Zadnjih 20 novic

Kultura

Priprave na improvizacijo: ustvarjalni proces Matjaža Gederja
Matjaž Geder se improvizaciji preda šele potem, ko zares dobro obvlada snov, zato se vsakega grafičnega lista loti premišljeno in potrpežljivo.

Novice

Hrvaška: Bodo morali moški in ženske delati do 67. leta že od leta 2033?
Hrvaška vlada je sprejela predlog pokojninske reforme, po katerem bi morali tako moški kot ženske delati do 67. leta že od leta 2033 in ne od leta 2038, kot je predvideno zdaj, a le v primeru, če ...

Šport

Liga prvakov: Promitheas - Petrol Olimpija 37:42 (polčas)
Košarkarji Petrol Olimpije v 2. krogu Lige prvakov gostujejo v grškem mestu Patras, kjer se merijo s Promitheasom.

Novice

Edini predstavnik NSi-ja Zdravko Luketič v mariborskem mestnem svetu vložil župansko kandidaturo
Podžupan Zdravko Luketič, ki se kot kandidat NSi-ja poteguje za mesto župana Mestne občine Maribor, je ob uradni vložitvi kandidature ponovil, da želi meščanom in meščankam povrniti zaupanje v ...

Zabava

Facebook z resničnostnimi oddajami konkurira Netflixu in Youtubu
Facebook namerava oživiti uspešno resničnostno oddajo Resnični svet, ki je leta 1992 doživela premiero na glasbeni televiziji MTV.

Šport

Klepačeva in Martinezova na zaključnem turnirju dvojic v Singapurju
Zaključni turnir serije WTA bo potekal od 21. do 28. oktobra. Pomerilo se bo najboljših osem posameznic in osem parov na svetu.

Šport

Radijski dokumentarec: Kako je Dončić postal čudežni deček?
Vabljeni k poslušanju prvega radijskega dokumentarca o Luki Dončiću, "čudežnem dečku", od katerega v Ligi NBA pričakujejo ogromno.

Novice

Radenko Mijatović
Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev.

Novice

LMŠ podprl Roberta Nograška za župana Kranja
Robert Nograšek je v Kranju s podporo LMŠ-ja vložil kandidaturo za župana Mestne občine Kranj. Na letošnjih državnozborskih volitvah se je z LMŠ-jem potegoval tudi za mesto poslanca.

Kultura

Arhiv RS praznuje pol stoletja skrbi za filmsko umetnost
Razmeroma zgodnji ustanovitvi Slovenskega filmskega arhiva leta 1968 se lahko Slovenci zahvalimo, da mu je v 50 letih delovanja uspelo zbrati in ohraniti več kot 90 odstotkov filmov, ki so nastali ...

Novice

Medved: Pogajanja s sindikati javnega sektorja se začnejo v petek ob 13.00
Vlada je sprejela izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja o reševanju stavkovnih zahtev, je pojasnil minister za javno upravo Rudi Medved in dodal, da je s tem odprla pot za začetek ...

Novice

Odstopil grški zunanji minister, tudi zaradi spora o sporazumu z Makedonijo
Zaradi spora znotraj grške vlade, tudi o sporazumu z Makedonijo o njenem imenu, je odstopil grški zunanji minister Nikos Kocjas.

Novice

SV: Neustrezno vizualno varovanje tovornjaka, iz katerega so ukradil strelivo
Kraja streliva v Nemčiji, do katere je prišlo 3. oktobra, se je zgodila zaradi neustreznega varovanja tovornjaka in tudi zaradi pomanjkljivih ukazov, je pojasnil Generalni štab Slovenske vojske.

Zabava

Rekord ogrožen – Britancu, ki kolesari okoli sveta, ukradli kolo
Rekord britanskega najstnika Charlieja Condella, ki želi kot najmlajši prekolesariti svet, je ogrožen, saj so mu v Avstraliji ukradli kolo, potni list, opremo za kampiranje in kolesarsko opremo.

Novice

"Stisk v Sloveniji ni manj kot med gospodarsko krizo, samo drugačne so"
"Nizke socialne pomoči ljudi silijo, da sprejemajo slabo plačane službe in prejmejo plačilo, ki je na pragu tveganja revščine," je na konferenci ob mednarodnem dnevu revščine, ki jo je organizirala ...

Kultura

Ministrstvo za kulturo je umetniško zbirko NLB-ja uvrstilo v nacionalno bogastvo
Minister za kulturo Dejan Prešiček se je odločil, da umetniško zbirko v lasti Nove Ljubljanske banke uvrsti v nacionalno bogastvo ter jo tako zaščiti med postopkom prodaje NLB-ja.

Novice

SDS-ov županski kandidat v Celju bo glasbenik Matjaž Železnik
Kandidat SDS-a za celjskega župana na novembrskih lokalnih volitvah bo Matjaž Železnik, ki meni, da se morajo Celjani odločiti, ali želijo imeti župana brez afer iz preteklosti ali pa bodo dopustili ...

Zabava

Največji in najrazkošnejši bavarski X
BMW je svetu pokazal model X7. Gre za športnega terenca, ki ponuja izjemno udobje in razkošje za sedem potnikov. Na prodaj bo od prihodnje pomladi.

Kultura

Po več kot enoletnem hišnem priporu se je začel sodni proces proti Serebrenikovu
Gledališki in filmski režiser Kiril Serebrenikov je danes stopil pred moskovsko sodišče, in sicer več kot eno leto po aretaciji. Enfant terrible ruskega gledališča je obtožen utaje.

Šport

Berankis spravil v obup najprej Kavčiča in nato še Bedeneta
Blaž Kavčič in Aljaž Bedene si bosta dobro zapomnila Litovca Ričardasa Berankisa, ki je na turnirju v Moskvi po ogorčenem boju izločil oba slovenska tenisača. 107.
Izjava dneva
link
Radenko Mijatović
1
17. oktober 2018 ob 17:50 Tomaž se zaveda, da so bili rezultati slabi, da izkupiček in igra nista bila na želeni ravni. Videl je sicer perspektivo za naprej, ampak je z razumevanjem sprejel to odločitev.
Več novic ...
Kazalo