Kanglerju kolegi svetniki niso potrdili mandata. Njihovo potezo je ustavno sodišče razveljavilo. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Kanglerju kolegi svetniki niso potrdili mandata. Njihovo potezo je ustavno sodišče razveljavilo. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Kot so zapisali v izjavi za javnost, želijo opozoriti, da je Franc Kangler kot državni svetnik predstavnik lokalnih skupnosti celotne regije in da ob Mestni občini Maribor zastopa vse občine tretje volilne enote.

V času županovanja Kanglerja v Mariboru so po njihovih besedah vse občine zelo dobro sodelovale z Mestno občino Maribor, in to predvsem po zaslugi takratnega župana, ki je "deloval povezovalno in jih je znal združevati", so zapisali.

Župani: Kangler pozna težave občin
Podpisani župani zato javnost obveščajo, da podpirajo Kanglerja kot predstavnika lokalnih interesov v državnem svetu, saj menijo, da ta pozna težave občin in da bo kot dolgoletni poslanec v državnem zboru znal zastopati interese lokalnih skupnosti v državnem svetu.

Pod izjavo, ki so jo posredovali iz občine Pesnica, so se poleg pesniškega župana Venčeslava Senekoviča podpisali še župan občine Hoče - Slivnica Jožef Merkuš, župan Dupleka Mitja Horvat, župan Šentilja Edvard Čagran, župan občine Rače - Fram Branko Ledinek, župan Kungote Igor Stropnik in župan Starš Bojan Kirbiš.

Ustavno sodišče vrnilo Kanglerja v DS
Ustavno sodišče je namreč pretekli teden potrdilo mandat državnega svetnika Franca Kanglerja, ki je bil novembra lani izvoljen na volitvah v državni svet. S tem je razveljavilo sklep državnih svetnikov, ki njegovega mandata na decembrski ustanovni seji niso potrdili.