#MMCdebata
Incidenti v Piranskem zalivu se zdijo neizogibni, saj tri četrtine zaliva pripadajo Sloveniji, Hrvaška pa vidi mejo na sredini. Foto: BoBo
VIDEO
Slovenski diplomati o uve...
VIDEO
Slovenija uveljavlja arbi...
VIDEO
Slovenija in Hrvaška vztr...
VIDEO
Hrvaška miri ribiče
VIDEO
Savudrijski ribiči se bod...
VIDEO
Hrvaški ribiči previdni v...
VIDEO
Odzivi na hrvaške izjave...
VIDEO
V Piranskem zalivu tudi d...
VIDEO
Hrvaški pogled na arbitražo
VIDEO
Uveljavljanje arbitražneg...
VIDEO
Uveljavljanje arbitražne...
VIDEO
Prvi dan implementacije a...

Dodaj v

#MMCdebata: "Pahor bi se s slovenskimi ribiči moral podati v Piranski zaliv"

85. MMC-debata o implementaciji arbitražnega sporazuma
6. januar 2018 ob 06:51
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Blokada Hrvaške pri vstopu v Shengen. Pa bodo hitro pridni, saj so vitalno odvisni od turizma," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na dogajanje okrog arbitražnega sporazuma.

Pol leta je minilo od razsodbe arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško. Slovenija je 30. decembra začela njeno implementacijo, medtem ko Hrvaška to še naprej zavrača. Uveljavitev zakonodaje je ključna, če se bo spor preselil pred mednarodne institucije.

Hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić je ta teden poudarila, da meja obstaja, Slovenija in Hrvaška pa z njo živita že 25 let. "Ne vem, kako sta Hrvaška in Slovenija postali članici Združenih narodov, če nimamo mednarodno priznanih meja," je še dodala.

Hrvati se delajo norca iz vseh ki jim to dovolijo.

— samba 2017-12-30 08:18:09

Blokada Hrvaške pri vstopu v Shengen.

Pa bodo hitro pridni, saj so vitalno odvisni od turizma.

— ATP 2017-12-30 09:08:44

Dajte nas že nehat prepričevat s to arbitražo, ki je mimogrede velika sramota za slo politike. Je kdo odgovarjal, ko so jih ujeli na prisluhih. Namesto prostega dostopa na morje smo dobili neko služnost, kar nekaj družin je ostalo na hrvaški strani. In sedaj se pulijo za tistih nekaj litrov vode v piranskem zalivu.

— jockan 2017-12-30 08:45:49

Hrvati so vedno bolj panični. Tokrat vedo, da so se ustrelili v koleno in da mednarodno velkjavnega akta ki je določil mejo med slovenijo in Hrvaško ne bodo mogli ignorirati pa če še toliko orožja kupijo od USA.

Preprosto jih bomo pravno obrali do kosti pred EU inštitucijami. Najboljša bo pa tista, ko bo hrvaški ribič vstopal čez Šengensko mejo in bo zasvetila rdeča lučka - in bo sledila vklenitev in ga bodo odpelajli na prvo Policijsko postajo.

Tele kazni jih bodo zbrihtale. Hrvat je domoljub do denarja. Je dokazal HDZ vodja Sanader, ko je prodal nacionalni ponos Ino madžarom za podkupnino. Tukaj se lepo vidi doseg domoljublja (kjerkoli tudi pri nas, vidimo kako si je dobro poslal Lahovnik, ki se je direkt iz prvih vrst Zbora za Republiko priklopil na dude Todorovića).

Samo mirno naprej fantje. Gremo po pravi poti tukaj.

— Tao3 2018-01-03 10:52:35

Hrvaška ministrica dvignila prah
Pejčinović Burićeva je v torek znova poudarila, da Slovenija ne more uveljaviti nobenih zakonov na hrvaškem ozemlju, ki je, kot je dejala, enako, kot je bilo leta 1991. Potrdila je, da ni več neposrednega dialoga med državama in znova pozvala slovensko stran k pogovorom za reševanje spora o meji. "Napovedi s slovenske strani, s katerimi grozijo s postopki proti hrvaškim ribičem, so popolnoma neprimerne in nesmiselne. Gre nedvomno za hrvaško ozemlje. Nobenih slovenskih zakonov ni možno uveljaviti na hrvaškem teritoriju," je povedala v večernem pogovoru za hrvaško komercialno televizijo RTL.

