Foto:
Foto:
38 operacijskih miz bi po ugotovitvah nadzorne komisije lahko stalo za pol milijarde tolarjev manj.

Po njegovih trditvah poročilo komisije za upravni nadzor, ki je pri pregledu postopka zamenjave operacijskih miz ugotovila več nepravilnosti, večinoma izhajajo iz ponarejenega zapisnika seje strokovnega sveta ter ponarejenem izpisku sklepov s te seje. Ponaredka bremenita strokovnega direktorja in člane strokovnega sveta za neustrezen postopek sprejemanja odločitve o obnovi operacijskih miz.

Kot je povedal Arnež, je pripombe k poročilu v ponedeljek predstavil članom strokovnega sveta, v celoti bodo objavljene na internetu, komentar na poročilo komisije za upravni nadzor pa bo ministru za zdravje poslal v predpisanem roku.

Strokovni svet je sicer sprejel več sklepov. Med drugim vztraja, da je bila odločitev o potrebi obnove operacijskih miz v KC-ju strokovno pravilna. Pridružuje pa se tudi izjavi zdravniškega sindikata Fides, ki zahteva temeljito preiskavo, v kateri je treba pojasniti in ugotoviti odgovornost vseh vpletenih, ne glede na to, katere funkcije zasedajo.

Arnež je zaradi suma ponarejanja uradnih listi v začetku septembra podal ovadbo zoper svojega dolgoletnega sodelavca in svetovalca Gregorja Cerkvenika ter zoper pomočnika generalnega direktorja za komercialne zadeve Janeza Zajeca, na izredni seji strokovnega sveta pa je predlagal glasovanje o svoji zaupnici, ki je bila nato tudi izglasovana.

Medtem generalni direktor KC-ja Primož Rode o spornem poslu z operacijskimi mizami še ni spregovoril javnosti.