V glavni vlogi nastopa izjemno vitalen dedek, pridružijo pa se mu številni sostanovalci in člani osebja. Foto: Youtube
V glavni vlogi nastopa izjemno vitalen dedek, pridružijo pa se mu številni sostanovalci in člani osebja. Foto: Youtube

Njihovo geslo je 80 let sreče, s prisrčnim videom pa so želeli pokazati svojim otrokom, vnukom in pravnukom pokazati, da niso za staro šaro in da imajo veliko energije in veselja do življenja.

V videu tako plešejo, pojejo, telovadijo, potujejo na izlet, spremljamo pa jih tudi pri njihovih vsakodnevnih dejavnostih, s katerimi si krajšajo bivanje v upokojenski skupnosti, pri čemer je jasno razvidno, da jih tudi gibalne težave ne ovirajo, da ne bi uživali življenja z veliko žlico.

Nad videom je bil navdušen tudi Pharrell Williams, ki ga je delil tudi s svojimi oboževalci, video pa ima že več kot 2,7 milijona ogledov.

Kot poroča Medical Daily, raziskave kažejo, da so starejši, torej po 70. letu starosti, najbolj srečna starostna skupina. Občutek sreče naj bi bil največji v 20. letih, potem se pri 30. letu človekovega življenja počasi niža, pri čemer je na najnižji točki sredi 40. leta. Potem pa se smer znova obrne: po 50. letu so ljudje znova srečnejši, najbolj zadovoljni pa so potem, ko preidejo 60. in 70. leto.

Oglejte se izjemno simpatičen video: