Foto:
Foto:

"Od ministrstva pričakujemo, da nam bo pomagalo pri pripravi projektov, da bodo v skladu s smernicami EU-ja, in tudi računamo na pridobitev sredstev."

S temi besedami si je predsednik korporacije Hidria ob obisku gospodarske ministrice Tee Petrin hotel zagotoviti podporo ministrstva pri gradnji dveh razvojno-tehnoloških središč. Hidria bo tako zgradila Inštit za klimatizacijo, gretje in hlajenje v Godoviču ter center za razvoj elektronike v Tolminu.

Ministrica je menila, da so cilji Hidrie zagotovo pravi in za njihovo uresničitev obljubila pomoč ministrstva.

10 milijonov evrov za gradnje
Hidria bo za postavitev lani ustanovljenega razvojno-tehnološkega centra v Godoviču od leta 2004 naprej vložila šest milijonov evrov, za center v Tolminu pa 3,5 milijona evrov. Tako na področju klimatizacije, gretja in hlajenja kot avtomobilske industrije Hidria s svojimi družbami v svetovnem merilu dosega vidne rezultate ter krepi položaj na globalnem trgu. Po načrtih družbe naj bi se prodaja sistemov za klimatizacijo, gretje in hlajenje, ki je lani znašala 10 milijard tolarjev, v naslednjih petih letih povečala na 24,5 milijarde tolarjev, prodaja divizije avtomobilske industrije, lani je dosegla tri milijarde tolarjev, pa na 12 milijard tolarjev.