Štajerska
grad ptuj
Številni Ptujčani so nezadovoljni zaradi počasnega reševanja problematike ptujske obvoznice. Foto: BoBo

Dodaj v

Ptujčani želijo preusmeriti tovorni promet na avtocesto

Protest zaradi počasnega reševanja problematike ptujske obvoznice
30. julij 2018 ob 09:46,
zadnji poseg: 30. julij 2018 ob 09:48
Ptuj - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Približno sto prebivalcev Ptuja je v nedeljo vnovič izrazilo protest zaradi počasnega reševanja problematike ptujske obvoznice. Z oviranjem prometa so želeli opozoriti na to, da je preusmeritev tranzitnega tovornega prometa nujna.

Po besedah vodje civilne iniciative Sergeje Puppis Freebairn od države želijo čimprejšnjo umestitev južne obvoznice v prostor.

"Zahtevamo, da se preusmeri tranzitni tovorni promet. Pričakujemo, da bodo pristojni resnično nekaj naredili zdaj, ko se bo odprla avtocesta do Gruškovja. Verjamemo, da je v interesu države, da se tranzitni tovorni promet preusmeri na avtoceste in dejansko dobi denar za vzdrževanje in za gradnjo novih," je poudarila.

Ob tem pa prebivalci tega dela Ptuja sporočajo, da se ne strinjajo s podpisom sporazuma, s katerim je mestna občina dovolila, da bo obstoječa cesta začasno postala navezava na prihodnjo hitro cesto Ptuj-Ormož.

Danijel Poslek, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
bilzerian
# 31.07.2018 ob 08:38
Skippy

ne vem, ob kateri cesti ti živiš, ampak kar se tiče ptuja, požira predvsem promet, ki je namenjen proti Čakovcu in Varaždinu, ki sta obe precej industrijski mesti.
namesto, da bi se tovornjaki po avtocesti peljali do Lendave, čez Petišovce proti omenjenima mestoma, ali pa preko madžarske avtoceste, se zdaj peljejo čez Ptuj in Ormož in vse vasi, ki so vmes, do Središča ob dravi in potem v Čakovec, ali preko Ptuja, ter proti Zavrču in skozi vse vasi po regionalnih cestah.
presenečen
# 30.07.2018 ob 19:27
Dejstvo je, da je z elektronskim cestninjenjem, mnogo več tovornjakov na lokalnih cestah. Največ je opaziti Hrvatov, ki se izogibajo cestninam.

Če država tukaj nekaj ne bo naredila se zgodba ne bo dobro končala. Lokalne ceste komaj še požirajo lokalni promet. Tovornjaki pa delajo zastoje, in spravljajo osebna vozila v nevarna prehtevanja, kot je opaziti.

Tovornjake na avtocesto!
hombre
# 30.07.2018 ob 15:57
Prej bodo ptujčanom šleperji vozili čez endivijo in paradajz kot mimo Šturmovca.

Kormoranska mafija PRESS
SKEpsiS
# 30.07.2018 ob 22:46
Tovor na železnico, itak je večina samo tranzit čez Slovenijo
alkum
# 01.08.2018 ob 11:51
Še večji problem glede na smrtne žrtve je glavna cesta Ptuj-Slovenska Bistrica, na kateri se tranzit celotnega balkana izogiba plačilu cestnine na avtocesti. Cesta pa je tudi popolnoma uničena.
21.12.2012
# 02.08.2018 ob 06:25
na tej cesti nabija kot da se voziš po tlakovcih
bilzerian
# 31.07.2018 ob 17:50
johann

denar so dobili lastniki, pokasirala je država, ki pa ni nič dala kmetom in zaposlenim.
tovarno pa so morali razdreti do te mere, da proizvodnja sladkorja več ni možna, torej ne morejo kar tako zagnati strojev, ker jih več ni. tudi silose in skladišča so morali podreti.
ne komentiraj, če nimaš pojma in si polpismen
menitosi
# 31.07.2018 ob 12:43
Preprosto. Ljudstvo mora zadeve vzet v svoje roke in postavit barikade ter računati cestnino tovornjakom. Čakanje na državo ne bo prineslo nič.

Tudi sam opažam ogromno število tovornjakov na lokalnih cestah po uvedbi elektronskega cestninjenja.
johann
# 31.07.2018 ob 12:26
Za nagrado jim je SĐS zaprla toarno sladkorja, kjer je bilo zaposlenih lepo število ljudi, ter od nje živelo lepo število kmetov,

O tovarni v Ormožu se je pogovarjalo z lastniki in državo, tako, da lokalne oblasti niso imele skoraj nič pri tem. Sicer pa so kmetje in lastniki (mislim, da so bili Nizozemci) dobili zelo lepe odškodnine od EU. Sedaj tudi ni več omejitev pri proizvodnji sladkorja, tako, da zopet lahko tam proizvajajo sladkor, če želijo.
tomidelaj
# 31.07.2018 ob 12:08
dejstvo je ptuj je v zadnjem letu v prometnem kaosu, obnobva starega mosta, ki bo v kratkem končana bo sprostila zopet marsikaj, zato je tudi to en razlog za povečanje tovornjakov in vsega... se pa strinjam obvoznica na AC je nujna.
bilzerian
# 31.07.2018 ob 08:41
lordstandish

če bi malo pogledal statistiko, bi videl, da na tem koncu že od osamosvojitve naprej vedno zmaguje SĐS.
Za nagrado jim je SĐS zaprla toarno sladkorja, kjer je bilo zaposlenih lepo število ljudi, ter od nje živelo lepo število kmetov, pa čeprav so bili v vladi kar lepo število mandatov, tudi ceste niso niti začeli delati.
tak da ne ti nekaj o SMC in ostalih, če si polpismen.
Bivši uporabnik
# 30.07.2018 ob 22:24
Wee wee wee a so vas smc in sd spet zejne cez vodo peljali dragi stajerci? Brez skrbi ponovno ste jih izvolili, cez 4 leta predlagam da jih se enkrat izvolite
Skippy
# 31.07.2018 ob 08:15
@SKEpsiS
In zakaj bi rad spravil na tisoce ljudi ob sluzbe?
Skippy
# 31.07.2018 ob 08:13
@presenečen
Bla bla. Zivim ob glavni tranzitni poti, noben se ne izogiba. Posebej pa ne po lokalnih cestah, kjer se ze prej niso. Ce bi ze kdo, bi sel po drzavni cesti. Logicno pa je, da je povsod vec tovornega prometa zaradi povecane gospodarske aktivnosti. Kar je dobro za vse nas.
DRoman
# 30.07.2018 ob 21:28
Ta Ptuj je pa res greznice od greznice. Nima smisla izgubljati besed
Kazalo