Če bi vsii koprski, izolski in piranski lastnikki plovil, složno in v znak veselja, danes odpluli v na novo pridobljen morski pas, hrvaški ribiči niti ne bi imeli prostora za igranje svoje igrice.

Lastniki plovil, takšno dejanje je vaša pravica, če ne že kar dolžnost!!! No iniciativa je padla, zaženite motorje, razpnite jadra in pokažite nacionalno srce...sicer si tega dela ozemlja ne zaslužimo!

— SrMaček 2017-12-30 08:18:43

Tu gre za prestižni boj in odločitev HRV sabora, da ne sprejme arbitraže in za sprenevedanje EK, ki ji ne znamo pojasnit, da smo SLO na referendumu potrdili arbitražo in smo zaradi tega zaprli nekatera ključna pogajalska poglavja, da je lahko HRV vstopila v EU.

— veza 2017-12-30 08:46:07

Pahor bi se danes s slovenskimi ribiči moral podati v Piranski zaliv, loviti ribe, čistiti barke, pobirati smeti iz morja. Za tp pa imamo predsednika!!!

— conspiracy 2017-12-30 09:01:26

Ce se sami ne drzimo sporazuma ker nismo zapustili vojaskega objekta na Sveti Geri. Kako naj na morju zahrevamo nekaj kar na kopnu sami ne damo. Krsimo sodbo arbitraznega sidisca za katero sami trdimo, da je enkratna in jo v celoti aprejemamo. Nikjer v sodbi nisem prebral, da lahko karavlo zapustimo samo s primopredajnim zapisnikom. Sami ne sprejemamo sodbe v celoti kar pricakujemo od Hrvatov.

— svabo 2017-12-30 16:37:06

Erjavec: Ministrica zavaja
Slovenski zunanji minister Karl Erjavec se je hitro odzval na ministričine navedbe in dejal, da "zavaja hrvaško javnost in govori neresnico, ko pravi, da je bila meja med Slovenijo in Hrvaško potrjena leta 1991." "Ravno zato, ker meja ni bila nikdar potrjena, se je želela najti rešitev za določitev meje najprej s sporazumom Drnovšek-Račan in pozneje z arbitražnim sporazumom," je poudaril. Opozoril je še na pismo tedanjega predsednika hrvaške vlade Nikice Valentića z dne 18. maja 1994 tedanjemu slovenskemu premierju Janezu Drnovšku, da je mejni prehod Sečovlje le začasen in da ga bo hrvaška stran premaknila, ko bo določena meja.

Danes so se rokavice snele.

Če bo Slovenija zamočila tokrat in prešla v defenzivo, popuščanje in podrejeno vlogo "zaradi ljubega miru", potem smo ga definitivno opleli na polni črti.

Bomo prvič doslej uspeli slovensko nepopustljivo odločnost zoprstaviti hrvaški nepopustljivi aroganci?

Cilj Hrvatov je jasen: razvodeneneti AS do te mere, da se bo EU počasi "navadila" na sitne Slovence, ki bodo tožarili hrvaške vpade na naše ozemlje, zato je potrebno stvari zastaviti na ful, brez najmanjšega popuščanja, včasih tudi z mislijo na slovensko antisrbsko strategijo 1991, ki je bila uspešna, uspešna bo zanesljivo tudi proti Hrvatom.

— no72 2017-12-30 08:28:14

Pahor je počel že vse, samo rib ga še nisem videl loviti.Danes je idealen dan za ribolov v hrvaškem morju.Nov mandat, nov izziv.

— speedmiška 2017-12-30 11:27:07

Največja napaka je bila da je Slovenija podprla vstop Hrvaške v EU namesto da bi najprej uredila z njo vse spore okoli meje.
Zdaj pa nas lahko izigravajo.

— sik 2017-12-30 09:19:19

Vsi se nekaj jajcate in pametujete. Ko bo prišel čas dopustov, boste pa trumoma letel k njim !!!

