V Termah Paradiso v Dobovi so letos svojo ponudbo še dopolnili. Foto: Goran Rovan
V Termah Paradiso v Dobovi so letos svojo ponudbo še dopolnili. Foto: Goran Rovan
Obiskovalci bodo lahko uživali tudi v počasni reki. Foto: Goran Rovan
Dobovske Terme Paradiso so s svojo širitvijo prešle iz malega v srednje veliko slovensko termalno kopališče. Foto: Goran Rovan

V Termah Paradiso v Dobovi so z dnevom odprtih vrat simbolično predali v uporabo nov vodni park, v katerem so počasna reka in dva vodna tobogana – trojni, imenovan multitrack, in adrenalinski tobogan kamikaze, ki ima deset metrov višine.

Gre za prvi del 1,2 milijona evrov vredne naložbe, ki jo bodo morali v najmlajših slovenskih termah Paradiso odplačati kar sami, saj ministrstvu za gospodarstvo v dveh letih ni uspelo pripraviti razpisa za spodbujanje teh dejavnosti ob zdaj še šengenski meji med Slovenijo in Hrvaško. Zato je morala družina Cvetkovič, ki ima v lasti Terme Paradiso, najeti posojilo. Ker dobro poslujejo, je bil to ugodnejše kot za druge. Projekte za širitev so pripravili že pred dvema letoma, vendar so čakali, da bi pridobili še kakšna nepovratna ali ugodnejša sredstva.

V prvi fazi te širitve so postavili dve novi vodni atrakciji - razširili so sistem toboganov in mu dodali še počasno reko. Ta je namenjena tistim, ki si želijo mirnejšega sproščanja in bodo na enojnih in dvojnih napihljivih obročih lahko uživali v toku počasne reke, pri tem pa bili deležni še vodne osvežitve s prhami. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši in drugi željni adrenalinskih užitkov. Ti se bodo lahko preizkusili v spuščanju na trojnem vzporednem toboganu, imenovanem multitrack, še hrabrejši pa se bodo lahko spuščali z desetih metrov višine na toboganu, ki so ga poimenovali kamikaze.

Jeseni, ko bo projekt končan, pa bodo Terme Paradiso bogatejše še za nov fitnescenter in svet savn, ki ju bo dopolnjeval še manjši zdraviliški bazen s termalno vodo, ki je ne bodo čistili in bo takšna, kot priteče iz vrtine. Zraven pa bodo postavili še manjšo restavracijo, tako za tiste v savnacentru kot za kopalce na zunanjih bazenih. S tem bodo v Termah Paradiso podvojili svoje vodne površine z dosedanjih 900 kvadratnih metrov na skoraj 1.800 kvadratnih metrov, zaradi česar ne bodo več v kategoriji malih termalnih kopališč, ampak že srednje velikih. To pomeni, da bodo tudi število zaposlenih povečali za 12 ljudi. Do zdaj so imeli poleti 35, pozimi pa 25 zaposlenih.

Terme Paradiso so uspešno družinsko podjetje
Družina Cvetkovič je začela izkoriščati termalno vodo, za katero so seveda pridobili koncesijo in izvrtali vrtino, že leta 2010, ko so najprej zgradili manjši hotel in center za sprostitev. Ta naložba je stala 1,6 milijona evrov, zanjo pa so pridobili tudi 0,6 milijona evrov iz skladov EU-ja. V letu 2011 so z lastnimi sredstvi dogradili še zunanji in pokriti bazen, leto pozneje pa še otroški bazen in manjši tobogan. Sicer pa so se prej ukvarjali z gostinstvom, že leta 1986 so imeli picerijo, pozneje pa veliko diskoteko.

Z letošnjo naložbo družina Cvetkovič zaokrožuje svojo ponudbo, ki obsega manjši družinski hotel, ki ima štiri zvezdice superior in 16 luksuzno opremljenih klimatiziranih dvoposteljnih sob ter en apartma, nekaj sob imajo tudi v gostišču, tako da imajo skupaj kar 57 ležišč. Seveda pa bi radi njihovo število še povečali.

Lani so našteli 7.939 prenočitev, njihovi gostje pa prihajajo iz 54 držav. V preteklem letu so našteli še 43.000 kopalcev, verjamejo pa, da bo teh letos ob ugodnem vremenu zagotovo še več. Seveda pa s tem še niso rekli zadnje besede. Radi bi še uredili novo parkirišče, katerega del bo verjetno že kmalu namenjen tudi za lastnike avtodomov, saj bi radi zgradili tudi sodobno postajališče vsaj za deset avtodomov.

Za MMC Goran Rovan