Najbolj komentirane novice zadnjih šest mesecev

Novice

Zmagovalec volitev SDS, prag prestopilo devet strank
Zmagovalka predčasnih volitev v državni zbor je stranka SDS, ki so ji volivci namenili slabih 25 odstotkov glasov, parlamentarni prag pa so prestopile še Lista Marjana Šarca, SD, SMC, Levica, NSi, ...

Novice

Mesec: Obetamo si lahko stabilno manjšinsko vlado
Levica je seznanila Marjana Šarca z odločitvijo sveta stranke, po kateri Levica ne bo sodelovala v koaliciji, je pa pripravljena oblikovati sporazum za sodelovanje v manjšinski vladi.

Šport

Foto/video: Po 20 letih nogometnemu svetu znova vlada Francija
Nogometni prestol so drugič zasedli Francozi. V zanimivem finalu svetovnega prvenstva v Rusiji so bili na moskovskih Lužnikih s 4:2 boljši od Hrvaške. Francija je na svetovnem vrhu nasledila Nemčijo.

Novice

Šarec: Sestanek z Levico je pokazal, da imajo pogajanja smisel
Po odstopu NSi-ja od koalicijskih pogajanj peterice strank so za pogajalsko mizo sedli predstavniki LMŠ-ja in Levice. Določili so časovnico pogajanj, zanje imajo teden dni časa.

Šport

"Mučenje" Slovencev v Stožicah: Skubic preprečil najhujše
Slovenska nogometna reprezentanca je prekinila niz treh porazov v Ligi narodov, potem ko je v Stožicah remizirala (1:1) s Ciprom, ki je dolgo vodil, nato pa je v 83. minuti izenačil Nejc Skubic.

Šport

Slovenija povedla, a brez točk ostala tudi na Cipru
Slovenska nogometna reprezentanca je v Ligi narodov tudi drugo tekmo izgubila z 2:1. Na Cipru je sicer povedla, a po dveh napakah ostala brez točk.

Novice

Marjan Šarec je s 55 glasovi izvoljen za predsednika vlade
Poslanci so s 55 glasovi za in 31 proti Marjana Šarca potrdili za devetega predsednika slovenske vlade. "Vse svoje moči bom usmeril v to, da bo dobro za vse," je povedal po prisegi.

Novice

Šarec: Pogodbo smo uskladili do te mere, da gre lahko na svet stranke Levica
Koalicijska pogodba je po pogajanjih Levice s peterico strank usklajena do te mere, da gre lahko na svet stranke Levica, je po novih pogajanjih dejal predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec.

Šport

Video: Mandžukić izstrelil Hrvaško v veliki finale!
Hrvaška reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Rusiji izboljšala dosežek generacije iz leta 1998. Po polfinalni zmagi nad Anglijo (2:1) se je uvrstila v veliki finale!

Šport

Foto: Kronaveter z bele točke popeljal Olimpijo iz pekla v raj
Eno najzanimivejših slovenskih nogometnih prvenstev je postreglo z dramatično končnico.

Novice

Iztok Prezelj: "Šiškovi" stražarji iz štajerske "goše" so paravojaška enota
Po objavi posnetkov urjenja skupine oboroženih in zamaskiranih moških pod vodstvom Andreja Šiška je policija že začela izvajati preiskovalne ukrepe zaradi suma številnih kaznivih dejanj.

Novice

Šarec: Z iskrenimi nameni bomo začeli pogajanja z Levico
Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec ocenjuje, da je možnost pogajanj z NSi-jem v drugem krogu iskanja mandatarja izčrpana, zato bodo "z iskrenimi nameni" začeli pogajanja z Levico.

Novice

Levica bo podprla manjšinsko vlado Marjana Šarca
Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je z Levico parafirala protokol o njenem sodelovanju z manjšinsko vlado.

Novice

V Levici so se pripravljeni pogajati, a pričakujejo bistveno drugačno koalicijsko pogodbo
Koordinator stranke Levica Luka Mesec je po napovedi, da bo peterica strank, zbranih okoli LMŠ-ja, po izstopu NSi-ja k pogajanjem povabila Levico, dejal, da so se v Levici pripravljeni pogajati, a ...

Šport

Slovenija tudi pod Kavčičem nemočna: Bolgari zmagali z 1:2
Slovenska nogometna reprezentanca je novoustanovljeno Ligo narodov začela z domačim porazom proti Bolgariji, ki je z dvema streloma v okvir vrat zmagala z 1:2.

Novice

Je bil za odstop NSi-ja od pogajanj ključen spor med Cerarjem in Židanom? Židan spor zanika.
Predsednik NSi-ja Matej Tonin se je po odstopu NSi-ja od pogajanj s Šarcem na pogovoru glede sestave koalicije sešel s predsednikom SDS-a Janezom Janšo.

Šport

Vombergar odločil triler v Mariboru: Olimpija blizu naslovu
Nogometaši Olimpije so v derbiju 34. kroga državnega prvenstva s 3:2 premagali Maribor, tako da imajo dva kroga pred koncem na vrhu lestvice dve točki naskoka pred vijoličastimi in s tem v boju za ...

Novice

Židan: "Verjamemo, da bo Šarec izvoljen za mandatarja in bo hitro sestavil vlado"
Peterica strank je na pobudo Levice usklajevala protokol o sodelovanju manjšinske vlade z Levico, a končnega dogovora še niso sklenili.

Novice

V LMŠ-ju mirijo lastnike podjetij po burnih odzivih na koalicijsko pogodbo
Spremenjen način obdavčitve kapitalskih dobičkov, ki je naveden v koalicijski pogodbi, je razburil več gospodarstvenikov, ki so tudi lastniki podjetij.

Novice

Peterica strank bo predlagala Šarca za mandatarja, Židana za predsednika DZ-ja
Peterica strank okoli Marjana Šarca bo predlagala predsednika LMŠ-ja za mandatarja, predsednika SD-ja Dejana Židana pa za predsednika državnega zbora.
Izjava dneva
link
Anna Calvi
4
14. november 2018 ob 13:21 Če si ženska v glasbi, je tvoj žanr "ženska izvajalka", primerjajo pa te z ogromno drugimi izvajalkami, s katerimi te druži samo to, da ste vse ženske. To je znak, da nas čaka še veliko dela.
Več novic ...
Kazalo