— Ejga 2017-12-31 07:27:44

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
artoum
# 06.01.2018 ob 07:27
Dajte se že prenehat hecat s temi ribami. zakaj se slovenski in hrvaški javnosti ne izpostavi glavni problem. Gospodarstvo namreč z Luko Koper in Reka na čelu.
Dejansko nam hočejo odrezat eno vejo gospodarstva.
Tao3
# 06.01.2018 ob 07:57
Fantje, nikoli ni prepozno, samo pogumno naprej in brez popuščanja. Trenutno se Hrvati z bebavimi odzivi in grožnjami smešijo pred celim svetom.
Tao3
# 06.01.2018 ob 08:03
Sedaj cela Evropa vidi kdo je dejanski problem Balkana, kdo nima urejene meje z nobeno sosednjo državo, kdo je spoštuje prava, kdo uporablja hujskaško in vojno retoriko - celo njihova čokolinda in ministri. To je dejansko po mentaliteti še vedno ustaška država, na veliko srečo se jim bo proračun in državne finance sesule in narod njihovim politikom ne bo več dolgo nasedal. Slovenec, premisli kje boš letos letoval ... mislim da je letos čas, da enkrat izpustiš.
artoum
# 06.01.2018 ob 08:01
To bi morali počet preden je bila Hrvaška sprejeta v Eu. Sedaj je verjetno že prepozno.

