Foto:
Foto:

V naselju Ugovizza pri Trbižu je zemeljski plaz zasul več hiš, pri čemer sta umrla dva človeka, najmanj dva pa še pogrešajo.

Evakuacija prebivalcev
V Italiji so morali evakuirati 200 prebivalcev naselja Dogna, saj je tamkajšnja reka prestopila bregove. Po navedbah meteorologov je v Furlaniji-Julijski Krajini v le nekaj urah padlo okoli 300 litrov dežja na kvadratni meter.

Velika gmotna škoda
Na avstrijskem Koroškem je neurje povzročilo predvsem gmotno škodo. Ogromne količine blata in vode so uničile tudi nek manjši hotel in močno prometen most. Na Koroškem je neurje najbolj prizadelo okolico Šmohorja in Beljaka, o večji škodi poročajo tudi iz Celovca in Spittala, na avstrijskem Štajerskem pa je bil najbolj prizadet Gradec.

V Avstriji je bil zaradi zapore avtoceste promet močno oviran. Pred zaprtim avtocestnim mejnim prehodom Megvarje med Avstrijo in Italijo je prišlo do kar 15-kilometrskega zastoja, vse do Beljaka. Predvsem nemške turiste so zato nujno pozivali, naj se temu območju izognejo, zaradi česar je bil povečan proces na drugih cestah - na avtocesti, ki pelje skozi predor Karavanke, je bila čakalna doba danes zjutraj štiri ure.