Dedić je sicer od leta 2004, ko so mu v Padovi v Italiji presadili jetra, dovzetnejši za različne infekcije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dedić je sicer od leta 2004, ko so mu v Padovi v Italiji presadili jetra, dovzetnejši za različne infekcije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kot so neuradno obvestili v Zagrebu, je Dedićevo zdravstveno stanje kritično. Dedića so v sredo sprejeli na intenzivno nego v nezavestnem stanju. Njegova soproga, tudi znana hrvaška pevka Gabi Novak, ni želela razkriti podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju.

Mediji dodajajo, da se zdravniki še niso odločili za operacijo, čeprav so ugotovili, da je vir okužbe v nogi in da gre za zaplet po vstavitvi umetnega kolka pred dvema tednoma v bolnišnici v Krapinskih Toplicah. Poseg so opravili brez zapletov in zdravniki so predvidevali, da bo znani hrvaški glasbenik okreval čez dva meseca. Dedić se je po operaciji že pojavljal v medijih, je pa medtem odpovedal nekaj nastopov, ki so bili napovedani septembra in oktobra. Resni zdravstveni zapleti so se pojavili v začetku tedna, potem ko je glasbenik že okreval doma.

Dedić je imel v zadnjem letu in pol težave s kolkom, ki so bile posledice padca. Dedić je sicer od leta 2004, ko so mu v Padovi v Italiji presadili jetra, dovzetnejši za različne okužbe. Po operaciji jeter v Padovi je moral glasbenik redno jemati zdravila, ki zmanjšujejo imunski odziv telesa, kar je verjetno prispevalo k okužbi, ki ga je, po vsem sodeč, pripeljala v kritično stanje, ugibajo hrvaški mediji.