dokler ne bodo v šengnu , mi svoja vrata zapiramo in odpiramo.
severnik
# 06.01.2018 ob 08:27
Kot je nekdo že zapisal, Plenkovič bi se pogajal, pogovarja, a se ne bi premaknil za mm.
Tao3
# 06.01.2018 ob 08:56
Kaj ne razumete, da se s Hrvaško NE DA POGOVARJAT. Naša veleposlanica v Zagrebu je povedala, da bi RADI VEČ MORJA. Oni še na AS ne pristajajo kaj se boš pogovarjal z njimi? Edino manj bi nam dali! NOBENEGA POGOVARJANJA VEČ. 25 let je bilo dovolj. Vztrajati do konca do uveljavitve AS in to je to. Čas je, da pokažemo, da se ni za zajebavat z nami in znamo bit trmasti. S tem, da je tokrat tako pravo kot pravica na naši strani, medtem ko južni sosedi izgubljajo razsodnost in razum in sami sebi v skledo pljuvajo. Samo pišimo kazni, na koncu bo sodišče EU dalo to v izplačilo Republiki Agrokor in lahko veliko mladih otrok peljemo s tem denarjem na NAŠE morje.
garmond
# 06.01.2018 ob 09:31
@maxbernie
Ja, velika razlika je med nami in Hrvati. Hrvati danes praktično nimajo več kvizlingov, mi pa jih imamo že vseskozi čez zgodovino vedno dovolj, da lahko potem drugi pometajo z nami. Danes v te namene uporabljajo predvsem družbena omrežja in zastrupljajo narod. Nikoli ne potegnejo z večino naroda, raje se priklonijo tujemu vsiljivcu in mu tudi ponižno služijo.
Seveda se ve, na katerem političnem polu so ti, tudi tokrat so upravičili svoj negativni sloves.
nonparel
# 06.01.2018 ob 09:00
Slovenija se nikakor ne sme spustiti na tak nizek nivo, kot ga uporablja hrvaška politika.
Cerar me je v mnogočem razočaral, še posebej ko je popuščal in dajal bogatejšim, revnim pa samo drobtinice (kar ponavadi počne desnica), ampak kar se trenutne najaktualnejše zadeve tiče, Piranskega zaliva, pa to počne dobro, preudarno in pametno.
Hrvati naj kar živčkajo, delajo izpade, to je voda na mlin Sloveniji. Meja je z veljavnim pravnim aktom določena, vsakršna kršitev Hrvaške glede te meje pa se jim bo na koncu z obrestmi zaračunala. Ker tožba proti Hrvaški sigurno sledi, MORA slediti.
Samo spomnite se za kaj vse so nas Hrvati tožili pred evropskimi sodišči, mi pa bi sedaj to okupacijo slovenskega morja kar mirno prenašali in ne uporabili vseh evropskih pravnih sredstev, ki so nam na razpolago.
Ne nasedat enim par našim buteljnom, ki bi tako kot eni hrvaški buteljni, stvari reševali z orožjem.
Tao3
# 06.01.2018 ob 08:07
Se pa vidi kako so nam Hrvati zavistni. Imamo skoraj poravnan proračun pa je njih 4,5 milijona nas pa 2, ampak najbolj se vidi v tem, ko imajo tisoče kilometrov morja, vedo pa, da je naših 200 metrov najlepših in to ne morejo prežvečit očitno ;) požrešen narod
Bivši uporabnik
# 06.01.2018 ob 09:12
Veste, v čem je razlika med nami in hrčki? Na eni strani neenotnost tistih, ki vodijo našo državo, strank in tudi nas, navadnih smrtnikov, kar se lepo bere tudi ob člankih s to tematiko, na drugi strani so pa hrčki kot eno. Tudi peda zemlje, morja ne bi dali (vrnili).
Tao3
# 06.01.2018 ob 08:04
Čisto vsi lahko nekaj naredimo za to!
21.12.2012
# 06.01.2018 ob 08:04
Hrvaška pozicija je jasna. Zato se z njimi ni več kaj za pogovarjati. Že dolgo.
Če imamo možnost tožbe, jo vložiti čimprej, ne pa jo nekaj napovedovati v nedogled.
Smo pa itak smešna država, da še svojih mej nismo sposobni zavarovati.
artoum
# 06.01.2018 ob 07:29
* pa naj sosedu krava crkne , če jo jaz nimam.
zato gre.
pa tudi EU ne bo večna........
Tao3
# 06.01.2018 ob 09:52
Na hrvaških portalih vsi enotni, pri nas pa spet ene 20% kvizlingov, ki navija za HDZ. Nehajte se smešit in vsaj enkrat naredite kaj je dobro za vašo domovino in pokažite NDH-ju, da smo ENOTNI!
dalton1
# 06.01.2018 ob 12:06
Ne vem zakaj naša diplomacija v pogovorih z evropskimi politiki pa tudi s Hrvati jasno ne opozori na kontradiktornost, neumnost in nesmisle Hrvaških politikov . Plenkovič kot trnek vedno ponuja in poudarja, da je za dialog o vseh odprtih vprašanjih, hkrati pa v isti sapi pove, da niso in ne bodo niti za milimeter odstopili od svojih stališč. Zdaj pa naj mi evropejci, ki tudi poudarjajo nujnost dialoga razložijo, kakšen pogovor in iskanje kompromisa je možen, če ena stran niti za milimeter ne odstopa od svojih stališč. To vendar ne gre skupaj. Poleg tega naša diplomacija premalo poudarja, da Slovenija pravzaprav nima nič z določitvijo meje, saj če bi to bilo res, bi jo zagotovo začrtala drugače kot AS ,kar Hrvaški mediji in politiki vedno trobijo, da je Slovenija samovoljno naredila to in to , mejo je pravnomočno začrtalo Arbitražno sodišče, ki za nobeno državo razen Hrvaške, ni sporno.
Bivši uporabnik
# 06.01.2018 ob 09:33
slovenec5.... malce brcaš v temo: zato, da imamo Pahorja, gredo zasluge izključno desnici, ki se je je odločila voliti Pahorja, ker tako veselo koketira z vašim ljubljenim vodjo in častilci narodne izdaje, kapiš?
luckyss
# 06.01.2018 ob 07:11
Tresel se je kit..rodila se je sardelica..
Šentvid
# 06.01.2018 ob 09:29
Pri šel je čas streznitve , Vizjak je zmeraj spil kupico čistega vina , konec dominacije in izsiljevanja.
Janševa njuno je konec , racuni prihajajo pripravite denarnice !
Ker pomeni , nikdar ne bo več kot je bilo !
Rezultat tega je da se dve rakasti tvorbi prepricujeta katera je manj rakasta .
Mijalko Rasnicki preess
mikitr
# 06.01.2018 ob 07:35
Mislim ,da ni treba hujskat ljudi,ampak ostati diplomat.Prav škoda bi bilo,da bo zaradi hujskanja prišlo do smrtne/smrtnih žrtev.Čez Slovenijo gredo povezave na Zahod,Imamo shengen,smo člani organizacij,katerih Hrvati niso,.....pokažimo hujskašim hrvaškim politikom,da so navadni bebci.Večina Slvencev in hrvatov nima pri tem nič.Upam pa ,da bo edina dobra posledica teh pregovarjanj,le za Karla,Desus bo zrasel!!!!
TinkiPinki
# 09.01.2018 ob 10:31
Poleti, ko boste napenjali misice v njihovem morju se spomnite kaj ste pozimi ceckali.Ce ne vi, se bodo spomnili oni.
kotzi
# 07.01.2018 ob 17:25
Tao3..aha...potem meje se dolgo ne bo....
mihael1
# 07.01.2018 ob 09:01
Slovenija je že dopustila , da ji je Hrvaška uničila ribištvo.

