Zadnjih 20 novic

Šport

Za Vujinovićevo Iranka previsoka ovira
Četrti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v olimpijskem tekvondoju v južnokorejskem Muju je nastopila Nuša Vujinović, ki pa je v kategoriji do 53 kilogramov v drugem krogu izgubila proti Iranki ...

Novice

Velenjski svetniki nasprotujejo pripojitvi bolnišnice Topolšica
Velenjski mestni svet ministrstvo za zdravje poziva k odstopu od pripojitve Bolnišnice Topolšica k celjski bolnišnici. Bolnišnica bo že letos tekoče poslovala pozitivno, je poudaril v. d.

Novice

Future development of the Port of Koper
The Port of Koper plans investments on the northern part, closer to Ankaran.

Novice

Sodišče: Nizozemska "delno odgovorna" za pokol v Srebrenici
Nizozemsko prizivno sodišče je Nizozemski pripisalo delno odgovornost za poboj okoli 300 Bošnjakov, ki so bili ubiti v genocidu v Srebrenici julija leta 1995.
3

Kultura

Poletje je čas za filmske projekcije pod milim nebom
Več članov Art kino mreže Slovenije se je tudi letos odločilo za prikazovanje poletnih projekcij na prostem.

Zabava

Kuhan por v solati z meto
Sestavine: 80 dag mladega pora, 6 žlic olivnega olja, 3 žlice kisa, nekaj vejic sveže mete, sol, poper. Pore dobro očistimo in operemo, nato pa jih kar cele nekaj minut kuhamo v osoljenem kropu.

Zabava

Od čekov in žetonov do kartic: bančni avtomat praznuje abrahama
Mineva 50 let, odkar so v Londonu postavili prvi bančni avtomat na svetu, ki ga je z veliko pompa prvi preizkusil angleški komik Reg Varney.
1

Šport

Uefa: Bišćan bo lahko vodil Olimpijo v Evropski ligi
Evropska nogometna zveza (Uefa) je Igorju Bišćanu podelila začasno trenersko licenco za vodenje nogometašev ljubljanske Olimpije, so potrdili pri Olimpiji.
15

Kultura

Olga Koklova: ruska balerina, ki je očarala Picassa
V Picassov muzeju v Parizu poleti vabi razstava Olga Picasso. Posvečena je letom, ki jih je španski umetnik Pablo Picasso preživel s svojo prvo ženo, Olgo Kokolovo, primobalerino ruskega baleta.

Šport

Pred 30 leti kraljevali mladi tenisači, danes so na vrhu veterani
V nedeljo sta Roger Federer in Feliciano Lopez dobila največja pripravljalna turnirja za Wimbledon. Oba bosta kmalu dopolnila 36 let.
5

Novice

Brazilski predsednik Temer obtožen sprejemanja podkupnine
Vrhovni tožilec je proti brazilskemu predsedniku Michelu Temerju vložil obtožnico zaradi korupcije, v kateri ga bremeni sprejemanja podkupnine.
4

Šport

Brady spet najboljši v Ligi NFL
Podajalca New Englanda Toma Bradyja so igralci v Ligi NFL izglasovali za najboljšega posameznika v pretekli sezoni. To je za 39-letnika drugo tovrstno priznanje odkar ga podeljujejo od leta 2011.
1

Novice

Opozorilo vinogradnikom glede obveznega zatiranja ameriškega škržatka
Uprava za varno hrano opozarja vinogradnike na obvezno zatiranje ameriškega škržatka v vinogradih. Gre za prenašalca zlate trsne rumenice, ene najnevarnejših bolezni trte.
1

Kultura

Slovenski paviljon z beneškega bienala na turneji po domovini
Projekt Novicam se ne odpovemo!, s katerim se v slovenskem paviljonu na letošnjem Beneškem bienalu predstavljajo Nika Autor, Andreja Hribernik, Ciril Oberstar in Andrej Šprah, v teh dneh potuje po ...

Šport

Usain Bolt
Za mano je veličastna kariera, v kateri so bili vzponi in padci, užival sem v vsem, kar mi je prinesel šport, v vseh izkušnjah in preizkušnjah, neizmernem veselju in žalosti.
5

Novice

Bela hiša trdi, da Sirija pripravlja nov kemični napad
Iz Washingtona so sporočili, da so opazili "morebitne priprave" sirske vojske na nov napad s kemičnim orožjem, zato so Damask opozorili pred resnimi posledicami, če se bo to res zgodilo.
96

Šport

Savolainen bolj piš kot hokejski vihar
Včerajšnje obvestilo, da ima hokejska reprezentanca pred olimpijsko sezono in drugim zaporednim nastopom pod petimi krogi novega selektorja, je za večino udarila kot nedeljske strele, ki so parale ...
7

Kultura

Kassel, kjer se človek iskreno razveseli Dürerja in Cranacha tam za ovinkom
Sredi umetnikov, ki popravljajo svet, pod stropom partenona prepovedanih knjig, ob gonjenju mlina za proizvodnjo kovancev, obelisku, posvečenem beguncem, pri prodaji mila iz 'dobre' grške obrtniške ...
4

Zabava

Video: Si drznete podajati jajce? Ali igrati jajčno rusko ruleto?
Kaj storiti, ko se ti nakopiči preveč jajc? Angleži so pripravili kar tekmovanje v njihovem podajanju. A disciplina še zdaleč ni preprosta, saj mora jajce met prestati celo.
9

Novice

Kako se bo v prihodnje razvijala Luka Koper?
V načrtih Luke Koper so naložbe predvidene na severni strani, bližje Ankaranu. Tretjega pomola ne bo, kontejnerski terminal bodo zato dodatno razvijali na prvem, a zatika se z dovoljenji.
9
Kazalo