Zadnjih 20 novic

Šport

Domen Prevc v Oberstdorf le, če bodo občutki v Willingenu dobri
Slovenska skakalna reprezentanca se je vrnila s poljske turneje, misli pa so že usmerjene k tekmam v Willingenu in poletom v Oberstdorfu, na katerih bo morda nastopil tudi 17-letni Domen Prevc.

Novice

Židan: Napačna odločitev o teranu lahko vpliva na celoten sistem geografskih zaščit
Kmetijski ministri Evropske so na zahtevo Slovenije obravnavali vprašanje pristojnosti Evropske komisije pri dodelitvi omejene izjeme Hrvaški pri uporabi imena teran.

Zabava

Nenavadna kraja na Dunaju: izginil je tramvaj
Dunaj je konec tedna presenetila kraja enega izmed tramvajev, policija pa je storilca hitro našla.
1

Kultura

V sredo bo na vaša vprašanja odgovarjal Tomaž Lavrič
Tomaž Lavrič ni samo eden izmed najbolj prepoznanih slovenskih striparjev na sceni, pač pa tudi eden izmed letošnjih dobitnikov nagrade Prešernovega sklada.
1

Kultura

Operacija Pandora stopila na prste evropskim tihotapcem umetnin
Policisti v 18 evropskih državah so v skupni operaciji Europola zasegli več kot štiri tisoč umetniških del in arheoloških predmetov.
2

Kultura

Z Oazo zmešnjav umetnik preizprašuje naravo medijev
Oaza zmešnjav , nova postavitev umetnika Uroša Weinbergerja, je že deset dni po odprtju v Ravensburgu dobila svojevrstno potrditev: "življenje" so ji podaljšali do začetka marca.

Novice

Ministrstvo presenetilo celjsko bolnišnico, ki je zdaj v likvidnostnih težavah
Celjska bolnišnica je v likvidnostnih težavah, saj ji ministrstvo za zdravje za leto 2016 ni priznalo stroškov napredovanja delavcev, prav tako niso bili v celoti pokriti dodatni stroški urgentnega ...
1

Novice

Vraničar Erman: Postopki prodaje NLB-ja se nadaljujejo, kot je bilo predvideno
Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman je na sestanku z evropsko komisarko za konkurenco Margarethe Vestager v Bruslju potrdila, da bo Slovenija spoštovala zaveze, ki jih je dala Bruslju in med ...
14

Šport

Zadnji mesec ni bil po okusu Iličića: pobira le drobtinice
Potem ko sta po štirih mesecih neigranja v soboto le dobila priložnost Boštjan Cesar in Rene Krhin, je bil Srečko Katanec konec tedna najbrž najbolj v skrbeh, ker na igrišču spet ni videl Josipa ...
13

Novice

Protestniki v Romuniji
Hočemo demokracijo in tatove za zapahi.

Novice

Novelty in education: Apprenticeship for four vocations
The most important novelty in this year's call for applications for enrolment into secondary schools is the introduction of apprenticeship for four vocation into some of vocational schools.

Novice

Preiskave v Samsungu potrdile, da so za samovžige telefonov krive okvarjene baterije
Notranja preiskava v Samsungu je potrdila, da so za samovžige oziroma eksplozije prenosnih telefonov Galaxy Note 7 krive okvarjene baterije. V Samsungu dobavitelja baterij ne nameravajo tožiti.
4

Novice

Slovenian PM in Czech Republic - economic cooperation in foreground
The Slovenian Prime Minister Miro Cerar in Prague met with the economic delegation of Slovenian companies, and some managers of the Czech companies which are already cooperating with Slovenia.

Kultura

Na Plečnikov rojstni dan se sprehodite po Krakovskem nabrežju
Na Krakovskem nasipu je od danes, ko mineva 145 let od rojstva arhitekta Jožeta Plečnika, na ogled fotografska razstava, ki predstavlja mojstrove arhitekturne presežke.
1

Novice

Pisma državljanov: O, kako si želim, da odidemo skupaj.
Obupana sem, samo vi mi lahko pomagate. Mož mi umira. Sama delam, ne delam - garam. Imava hči - gimnazijko.

Novice

Abas: Selitev veleposlaništva bi pomenila korak agresije
Palestinski predsednik Mahmud Abas je ob napovedi ameriškega predsednika Donalda Trumpa o preselitvi veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem že večkrat dejal, da bi takšen korak pomenil agresijo, v ...
50

Šport

Mason s počeno lobanjo, a v stabilnem stanju
Nogometaš Hull Cityja Ryan Mason po grozljivem trku z glavo na tekmi angleškega prvenstva proti Chelseaju ni v smrtni nevarnosti. Ima počeno lobanjo in je že bil operiran.
13

Zabava

Nekdanja ameriška prva hči v bran prvemu sinu: Barron si zasluži biti otrok
"Barron Trump si zasluži enako možnost kot vsi drugi otroci - da bi bil lahko otrok," je Chelsea Clinton stopila v bran najmlajšemu potomcu materinega političnega tekmeca.
33

Kultura

Neuničljivi Terminator: James Cameron se vrača k franšizi
James Cameron ima očitno res rad variacije tistega antologijskega "Vrnil se bom".
8

Zabava

Foto: Po Beogradu tekli zgolj v spodnjem perilu
S kapami in kučmami na glavah , obuti v tekaške copate, oblečeni pa zgolj v spodnje perilo, so prejšnji konec tedna po parku tekli mladi Beograjčani.
13
Kazalo