To kar se je zgodilo s totalnim, kar 10 kratnim zmanjšanjem ulova, ni posledica samo manj rib, ampak onemogočanje ribolova slovenskim ladjam v Jadranskem morju.

Tega ni nihče izpostavil - in radi bi onemogočili še luko Koper.
FDVjevec
# 06.01.2018 ob 15:59
Pahor ali pa Cerar bi morala za nasvet vprašati še Putina. Vlady je kar se diplomacije tiče mojster, da večjega ni.
Sicer pa naši politiki delajo dobro, ostajajo mirni in preudarni. To ni znak hlapčevstva, strahopetnosti ali šibkosti, temveč znak pametnosti in modrosti. Tako morajo tudi nadaljevati.
Bivši uporabnik
# 06.01.2018 ob 12:13
Morali bi dati Čeferina in ne Sekolca pa bi imeli cel Piranski zaliv in dimnik za prevoz na odprto morje. Tako imamo pa služnost, dokler ne postavijo umetnega otoka.
Pahorja na ladjo Triglav, poloviti vse Hrvate in jih odpeljati gor tako kot so oni odpeljali Podobnika dol.
Tao3
# 06.01.2018 ob 11:21
kotzi: Malo poznavanje sodbe ne bo škodilo. AS je določilo povsem natančno samo mejo na morju, torej tukaj lahko direktno izvajamo sodbo, za mejo na kopnem pa morajo sodelovati Hrvati da se meja demarkira. To pa ne moremo sami brez njih. Zato tudi ne moremo zapustiti vojašnice pod Trdinovem vrhu (pod, Trdinov vrh, oz. oddajnik ostaja v Sloveniji). Skratka, uveljavljamo samo to, kar je pravno povsem čisto ... ostalo pa se mora Hrvaška spametovat, do takrat pa tako kot je bilo ;)
Tao3
# 06.01.2018 ob 10:24
Naj mi nekdo razloži, kaj pametnega seje lahko Janša dogovoril s Plenkovičem v Zagrebu mesec dni nazaj, glede na to kaj delajo Hrvati trenutno? Bi mi mogoče lahko kdo razložil kje je kakšna pozitivna stvar s strani Hrvaške, razen da se smešijo prd celim svetom z bebavimi in paranoidnimi odzivi? Kaj je bila tema dogovora, mogoče točno to, kaj je napisan bernr, da POČAKAJO z uveljavitvijo AS do časa po volitvah ... je to domoljubno?
kotzi
# 06.01.2018 ob 10:30
se strinjam Pahor bi lahko odesl z ribici v piranski zaliv..prav tako Cerar...pa Židan...vsi politiki...torej...
Tao3
# 06.01.2018 ob 09:58
Ne nabirajte poceni političnih točk na plečih domovine kvizlingi! AS je dejstvo nehajte živet v preteklosti jokice. Stokanjexkaj bi bilo če bi bilo je znak, da živite v preteklosti. Glavo gor, gremo naprej. Sedaj bi Janša lahko pokazal nekaj karakterja in podprl domovino PROTI Hrvatarjem, aja ne more, z nečim ga očitno držijo v šahu, da ko ga pokličejo k nogi takoj leti v Zagreb in kaj se zgodi čez en mesec? Ne moreš verjeti ... incidenti ...
kotzi
# 06.01.2018 ob 10:33
res samo izvajamo arbitrazoi na morju...kaj pa drugod...mejo na kopnem pa ne...torej..gremo naši....vlada..erjavec...zavzemite nove polozaje...pa je...na morju smo pogumni...na kopnem pa ne..ja kako to..gremmmo...ok tisti gera naj bo se nasa...drgac pa...kr gremo na novce meje
bernr
# 06.01.2018 ob 10:09
Kaj pa če se gre za igrico z naše strani. AS bo lahko odloči volitve podobno kot pred leti Patria.
Tisti ki hoče zmago se je zmenil z Hrvaško da počakajo z sprejetjem AS in potem nova vlada herojsko uredi zadevo.Jaz se teh igric ne bi upal iti.
AMFIBIJA
# 06.01.2018 ob 09:58
Zemljevid (Odon Županćić, 2017)

Čigav Piran in komu Ankaran?
Kdo naj lovi po izolski obali,
Naenkrat eni so hudo se zbali,
da sfižil se v celoti jim je plan.

