Zadnjih 20 novic

Novice

Si bomo pomlajevali kri in se tako ohranjevali zdrave dlje časa?
Raziskovalci z univerze v nemškem Ulmu so odkrili, da lahko matične celice v krvi znova aktivirajo z dodatkom beljakovine imenovane osteopontin in tako "pomladijo" kri.

Novice

Ministrstvo za infrastrukturo objavilo predlog zakona o drugem tiru
Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo predlog zakona o drugem tiru, v katerem predvideva nove vire za odplačevanje posojil. Javna razprava bo trajal do 29. marca.

Novice

Tovornjaki ponoči ne bodo smeli več voziti po severni ljubljanski obvoznici
Prebivalci ob severni ljubljanski obvoznici bodo od 2. aprila mirneje spali, saj bo začel veljati nov prometni režim, ki bo v nočnem času težkim tovornim vozilom prepovedoval vožnjo.
1

Kultura

"Ključno je, da se otroci umetnosti ne učijo, ampak jo doživljajo"
"Kultura in umetnost imata pomembno vlogo pri socializaciji otrok. Otroci v stiku z umetnostjo spoznavajo različne vzorce vedenja in mišljenja," je na seji Nacionalnega sveta za kulturo (NSK) med ...

Novice

Bodo v primeru črnega scenarija Agrokor reševali, kot so italijanski Parmalat?
Hrvaška vlada pripravlja zakon za reševanje delovnih mest in dobaviteljev v primeru uresničitve črnega scenarija za prezadolženi Agrokor.
5

Zabava

Vojvodinja Kate: Materinstvo je izziv, tudi sama kdaj podvomim o sebi
"Čez noč se spremeni tvoja osnovna identiteta. Od tega, da o sebi razmišljaš v smislu posameznika, si nato najprej mama."
6

Novice

Papič edini kandidat za rektorja Univerze v Ljubljani
Iztekel se je rok za prijave kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani. Prejeli so tri predloge, vsi pa se nanašajo na enega kandidata, dekana fakultete za elektrotehniko Igorja Papiča.

Kultura

Barvna stran teme: Kobalove podobe potovanja, ki se nikoli ne konča
Aleksij Kobal se tudi v novem slikarskem ciklu s svojo prepoznavno metaforično govorico odziva na trenutno stanje duha.
1

Šport

Z zmago nad Škoti "pripravljena odskočna deska za SP"
Slovenska nogometna reprezentanca je odločena, da nadaljuje niz neporaženosti v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 tudi na Škotskem.
16

Zabava

Aprila novi Gorillaz, še prej Kendrick Lamar
Po skoraj šestletnem premoru se na glasbeno prizorišče vračajo Gorillaz, virtualna zasedba Damona Albarna in Jamieja Hewletta, že 7. aprila pa izide novi album Kendricka Lamarja.
3

Kultura

Hollywoodski mogul o tem, kaj zares ubija filmsko industrijo
Zbirna spletna stran Rotten Tomatoes je za ogromno število (potencialnih) kinoobiskovalcev prvi naslov, ko se odločajo, kateri film je vreden njihovega trdo prisluženega denarja.
14

Novice

Zaradi neizpolnjevanja zakonskih pogojev zavrgli vlogo novogoriške pro bono ambulante
Komisija pri ministrstvih za zdravje in za delo je zavrgla vlogo pro bono ambulante v Novi Gorici, ki deluje v okviru Čezvesoljske Zombi Cerkve blaženega zvonjenja oz. Hiše dobrot.
4

Novice

Tudi uradno podpisan sporazum o začasni prekinitvi zdravniške stavke
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides Konrad Kuštrin sta tudi uradno podpisala sporazum o začasni prekinitvi zdravniške ...
10

Kultura

Ministrstvo izreklo zaupnico direktorju koprskega pokrajinskega muzeja
Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa naše zaupanje, je po več kot dvournem sestanku z vsemi deležniki povedala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik.
5

Novice

Le Penova: Izoblikoval se je nov svet, svet Putina in Trumpa
Francoska predsedniška kandidatka skrajne desnice Marine Le Pen se je nenapovedano sestala z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Glavni poudarek je bil na skupnem boju proti terorizmu.
51

Kultura

Mladi vizualni umetniki v ožjem izboru za nagrado OHO
Znani so letošnji nominiranci za nagrado skupine OHO: to so Simon Hudolin - Salči, Anja Jelovšek, Gregor Rozman in Nina Slejko Blom.

Novice

Ljubljana’s bike rental among world’s top
Ljubljana is opening 13 new “Bicikelj” public bike rental stations. That means the project is successfully developing.

Zabava

Volkswagen hiti z elektriko
Da bi dosegli cilje zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida v Evropi in na Kitajskem, bodo prvi Volkswagnovi električni modeli morali biti nared leta 2020.
4

Zabava

Mick Jagger: nečimrnost ga je rešila odvisnosti od mamil
Nekdanji partnerki Jerry Hall je uspelo Micka Jaggerja prepričati, naj se odreče mamilom, šele z argumentom, da bodo škodovala njegovemu videzu.
8

Novice

Stanovanjske nepremičnine so se lani podražile drugo leto zapored
Lani so bile cene stanovanjskih nepremičnin za 3,3 odstotka višje od povprečja v letu 2015, število transakcij je že preseglo rekordno leto 2007, a je bila vrednost poslov še precej nižja kot leta ...
15
Kazalo