Zadnjih 20 novic

Šport

"Kraft trenutno močnejši v zraku, Stochov adut izkušnje"
V ospredju planiškega dogajanja je letos dvoboj za veliki kristalni globus. Za končno zmago v svetovnem pokalu sta v igri še Avstrijec Stefan Kraft in Poljak Kamil Stoch.

Novice

Skoraj polovica francoskih volivcev še ni odločenih
Mesec pred prvim krogom francoskih predsedniških volitev, se jih skoraj polovica še ni odločila, koga bi volila, je pokazala najnovejša javnomnenjska raziskava.

Ture avanture

Vrača se Odprta kuhna: glavno vodilo ostaja kakovost
V svojo peto sezono vstopa Odprta kuhna, kulinarična tržnica, ki bo poleg Ljubljane, kjer bo zaživela že danes, gostovala še v Celju, Kopru in Novi Gorici.

Šport

Hamiltonov mercedes vsaj za uvod korak pred vsemi
V Melbournu se je začela nova sezona formule ena, na obeh treningih je bil najhitrejši Lewis Hamilton (Mercedes). Obakrat je vso konkurenco premagal za dobre pol sekunde.
4

Novice

25 let od vstopa Slovenije v Ovse
Pred 25 leti se je Slovenija vključila v tedanjo Konferenco o varnosti in sodelovanju v Evropi, današnjo Organizacijo za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse).
1

Zabava

Ravno starejši motoristi bi morali obvladati osnove gimnastike
Za vožnjo z motorjem ni dovolj zgolj psihološka in fizična pripravljenost. Moramo imeti tudi potrebno gibčnost.
3

Šport

V Bavarskih Alpah umrl slovenski alpinist Domen Petrovčič
V četrtek je v Nemčiji umrl slovenski vrhunski alpinist in član slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič. Star je bil 25 let.
7

Šport

Anže Kopitar izbran za igralca tekme
Hokejisti Los Angelesa so v lovu na končnico premagali Winnipeg s 5:2, a za mesti, ki še vodijo v končnico zaostajajo za osem točk.
4

Novice

DZ bo marčno sejo sklenil brez glasovanja o nadzornikih SDH-ja
Marčno sejo državnega zbora (DZ) bodo poslanci sklenili brez odločanja o novih nadzornikih Slovenskega državnega holdinga (SDH), saj sta kandidata Franc Žmavc in Željko Puljić odstopila.

Šport

DeRozan ohladil vroči štart Miamija
DeMar DeRozan je prvič v Ligi NBA na dveh zaporednih tekmah dosegel vsaj 40 točk in bil gonilna sila zmage Toronta pri Miamiju 101:84.
23

Novice

Pred libijsko obalo potonila dva čolna, umrlo naj bi okoli 250 ljudi
V morju pred libijsko obalo sta po podatkih visokega komisariata ZN-a za begunce potonila dva gumijasta čolna. Bojijo se, da je umrlo do 250 ljudi.
15

Novice

Evropska komisija bi morala "udariti po mizi, zastaviti svoj ugled, predlagati pot naprej"
" Unija se še nikoli ni znašla pred takimi izzivi, kot jih ima danes. Z nekaterimi nepremišljenimi potezami si za njihovo nereševanje ali popolnoma zgrešeno naslavljanje lahko tudi sama pripiše ...
27

Novice

A Hidden Cave Under the Alps
Babji Zob, a tooth-like crag on a cliff not far from the resort town of Bled, was created when a witch fell down the cliff and cast a spell on the mountain – at least that’s how a local legend ...

Novice

Ko jih je premagovala, so moški z glavo butali ob steno
Še preden je Laszlo Polgar spoznal svojo ženo, se je odločil, da bo imel šest otrok, vsi po vrsti pa bodo geniji. Ambiciozen načrt je obrodil sadove.
9

Novice

24. marec: Rodil se je znameniti fizik Jožef Stefan
Leta 1835 se je v Sv. Petru pri Celovcu rodil znameniti fizik Jožef Stefan. Po njem se imenuje vodilni raziskovalni inštitut v Ljubljani.
3

Šport

Simeone: Imel sem 35 milijonov razlogov za odhod
Diego Simeone je madridski Atletico popeljal do dveh finalnih nastopov v Ligi prvakov, še vedno pa ima visoke cilje. Argentinec zagotavlja, da nikoli ne bo sedel na klop mestnega tekmeca Reala.
7

Novice

Peter Prevc says his take-off was good, but his flight wasn’t
Anže Semenič and Tilen Bartol set new personal records on Thursday, the first day of the four-day Ski Jumping World Cup season finale in Planica.

Novice

Upniki Agrokorja: Koncern potrebuje 365 milijonov evrov v treh mesecih
Največji upniki hrvaškega koncerna Agrokor so ocenili, da Agrokor potrebuje 2,7 milijarde kun (365 milijonov evrov) za zagotavljanje likvidnosti v prihodnjih treh mesecih.
7

Šport

Celjski rokometaši Ribnici niso ponudili niti trohice upanja
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v državnem prvenstvu zanesljivo opravili z Ribnico (35:27), potem ko so hitro povedli s 7:2, v drugem polčasu pa so vodili tudi za deset golov.
2

Novice

SD ministrici za zdravje ponuja Marušičev program
Na seji predsedstva SD-ja so ministrico Milojko Kolar Celarc vnovič pozvali, naj pohiti z vložitvijo reformne zakonodaje in projektom skrajševanja čakalnih vrst, spregovorili pa so tudi o boju za ...
6
Kazalo