Zadnjih 20 novic

Šport

Real tudi brez Ronalda gladko odpravil Barcelono
Nova sezona v španskem prvenstvu se še sploh ni začela, pa ima madridski Real v vitrtini že drugo lovoriko.
164

Kultura

Henry Ford
Neuspeh je preprosto priložnost za nov začetek, tokrat bolje premišljen.

Novice

V Španiji kopalci do smrti izmučili mladiča delfina
Španske ljubitelje živali je te dni razburila novica, da je na eni od plaž na jugovzhodu države pretekli konec tedna poginil mladič delfina, ki je pomotoma zašel do obale, kjer so se z njim do ...
7

Ture avanture

Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu
Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
4

Kultura

Egipčanski umetnik z gorečim tobakom ustvarja portrete
Egipčanski umetnik Abdelrahman al Habrouk je razvil posebno tehniko, pri kateri na bel list papirja strese tobak, ga posipa s smodnikom in prižge. Ko ogenj ugasne, se pojavi portret.

Novice

Vlak v okolici Domžal zbil mladoletnico
V naselju Rodica pri Domžalah je tovorni vlak, ki je pripeljal iz Kamnika, zbil mladoletnico, ko je ta prečkala prehod, zavarovan z Andrejevim križem. Kolesarka je pri trčenju umrla na kraju nesreče.

Zabava

Video: Afganistanskemu "malemu Picassu" ponudili srbsko državljanstvo
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes sprejel dečka iz Afganistana, ki mu pravijo mali Picasso, ter njemu in njegovi družini ponudil državljanstvo.
6

Novice

Ljubljana waste water system overhaul gets €69 million boost from EU
The European Commission has earmarked just shy of 69 million euros for the upgrade of the waste water facilities in Ljubljana, Medvode, and Vodice. The total cost of the project is 135 million euros.

Novice

Inšpektorji niso ugotovili večjih kršitev požarne varnosti v družbi Ekosistemi
Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v obratu podjetja Ekosistemi ni ugotovil večjih kršitev glede požarne varnosti.
17

Novice

Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste"
Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
52

Šport

Najstnik Tiafoe izločil visokoletečega Zvereva
Alexander Zverev, ki je v nedeljo v finalu turnirja serije 1.000 v Montrealu ugnal Rogerja Federerja, je izpadel že v 2. krogu mastersa v Cincinnatiju.
4

Kultura

Vrača se scenaristična delavnica Kratka scena
V prostorih Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (MSUM) se bo od 16. do 19. 8. odvila Kratka scena, ki bo spodbujala izbruh kreativnosti mladih avtorjev in močnejšo produkcijo kratkega filma.
1

Zabava

Ukradli zmagovalni motor svetovnega prvenstva, ekipa prosi za pomoč
Svetovni prvak v motociklizmu v razredu moto2 iz leta 2014 Španec Tito Rabat je ostal brez motocikla, s katerim si je priboril lovoriko.
2

Šport

Rudar na kolenih v Sežani, Koper izločil Korotan
Cherrybox 24 Tabor Sežana je pripravil presenečenje v 1. krogu Pokala Slovenije. Izbranci Uroša Baruta so odpravili velenjski Rudar s 3:1.
25

Novice

Nekdanji ruski minister pred sodnika zaradi jemanja podkupnine
Na sodišču v Moskvi se je začelo sojenje nekdanjemu ruskemu ministru za gospodarstvo, 61-letnemu Alekseju Uljukajevu, ki je obtožen prejemanja podkupnine.
17

Šport

Matuidi bo nogometno pot nadaljeval pri Juventusu
Juventus, aktualni italijanski prvak, se je okrepil s francoskim reprezentantom Blaisom Matuidijem. Prvoligaš iz Torina je PSG-ju plačal odškodnino v višini 20 milijonov evrov z dodatki.
10

Novice

Sporne jajčne izdelke odpoklicali tudi na Madžarskem
Madžarska se je pridružila skupini 16 evropskih držav, v katerih so našli jajca oziroma izdelke z jajci, ki vsebujejo človeku potencialno škodljivo količino insekticida fipronil.
9

Šport

Avgustovske procesije na Triglav nekaj vsakdanjega
Avgusta je v gorah vrhunec poletne sezone. Vreme je letos lepo, planincev je skoraj toliko kot rekordnega leta 2011, tujcev pa je že skoraj 40 odstotkov.
2

Zabava

Chilavert nekoč kraljeval paragvajski mreži, v prihodnosti želi kar vsej državi
Nekdanji paragvajski reprezentančni vratar Jose Luis Chilavert je napovedal, da se namerava potegovati za predsednika Paragvaja na volitvah, ki bodo leta 2023.
4

Novice

Filipini: V krvavi noči policija na predsednikov poziv ubila 32 osumljencev
Filipinska policija je v pičlih 24 urah v racijah severno od prestolnice Manila ubila 32 ljudi, osumljenih preprodaje mamil.
75
Kazalo