SubliMotion - doživetje za vse čute. Foto: Youtube
SubliMotion - doživetje za vse čute. Foto: Youtube
Za gastronomsko ponudbo bo stal Paco Roncero. Foto: Youtube
Vsak obrok bodo pospremile svoje vonjave, svoje barve in svoja glasba. Foto: Youtube

Španija se že zdaj ponaša z uradno najboljšo restavracijo na svetu - na prvo mesto prestižnega San Pellegrinovega seznama 50 najboljših restavracij sveta se je namreč lani zavihtela Celler de Can Roca bratov Roca iz Girone.

Za degustacijski meni v Can Roci gurmani odštejejo približno 165 evrov, kar je drobiž v primerjavi s tistim, kar bodo za "avantgardno gastronomijo" odšteli gostje v novem ibiškem Hard Rock Hotelu, v katerem bodo na sloviti plaži Bossa restavracijo odprli 1. junija.

Kapaciteta: 12 gostov na večer
Pregrešno drage menije bo pripravljal Paco Roncero, z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajeni španski kuharski mojster. Da gre pri SubliMotionu, kot se bo restavracija imenovala, res za skrajno ekskluzivno zadevo, dokazuje tudi podatek, da bodo na večer postregli zgolj 12 gostom.

Restavracija bo temu srečnemu ducatu ponujala "gastro-senzorični" spektakel, vključno s posebnimi svetlobnimi, toplotnimi in zvočnimi učinki ter virtualnimi krožniki, vse skupaj bo pospremljeno s skladno glasbo, spreminjajočo se barvo prostora in aromami, ki naj bi poskrbeli za "užitek za vse čute".

Klasično paello bodo tako na primer postregli s spremljajočim vonjem po morski laguni, ki bo preplavil vso sobo, izpod vaših krožnikov pa se bo kadil les pomarančevca, poroča local.es.

Od severnega pola do Versaillasa
Obedovalnica je oblečena v zaslone, ki pričarajo drugo okolje za vsak krožnik - večerja se bo tako s hladnimi prigrizki začela s popotovanjem na severni pol in se nadaljevala v vrtovih Versaillasa z vrtnicami na vašem krožniku. Skladno bo za vsak hod opravljeno tudi strežno osebje, celotna pravljica pa naj bi trajala približno tri ure.

Do zdaj je za najdražjo restavracijo veljal japonski Kitcho, kjer za degustacijski meni odštejete 450 evrov.