O Aleksandri Pivec se te dni piše veliko. Foto: Zajem zaslona
O Aleksandri Pivec se te dni piše veliko. Foto: Zajem zaslona

Kmetijska ministrica in predsednica DeSUS-a Aleksandra Pivec je v nedeljo pojasnila, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova med junijskim gostovanjem na Krasu plačala sama. Če bo treba, bo račun pokazala pristojnim institucijam, je dodala.

Pivčeva se je po očitkih o gostovanju na Krasu konec junija, ko je med drugim nastopila v promocijskem videu zasebnega podjetja Vinakras, v nedeljo oglasila na Facebooku. V uvodu je navedla, da se je ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zavezala načinu dela, kjer prevladujejo obiski na terenu, stik in pogovor z ljudmi, ki delujejo znotraj agroživilske verige.

1. Zavedati se je treba, da ministrica ne sme promovirati LE ENEGA proizvajalca, ampak po defaultu VSE slovenske proizvajalce! Sicer gre za korupcijo. Kaj porečejo na omenjeni primer v Vinakoper, briški ali štajerski vinarji? 2. Pa še malo da se vrnem k izvirnemu grehu ministrice - ga ni ideološkega vprašanja, ki ga sedanja vlada NE BI načenjala, ministrica pa - nič. Distancirala naj bi se samo, nobenih protestov, kljub očitnim ideološkim zasukom, ki jih upokojenci ne morejo prebaviti. 3. Kako lahko ona in ostali ministri zlahka gredo čez solo akcijo SDS in JJ, da smo nenadoma skoraj člani Višegrajske skupine, takorekoč zavezniki dveh nahbolj avtoritarnih in nazadnjaških režimov v Evropi?
-PICENG 2020-07-27T14:42:37+02:00
Najbolje, da razpustimo SOVO, ker imajo kot kaže naši novinarji itak dokaj solidno obveščevalno mrežo, glede na to, da pridejo do vseh relevantnih informacij, pa naj bo zasebni ali službeni mail... x)
-ak 2020-07-27T13:16:19+02:00
Ma ne mi reči, da je še ena "afera leta" bila popolnoma izmišljena in je padla v vodo v manj kot enem tednu? Me prav zanima katera "afera" bo aktualna ta teden.
-joemlad 2020-07-27T13:33:32+02:00
Kako prozorni napadi. Samo da jemljejo človeku dobro ime.
-lončekkuhaj 2020-07-27T13:46:37+02:00
Nastop ministrice Aleksandre Pivec v reklamnem spotu
Sorodna novica Jurša: Če navedbe držijo, potem bo to zelo težak nahrbtnik Pivčeve pri vodenju DeSUS-a

Vedno bo s ponosom nosila različne majice kmetij, društev ...
Tako po njenih navedbah večino časa preživi na terenu, obiskuje kmete, kmetije, društva, različne organizacije, lokalne skupnosti ter podjetja. To pogosto počne tudi ob koncih tedna, praznikih in dela prostih dnevih ter tako povezuje zasebno življenje s poslanstvom ministrice. "Vedno bom s ponosom nosila različne majice, značke, predpasnike ... kmetij, društev, organizacij in podjetij, ki delujejo v mojem sektorju. Ker brez njihovega truda ne bi bilo slovenske hrane, obdelanega in ohranjenega podeželja, številnih delovnih mest," je poudarila Pivčeva. Dodala je, da ve, kako veliko ljudem pomeni, da obisk ministrice na terenu ohranijo v spominu s fotografijo ali videom, zato niso nikoli nikomur prepovedali, da njen obisk fotografira ali snema. Na spletnih straneh in družabnih omrežjih je tako mogoče najti številne fotografije in videoposnetke njenih tovrstnih obiskov. "Želim si, da bi bili vsi državljani bolj ponosni na domače pridelovalce in deležnike v agroživilski verigi. To bi dvignilo kolektivno slovensko zavest o njihovem pomenu in pomenu odnosa do slovenske hrane in obdelanega slovenskega podeželja. S tem bi se dvignil tudi ugled in spoštovanje slovenskega kmeta," je med drugim navedla Pivčeva in napovedala, da bo tudi v prihodnje kot ministrica vedno ponosno predstavljala kmete, kmetije, društva in podjetja.

