Ena od najbolj priljubljenih zimskih dejavnosti, ki je koristno in zelo pomirjujoče, je pletenje. Foto: EPA
Ena od najbolj priljubljenih zimskih dejavnosti, ki je koristno in zelo pomirjujoče, je pletenje. Foto: EPA

Do prvih opravil na vrtu je, kot kažejo trenutne vremenske razmere, še daleč, zato vam bomo nanizali nekaj namigov pri iskanju dejavnosti, ki vam bo pisana na kožo. Društva in univerze za tretje življenjsko obdobje razpišejo vrsto različnih dejavnosti, v katere se lahko vključite, in ponujajo možnost medgeneracijskega sodelovanja.

To so slikanje, šivanje, delavnice retorike, računalniški tečaji, nabiranje in spoznavanje zelišč in gotovo bi se našlo še marsikaj. Pogosto ostane kakšna veščina ali spretnost skrita, vendar se zanjo po navadi pokaže veliko zanimanje, zato jo lahko organizirate tudi sami. Včasih je dovolj le misel in volja, potem pa samo še malo poguma za realizacijo, pa že ne vemo več, kaj pomeni sedeti v dnevni sobi.

Ljudje smo različni. Nekateri raje preživljajo dneve v družbi, drugi neizmerno uživajo v miru. Pisanje pesmi, peka, izdelava gobelinov, šivanje, pletenje … in ljubi mir, ko se lahko človek pogovori s samim seboj, ne da bi ga kdor koli pri tem motil. Tudi sprehod in sveži zrak sta odlični kombinaciji za duha in telo. Kdo ve, morda srečate na poti kakšno zanimivo bitje, ki vas bo spravilo v dobro voljo, in vam popestrilo dan.

Ne glede na to, kaj si boste izbrali, pomembno je, da pri tem uživate, pa naj bo to v družbi somišljenikov ali s samim seboj. Dejavnosti je veliko, le odločiti se morate, katera je po vaši meri.