice, ki so že bile postavljene na parkirnih mestih, tako da z njih odstranita ključavnice, in zapornice spustita, tako da bo možno neovirano uporabljati parkirne prostore".

V nasprotnem primeru bo na njegove stroške to storil sodni izvršitelj. Če ne bosta ravnala v skladu s sodno odredbo, jima grozi tudi denarna kazen 5.000 evrov, je še razvidno iz sodne odredbe.

Sporne zapornice
Podjetje Tristan devetnajst je ta teden namreč začelo postavljati zapornice in namerava stanovalcem zaračunavati parkirnino na parkiriščih ob blokih - cena mesečnega najema je 40 evrov, poleg tega pa naj bi stanovalci plačali še akontacijo za zapornici v vrednosti 120 evrov. Zemljišče je sicer po informacijah družbe Distor, ki upravlja stavbe v Gotski ulici, v zemljiško knjigo vpisano na podjetje Giposs.

Janković podprl stanovalce
Ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prišel na shod, je stanovalcem znova obljubil vso podporo občine, ob tem pa spomnil, da je zaradi podobnih težav občina v številnih sodnih sporih z Gipossom. Stanovalci, ohrabljeni z začasno odredbo sodišča, da mora podjetje Tristan devetnajst položiti vse zapore na parkirnih mestih, so župana Jankovića, ki jih je prišel podpret, dobesedno obkrožili, reportažo TV Slovenija pa si lahko ogledate v priloženem videoposnetku!

Spor na Gotski ulici v Ljubljani se zaostruje
Spor na Gotski ulici v Ljubljani se zaostruje