Nogometaši Olimpije se veselijo po zadetku Gorana Brkića. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Olimpije se veselijo po zadetku Gorana Brkića. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani, aktualni pokalni zmagovalci, so do odločilne prednosti prišli v prvem polčasu, ko je dvakrat v polno zadel Goran Brkić. V nadaljevanju je gostom uspelo zaostanek zmanjšati, v končnici tekme so celo izenačili, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Vidmar je imel kar nekaj dela
Ljubljančani so takoj po prvem žvižgu glavnega sodnika Mateja Juga planili na gol gostiteljev, ki so se morali v uvodnih minutah krčevito braniti. Sčasoma so se pritiska zeleno-belih otresli in tudi sami nekajkrat zapretili iz protinapadov, prvo resnejšo priložnost so si pripravili v 15. minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Jure Matjašić, a je gostujoči vratar Nejc Vidmar njegov strel ubranil. Ljubljanski vratar je moral preprečiti tudi nevaren poskus Elvirja Malokuja.

Olimpijin vratar je imel na tekmi kar precej dela. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijin vratar je imel na tekmi kar precej dela. Foto: www.alesfevzer.com

Brkić izkoristil ponujene priložnosti
Dobrih deset minut pozneje se je krasna priložnost ponudila gostom, po Brkićevem predložku je s šestih metrov krepko prek vrat sprožil Stefan Savić. Kmalu zatem sprememba izida. Po veliki napaki v obrambi, ki jo je s preigravanjem pred vrati storil Dejan Petrović, se je do žoge dokopal Goran Brkić in jo hladnokrvno poslal v mrežo za 0:1. Isti igralec se je med strelce v končnici prvega polčasa vpisal še drugič. Petrović je predložek z desne strani izbil iz kazenskega prostora, a le do Brkića, ki je s silovitim strelom ugnal vratarja Luko Janžekovića in podvojil vodstvo svoje ekipe.

Aluminij zadel dvakrat, obveljal le en gol
Drugega polčasa gostitelji ne bi mogli začeti bolje, že po nekaj minutah nadaljevanja so prepolovili zaostanek. Po predložku iz kota z leve strani je ob bližnji vratnici z glavo zadel Mario Lucas Horvat. Aluminij je bil v uvodnih minutah boljši nasprotnik, iskal je izenačujoči zadetek, a so se Ljubljančani ubranili. V nadaljevanju tekme sta si obe ekipi priigrali nekaj (pol)priložnosti, ki so ostale neizkoriščene.

V 82. minuti je nato znova završalo na tribunah, ko je mrežo zatresel rezervist Luka Štor, a je Jug zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja ob podaji/strelu rezervista Nemanje Jakšića. Gostje iz prestolnice so do konca tekme ohranili prednost.

Sorodna novica Evrogol Hotića za minimalno prednost Maribora
Mario Lucas Horvat se je med strelce vpisal v uvodu drugega polčasa. Foto: www.alesfevzer.com
Mario Lucas Horvat se je med strelce vpisal v uvodu drugega polčasa. Foto: www.alesfevzer.com

Pokal Slovenije, polfinale, prvi tekmi

ALUMINIJ - OLIMPIJA 1:2 (0:2)
Horvat 49.; Brkić 27., 38.

Aluminij: Janžekovič, Koblar, Martinović, Matjašič (81./Štor), Krajnc (74./Marinšek), Muminović, Leko, Petrovič (45./Jakšič), Horvat, Maloku, Amuzie.

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Maksimenko, Bagnack, Andrejašič (69./Kregar), Brkić, Tomić, Boakye, Savić, Suljić (73./Kronaveter), Kidrič (86./Burin).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

MARIBOR - MURA 1:0 (0:0)
3.500; Hotić 85.


Povratni tekmi, torek, 23. aprila, ob 20.00:
OLIMPIJA - ALUMINIJ

Sreda, 24. aprila, ob 19.30:
MURA - MARIBOR

Finale bo 31. maja v Celju.

Olimpija z nogo in pol že v finalu pokala