Foto:
Foto:

Bohinjski gasilci so popoldne vendarle dočakali težko pričakovani dež, ki naj bi jim pomagal pri gašenju požara na Komarči.

Kot je dejal poveljnik bohinjskih gasilcev Pavel Žvan, bo za dokončno pogasitev požara, ki se razteza na šestih hektarjih in sega tudi meter ali več v zemljo, potreben dolgotrajnejši in zmernejši dež.

TV Slovenija: Prispevek Miloša Batistute

Nevihta lahko povzroči tudi več škode kot koristi, saj lahko močan dež odnese gorečo zemljo navzdol in zaneti celo nove požare, podtalnega požara pa ne pogasi. Žvan je z današnjim delom gasilcev sicer zadovoljen, saj jim je požar, ki se je v sredo približal Črnemu jezeru in Komni, s pomočjo dežja uspelo omejiti in ga obdržati v mejah normale. Tudi na Svinjaku bodo gasilci počakali, kaj bo prinesel dež, ki pada od 17. ure dalje.

Požar na Komarči traja že cel teden
Gasilci se s požarom na Komarči, ki ga je zanetila strela, borijo že cel teden, vendar ga zaradi njegove podtalnosti in strmega območja sami niso mogli pogasiti niti ob pomoči helikopterja Slovenske vojske, lahko so le skrbeli, da se ni nadalje širil in ni dosegel Komne, od koder bi se lahko razširil tudi proti Primorski.