Njen odgovor bi spremenil vse, če bi na mestu demantirala trditve, ker potem jo lahko na laž postavijo le še dokumenti, ki dokažejo nasprotno. Tako si je pa povsem sama skuhala novo godljo, ker je odgovor, ki bi ga vsak, ki nima ničesar za bregom, dal takoj, dala šele par dni pozneje. In tako povzročila, da imajo ljudje še več vprašanj, kot so jih imeli prej. In to upravičeno. Pri človeku XY, ki ga nihče ne bi poznal, bi to takoj postalo sumljivo. Ker gre za ministrico v vladi JJ, je pa zdaj to kar nalepem gonja proti vladi. Dvojni standard, da dol padeš. Obstaja tudi nek minimalen odstotek možnosti, da je Pivčeva dejansko samo tako štorasta, da ne razume, kakšne so implikacije tako katastrofalnega tajminga z odgovori. Ampak v tem primeru je precej žalostno, da je tak človek minister v vladi.
-incrpyted 2020-07-27T16:24:14+02:00
Končno nekdo dela kot je treba pa gre vsem v nos. Ni je sram in ponosna je na trdo delo nje in "njenega kmetijskega sektorja" in prav je tako! Spominja me na Mati Terezo in komaj čakam da ji uspe kakšna nova zadeva kajti vsi smo v osnovi kmetovalci in menim da je to resor ki bi moral skupaj z Obrambo in novim Demografsko socialnim ministrstvom rešiti kar nekaj tisoč hektarov, delovnih mest in seveda ohranitev delovne kulture podeželskega prebivalstva in stika z naravo pod "slovenskim dežnikom".
-Ata Vitranc 2020-07-27T13:24:02+02:00
Mah, kej po potrebno narest gospa ministrica...kje je kakšna vizija razvoja kmetijstva, kje so konkretni ukrepi za povečanje samooskrbe...kako bomo učinkoviteje izkoriščali naše naravne vire-gozdove? jaz ji častim kosilo, le kakšen korak naprej bi rad...medtem pa paradiranje v dizajnerskih coticah in majicah lokalnih sponzorjih....
-tormar 2020-07-27T13:40:55+02:00
Pred časom so uslužbenci DARSA ki so delali na razpisih dobili odpovedi ker so šli na zastonj izlet družbi, ki se je na razpisih DARSA potegovala za posle. To se enostavno ne dela. Ne spodobi če hočete. Ne za državo kakršna hočemo bit, to je država ki ima do "podmazivanja" ničelno toleranco. Ministrica bi se morala tega zavedati.
-Nekinej 2020-07-27T13:57:15+02:00
Nova afera kmetijske ministrice
Navzkrižje interesov pri Pivčevi?
Sorodna novica Razkrivamo: Ministrici prenočitev v hotelu na Obali plačala izolska občina

V četrtek izbruh nove afere
V četrtek je nato novinarka Televizije Slovenija Eugenija Carl razkrila novo afero omenjene ministrice, ki je na las podobna tisti z Vinakrasom. Kot je poročala Carlova, je ministrica na začetku junija v Izoli skupaj z županom urejala projekt ribiškega muzeja, nato obisk podaljšala čez konec tedna, prenočitev zanjo in njena sinova pa je plačala občina. Izolska občina je v hotel predhodno poslala naročilo za dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Štiri dni pozneje je hotel občini izdal račun za plačilo 454 evrov, ki ga je Carlovi uspelo pridobiti, čeprav ga občina skriva. Iz njega je jasno razvidno, da gre za hotelske storitve za Pivčevo in njena dva sinova. Ministrica ni želela pred kamero, v telefonskem pogovoru je vprašala, zakaj je treba delati cirkus, in pojasnila, da je bil to v celoti službeni obisk. Dodala je, da ni nameravala ostati v Izoli, a da naj bi jo župan Markočič preprosil, da ostane zaradi ribiške problematike. Pivčeva je povedala še, da so v soboto ves dan pluli z ribiško barko in se z ribiči pogovarjali o koncesijah. Pod sobotno fotografijo, ki jo je dan pozneje objavila na Instagramu, pa je z morja zapisala: "Čas za najdražje, čas za družino" in objavila še več turističnih fotografij. Ne na vladnem portalu ne na njenih družbenih omrežjih ni mogoče najti informacijo o uradnih pogovorih ob koncu tedna. Še več, po informacijah, ki jih je pridobila Carlova, se je po izbruhu afere Vinakras v Izoli dogajala prava mala drama z računi. Z dobropisi, domnevnimi napakami s turistično takso – na koncu je prvotni hotelski račun včeraj dobil novo podobo. Iz popravljenega sta izginili imen sinov, na njem pa ni imen varnostnikov. Na računu sploh ni več nobenega imena. In ne samo to, izginila je tudi ena soba, ostala je samo tista za Pivčevo s podvojeno ceno, da se je pod črto skladalo s ceno s prvega računa za dve sobi, je še razkrila Carlova.

Za vse tiste, ki se jim to ne zdi vredno afere. Takšno ravnanje kaže v najboljšem primeru na naivnost, neprimerno za nekoga, ki zaseda funkcijo misnistra. Še bolj verjetno pa takšni "manjši spodrsljaji" pomenijo nek mondus operandi, ki je na takšni funkciji nesprejemljiv in pronica navzdol po verigi odgovornosti tudi na vse ostale podrejene. Zato je potem povsod taka štala... Če še vedno mislite, da je to malenkost, se vprašajte: Ali bi si drznili v svojih službah podaljšan vikend plačati s službeno kartico? In kaj bi na to porekel lastnik?
-BrutalBosko 2020-07-30T18:38:53+02:00
Ampak eno pa ji je treba priznati ... ima ful dobro domisljijo :) o tem da so potem sinovi pri prijateljih spali ... 1. kaj imajo sinovi delat poleg nje, ce gre na "kao sluzbeni" posvet glede ribiske problematike? 2. zakaj na facebooku/instagramu in twitterju naokrog razlaga, kako je z druzino in kako uziva "lepe trenutke", potem pa razlaga, da je bila cel dan na ladji in imela "strokovne pogovore" Laz ima kratke noge. In ta ministrica bi morala odstopiti ze predvceraj ... Ampak hej, v Sloveniji ... me ne preseneca AMA VEC NIC!!!!!
-Arndovia 2020-07-30T18:52:20+02:00
A zdaj jo boste za vsako malenkost na križ pribijali? Zakaj ne objavite vseh gostov Vinakoper? Židana, Bandellija, Danila Tuerka? Noben ni nič plačal, vsi so domov odšli z darili. Pa nikjer besede o tem.
-knezz 2020-07-30T18:36:05+02:00
zakaj mi je šef pravkar svetoval pregled pri psihuatru, ko sem ga vprašal, če lahko jutri na službeno pot na stroške firme vzamem še familijo?
-Istvan Janosz 2020-07-30T19:05:58+02:00