Žalosten pogled na pogorišče. Foto: Robert Baron
Žalosten pogled na pogorišče. Foto: Robert Baron
V hiši ni več mogoče živeti, dokler je ne obnovijo. Foto: Robert Baron
Požar v Galiciji uničil hišo

Občinski odbor za pomoč zdaj poziva dobre ljudi, ki bi lahko kakor koli pomagali družini, ki že do zdaj ni živela v izobilju.

Denarne prispevke za družino lahko nakažete na:
-
prejemnik: Območno združenje Rdečega križa Žalec, Šlandrov tg 20 a, 3310 Žalec
-
namen nakazila: POMOČ DRUŽINI KUDER
-
TRR: SI56 0600 0000 7474 828
-
referenca/sklic: SI00 20122013
-
Koda namena plačila: CHAR

Komisija bo naročala nujna dela
V ta namen so v razširjeno Komisijo za socialno dejavnost OZ-ja RK-ja Žalec imenovali tudi člana iz Krajevne organizacije Rdečega križa Galicija, Krajevne skupnosti Galicija in Občine Žalec.

Komisija se bo glede na prejeti denar sproti odločala, katera dela so najnujnejša. Na osnovi tega bo OZ RK Žalec naročal material in zbrana sredstva namenjal plačilu računov. O vsem bo komisija vodila zapisnike.

V hiši ni več mogoče bivati
Zagorelo je včeraj, k sreči ni bilo v zgornjem stanovanju treh mladoletnih otrok, sledi požara pa so bile danes grozljive, saj v hiši ni mogoče več stanovati. Spodaj je vse premočeno, v zgornjem delu pa žalostni ostanki in veter pod milim nebom, kjer je bil še včeraj topel dom.

V solzah mama Simona Zdolšek pravi, da ne ve, kje naj začne s čiščenjem, mokro je še tisto, kar je ostalo - nekaj otroških zvezkov, kuhinje ni več, nekaj je še oblačil, ki so vsa prepojena z dimom in vodo. Te bodo oprale sosede.

Sosedska pomoč
Že danes so zavihale rokave in Marija Cokan je dejala, da je to, kar se je družini zgodilo, več kot grozno. Najprej bodo nekaj skuhali pri sosedih, potem se bodo skupaj lotile pranja. Uničeni so tudi vsi gospodinjski aparati, celotna kuhinja, televizija in pohištvo.

Na pomoč hitijo tudi drugi krajani, v sosednji hiši so lahko trije mladoletni otroci z družino na toplem vsaj do konca leta. V Galiciji so že ustanovili odbor za pomoč, predsednik Jože Krulec pravi, da bodo najprej vse pomagali počistiti, potem urediti za obnovo hiše. Upajo, da bodo še dobri ljudje, ki bodo priskočili na pomoč.

Požar v Galiciji uničil hišo