Razgrnil zemljevid je diplomat:
So vode naše kakor oceani,
jih branijo utrjeni pristani,
vse tja do polovice južni brat.

Še jaz razganem pred seboj papirje:
Glej rodna zemlja, manjša si za prst,
Savudrijske je vale mesto širje,

mejnik po sredi vode kamen čvrst,
v Italijo so le koraki štirje,
s sosedo kmalu bo mejil »naš Trst«.
slovenec5
# 06.01.2018 ob 09:36
Mediji le mečete pesek v oči za tistih nekaj sto metrov južne meje na morju ....povsem pa ignorirate dejstvo, da smo izgubili neposreden stik z odprtim morjem in bo sedaj treba uradno pluti čez Hrvaško morje. Dejstvo... CRO lahko zavaja mednarodno javnost, ki je ne pozna... v resnici pa bodo arbitražo sprejeli...sedaj poskušajo dobiti še bonbončke za čez!
Nesposobna levaška oblast zna poskrbeti le za svoje ritke!
Ori
# 06.01.2018 ob 08:04
Že videno. Hrvaška bo dobila ozemlja, ki jih je naša država izgubila z arbitražo. Za Hrvaško neugodne ozemeljske rešite pa bodo ostale sporne do naslednjega kroga.
malikaliber
# 06.01.2018 ob 07:44
To bi morali počet preden je bila Hrvaška sprejeta v Eu. Sedaj je verjetno že prepozno.
mikitr
# 06.01.2018 ob 07:36
pam pa ,dane bo edina dobra posledica teh pregovarjanj,le za Karla,Desus bo zrasel!!!!
+0
slovenec5
# 06.01.2018 ob 09:29
Namesto po Trumpovem zdravju in stalnem šuntu o ZDA bi MMC moral pisati o duševnem zdravju Pahorja in njegovih sodelavcih.....Arbitraža je bila od že od prvega trenutka polomija!!!
Salonska levica in sploh nasledniki komijev...nam delajo veliko škode...le za lastne riti jih skrbi!
braun
# 06.01.2018 ob 09:06
Hrvati so bistveno bo naravnani, točno vedo kaj in kako je z interesi in poniglavo diplomacijo Erjavc,Sekolec, Drenik. So moralni zmagovalci arbitražnega komplota.

Že jutri jim bo vladajoča naveza pobirala, snifala oreščke z dlani
Ori
# 06.01.2018 ob 08:18
Sedaj cela Evropa vidi kdo je dejanski problem Balkana Evrokrate v večji meri zanimajo samo podkupnine (beri. hrvaški bungalovi). In seveda finančne injekcije od korporacij.

na veliko srečo se jim bo proračun in državne finance sesule in narod njihovim politikom ne bo več dolgo nasedal.
Kaj je pri nas kaj drugače? Absolutni dolg še vedno raste? Le relativni dolg se zmanjšuje zaradi trenutne visoke gospodarske rasti.

Slovenec, premisli kje boš letos letoval ... mislim da je letos čas, da enkrat izpustiš. Ne bo delovalo, ker bo vedno več turistov iz zahodne Evrope, ker je Hrvaška varna država, ker še ni doživela kulturne obogatitve oz. ti. velike zamenjave prebivalstva.
hizli tren
# 06.01.2018 ob 08:04
ko boste dojeli da je v interesu obojih politikov da se ta show nadaljuje nadaljnih 20-40 let in ko jih bomo vse odgnali bo mogoče bolje
angelmanuel
# 06.01.2018 ob 08:02
Za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni. To smo mi, Slovenčki. Pred mogočnimi Hrvati vedno spustimo hlače. Važno, da bo za teden dni dopusta v Opatiji.
#MMCdebata


MMC-debata je rubrika, v kateri bomo na MMC-ju

vsak teden izpostavljali najboljše oziroma najbolj

odmevne komentarje uporabnikov našega portala.

Kazalo