Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Marakeš: 164 držav uradno sprejelo mednarodni dogovor o migracijah
V Marakešu je 164 članic Združenih narodov uradno sprejelo svetovni dogovor o migracijah, ki vključuje 23 ciljev za boljše upravljanje migracij v interesu držav, prebežnikov in skupnosti, ki jih ...

Šport

Simultanka Dončića za preobrat in novo domačo zmago Dallasa
Luka Dončić je nanizal 11 točk v končnici tekme proti Houstonu in sam zrežiral preobrat. Dallas je ugnal Rocketse s 107:104 in podaljšal niz zmag v domači dvorani na devet.

Novice

SDS, NSi in SNS pripravljajo ustavno obtožbo zoper premierja Marjana Šarca
V poslanski skupini SDS-a so potrdili, da skupaj z NSi-jem in SNS-om pripravljajo predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Marjana Šarca, in sicer zaradi nepripravljenosti vlade za ...

Novice

Gospodarstvo zaradi dviga minimalne plače ne bo doživelo "šok terapije"
Petodstotni dvig minimalne plače, ki bi z novim letom najslabše plačanim zaposlenim za polni delovni čas neto plačo povišal za 33 evrov, v gospodarstvu ne bo povzročil "šok terapije" je prepričan ...

Novice

Francija po protestih: priprtih 1.220 protestnikov, škoda na ulicah Pariza velika
V Parizu potekajo čistilne akcije po sobotnih izgredih, v katerih so protestniki sežigali vozila in razbijali izložbe.

Novice

Več kot 300 sporov glede posojil v frankih ostaja v presoji sodišč
V sporih med posojilojemalci kreditov v švicarskih frankih in bankami, ki so se začeli po tem, ko je leta 2015 vrednost franka v primerjavi z evrom poskočila, je po redni sodni poti končan en spor.

Novice

Protest pred DZ-jem zaradi sprejema marakeške deklaracije je ohromil promet
Na Trgu republike pred DZ-jem je potekal protest, ki je ohromil promet, protestniki pa so tudi blokirali tudi vhod v parlament. Po ocenah se je zbralo od 200 do 250 ljudi.

Šport

Dallas za čisto desetko - devet podaj in 11 skokov Dončića
Košarkarji Dallasa so odpravili razglašeni Orlando s 101:76. V American Airlines Centru so se veselili že desete zaporedne zmage. Luka Dončić je prispeval 7 točk, 11 skokov in 9 podaj v 26 minutah.

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

Ameriška podjetja izdelajo več kot polovico vse vojaške opreme
Ameriška orožarska podjetja izdelajo več kot polovico vse vojaške opreme na svetu, med njimi pa ima nesporni primat podjetje Lockheed Martin.

Šport

Luka ni navaden 19-letnik: "Če boš zadeval v Evropi, boš tudi v NBA"
"To je bilo nekaj posebnega. Je neustrašen in sposoben prevzeti odgovornost. Tega ne vidite vsak dan," je po novem presežku Luke Dončića povedal Rick Carlisle.

Novice

Na Wall Streetu vedno več divjih nihanj (predvsem navzdol)
Delniški indeksi v New Yorku so spet utrpeli hude tedenske izgube, elitni S&P pa se je soočil tudi s smrtnim križem, ki v teoriji pomeni medvedji signal.

Novice

Kitajska grozi s posledicami, če Kanada ne izpusti finančne direktorice Huaweia
Finančno direktorico Huaweia Meng Vandžov so decembra kanadske oblasti aretirale na zahtevo ZDA, kjer ji grozi do 30 let zapora. Kitajska je zdaj zagrozila Kanadi, naj Mengovo nemudoma izpusti.

Novice

Macron napovedal popuščanje protestnikom. Bo to dovolj?
Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v televizijskem nagovoru odzval na proteste t. i. rumenih jopičev, ki že več tednov pretresajo Francijo.

Šport

River 10.000 kilometrov od doma do najslajše lovorike v zgodovini
Večtedenska nogometna drama finala Copa Libertadores med River Platom in Boco Juniors se je zavlekla v podaljšek, po katerem je četrtič južnoameriški prvak postal River.

Novice

Theresa May preložila glasovanje o dogovoru o brexitu
Britanska premierka Theresa May se je odločila za preložitev parlamentarnega glasovanja o dogovoru o brexitu, ki je bilo napovedano za torek.

Novice

Na Darsu opozarjajo, da so napake tudi pri drugih ponudbah za gradnjo predora Karavanke
" V grobem pregledu je bilo že ugotovljeno, da so tudi pri drugih ponudnikih podobne napake in lahko pridemo do točke, da bodo vse ponudbe neprimerne," je dejal član uprave Darsa Vili Žavrlan in ...

Šport

Na paralelnem slalomu slavje Shiffrinove, Ferkova 14.
Mikaela Shiffrin je zmagala na paralelnem slalomu za svetovni pokal v St. Moritzu. Maruša Ferk se je uvrstila v osmino finala, a tam izpadla in zasedla končno 14. mesto.

Zabava

Ogljični odtis: spremeniti bo treba potovalne navade in razvade
Samo pojav električnih avtomobilov na svetovnih in slovenskih cestah ne bo rešil težav z izpusti CO2.

Novice

Anketa: SDS ostaja na vrhu, vladi najboljša ocena do zdaj
Na vrhu lestvice strank še vedno vztraja SDS. Sledijo mu SD, LMŠ in Levica. Vlada pa je dobila najvišjo oceno do zdaj, kaže anketa Dela.
Izjava dneva
link
Peter Prevc
11. december 2018 ob 11:38 Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.
Več novic ...
Kazalo