The Tide predstavljajo nov album. Foto: Jani Ugrin
The Tide predstavljajo nov album. Foto: Jani Ugrin
The Tide so na različnih lokacijah preko Vala 202 predstavili svoj novi album. Foto: Jani Ugrin
Zasedba je krajši nastop izvedla tudi na letališču Jožeta Pučnika. Foto: Jani Ugrin

Edinstveni podvig predstavljanja svojega novega dela so začeli v studiu Vala 202 nekaj minut čez osem s skladbama Lay Me Down in Little Love Pretender. The Tide so se iz radijskega studia preselili nad oblake. S Pipistrelovim letalom se je pevec Tomaž Štular dvignil v višave in s pomočjo skupine na tleh pokazal, kako nove skladbe zvenijo visoko nad tlemi. "Če nekomu igraš ob osmih zjutraj ali dvanajstih popoldne, je drugače kot če ob enajstih zvečer," je za Val 202 dejal Štular.

Ob 12. uri so "pristali" na terminalu Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana na Brniku, kjer so prav tako v živo zaigrali nekaj pesmi. Med njimi Smoth Divine, Matrix World + Snow in Your River Wild.

Potem so se odpravili še v središče vesoljskih tehnologij v Vitanju, kjer so ob 18. uri za poslušalce Vala 202 in obiskovalce MMC-ja pripravili minikoncert, predstavili pa so skladbe Ready To Go, Ring Bell, Higher, Echoes In Shoes, All The Things We Had.

Iz radijskega studia na letalo, od tam na Brnik in naprej v Vitanje
Od zadnjega albuma skupine The Tide so minila štiri leta, vse skupaj pa je raslo skozi 10-letno ustvarjanje. Album Landings prikazuje 11 različnih zgodb, rdeča nit, ki jih povezuje, pa so njeni ustvarjalci. Skupina se je album odločila predstaviti malo drugače - skozi zgodbo "pristankov" na različnih koncih Slovenije, ki se vrstijo od jutranjih ur na Valu 202 do poznopopoldanskega koncerta v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju.

Več fotoutrinkov podviga The Tide in Vala 202 si lahko pogledate spodaj.