Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Referendum o drugem tiru ni uspel, volivci ob nizki udeležbi zakon podprli
Preštete so že skoraj vse glasovnice, zbrane na referendumu o zakonu o drugem tiru železniške povezave med Divačo in Koprom, in postalo je jasno, da pobudnikom referenduma ni uspelo.
722

Novice

Türk: Plenkovićev govor je bil absurden in kršitev mednarodnega prava
Danilo Türk je četrtkov govor Andreja Plenkovića označil za absurdnega in po učinku za kršitev mednarodnega prava, Karl Erjavec pa je opozoril, da so Hrvati delili zemljevide z mejno črto po sredini ...
234

Novice

Vzporedne volitve: kljub manjši podpori zmaga CDU-ju, sledita SPD in AfD
V Nemčiji je 61,5 milijona volilnih upravičencev izbiralo novo sestavo parlamenta.
232

Novice

Cerar po referendumu: "Volivci imajo dovolj političnih igric"
Vladni predstavniki so izrazili zadovoljstvo z izidom referenduma o drugem tiru, saj naj bi po njihovem mnenju volivci tako pokazali, da želijo, da vlada opravi svoje delo.
170

Novice

Madrid prevzel nadzor nad katalonsko policijo
Španska vlada je v soboto sporočila, da prevzema nadzor nad katalonsko policijo Mossos d'Esquadra.
147

Novice

Na vladni strani veselje, Kovačič napovedal ustavno presojo zakona o drugem tiru
Po uveljavitvi zakona o drugem tiru bo opolnomočenje dobilo projektno podjetje 2TDK, sledilo bo odpiranje ponudb za izvedbo pripravljalnih del in pogovori z Madžarsko.
140

Novice

Severnokorejski zunanji minister: "Raketni napad na ZDA je postal neizogiben"
Severnokorejski zunanji minister Ri Jong Ho je na Generalni skupščini Združenih narodov ZDA zagrozil z napadom. Ameriški bombniki so predtem "v znak moči" obleteli obalo Severne Koreje.
133

Novice

Matematiki napovedujejo naslednje množično izumrtje
V zadnjih 540 milijonih let se je na Zemlji zgodilo pet množičnih izumrtij, povezanih s količino ogljikovega dvokisa v ozračju in oceanih. Glede na izračune šesto ni več daleč.
127

Šport

LeBron James brutalno napadel Donalda Trumpa: Ti si klošar
Kontroverzni ameriški predsednik Donald Trump se je ta konec tedna s svojimi izjavami in pozivi zapletel ali pa še poglobil spor s številnimi najbolj prepoznavnimi obrazi v ameriškem profesionalnem ...
121

Zabava

Avtomobili so narejeni za hitrosti 200 km/h in več
Dojemanje lastništva avtomobila v tujini pojmujejo drugače kot še pred nekaj leti.
108

Šport

Saša Dončić: Celotno prvenstvo sem navijal za Slovenijo in Srbijo
Mešanica med zahodno disciplino, delom in južnjaškim "šmekom" je za Slovenijo dobitna kombinacija, pravi trener košarkarjev Ilirije Saša Dončić.
101

Novice

Moška plodnost v prostem padu
Mednarodna študija je razkrila, da se je pri moških, ki živijo v deželah razvitega sveta, število spermijev v zadnjih štirih desetletjih zmanjšalo za več kot polovico.
99

Šport

Borbeni Celjani Olimpiji odščipnili točki
Nogometaši Celja so v 10. krogu državnega prvenstva remizirali (0:0) s favorizirano Olimpijo, ki je tako "dopustila", da jo je na vrhu lestvice točkovno ujel Maribor.
92

Šport

Sagan tretji zaporedni naslov posvetil Scarponiju in ženi
V Bergnu se je s cestno dirko končalo 90. svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Zmagal je Peter Sagan, ki je dobil ciljni šprint in poskrbel za zgodovinski dosežek.
92

Novice

Erjavec: "Treba je nadaljevati pritisk na Hrvaško prek Evropske komisije"
"Evropska komisija bi Hrvaški lahko zamrznila evropska sredstva, a mislim, da bo zadostoval kakšen oster klic v Zagreb," je v intervjuju za TV Dnevnik dejal zunanji minister Karl Erjavec.
86

Šport

Velikemu Rileyju je bil Gogi še posebej všeč v Hulkovi izvedbi
Po nepozabnih predstavah na evropskem prvenstvu je (nekdanji) kapetan slovenskih košarkarjev Goran Dragić pred novim izzivom tudi z Miamijem v Ligi NBA.
71

Novice

Pošta se želi preizkusiti v vlogi "gazde". Inšpektorji opozarjajo na nujno rabo slovenščine.
Pošti Slovenije tudi pol leta po sporazumu s sindikatom, ki je predvidel dodatnih 111 zaposlitev, ni uspelo v svoje vrste zvabiti zadostnega števila novih sodelavcev.
70

Novice

Nemčija: Skrajnodesni AfD bi lahko postal največja opozicijska stranka
Po prihajajočih parlamentarnih volitvah v Nemčiji bi lahko skrajnodesna Alternativa za Nemčijo (AfD) postala največja opozicijska stranka. Ankete ji napovedujejo od 11- do 13-odstotno podporo.
63

Novice

Apple od predstavitve novega iPhona "izgubil" 50 milijard
" Ustvarjati denar iz zraka brez podpore centralne banke se razlikuje od ustvarjanja denarja, ki takšno podporo ima," je Jamie Dimon znova kritiziral kriptovalute in celo opozoril, da utegnejo vlade ...
57

Šport

Dončić ob vrnitvi na parket poražen v polfinalu superpokala
Luka Dončić se je pet dni po finalu evropskega prvenstva, v katerem si je poškodoval gleženj, že vrnil na parket. V polfinalu španskega superpokala je igral 23 minut.
56
Kazalo