Foto:
Foto:

Takšno je skupno mnenje sodelujočih na okrogli mizi, ki jo je v okviru sejma Športexpo 2003 pripravilo ministrstvo za šolstvo. Zastarelost zakona je tudi posledica sprejemanja nove davčne zakonodaje in novega zakona o društvih. Društva bodo lahko ustanavljale tako pravne kot fizične osebe, ki naj bi bile neprofitne. Del organizacij bi tako moral preiti med pridobitne organizacije.

Na sejmu, ki ga je odprl šolski minister Slavko Gaber, se bo v petih razstavnih dvoranah in na zunanjem prireditvenem prostoru s svojo ponudbo predstavilo več kot 50 domačih in tujih razstavljavcev. Letošnji sejem Športexpo se bo predstavil v novi podobi, od svojih predhodnikov pa se razlikuje tako po terminu kot tudi konceptu in novih vsebinah. Sejem bo odprt do 28. septembra.

Svoje novosti bodo na sejmu predstavili izdelovalci smuči, smučarskih desk, vezi, palic, sani in konfekcije, proizvajalci opreme za smučišča, kolesarske opreme, opreme za dvoranske športe, adrenalinske in druge športe. Svojo turistično ponudbo, tako smučarskih centrov doma in v tujini kot tudi ponudbo oddiha v vročih tropih in v krajih južne poloble, pa bodo predstavile turistične agencije.

Čeprav je sejem konceptualno zasnovan kot razstava, bo ta vse prej kot statičen. Za to bodo poskrbele modne revije, nastopi plesnih skupin in obiski slovenskih vrhunskih športnikov. Odbojka in nogomet na mivki, adrenalinski park, skoki v vodo ter košarka in kolesarjenje pa bodo obiskovalce sejma vabili k aktivnemu sodelovanju.