Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Zabava

Dokazali smo, kako vozniki sami ustvarjajo fantomske zastoje na cesti
Prometni zamaški so mora večine voznikov po vsem svetu. Poleg nenačrtovanih zamud med udeleženci povzročajo dodatno utrujenost in živčnost.
188

Šport

Katanec: V Glasgowu smo prepozno prišli v slačilnico z ogrevanja
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na novinarski konferenci v Ljubljani razkril seznam igralcev za kvalifikacijsko tekmo proti Malti, ki bo 10. junija v Stožicah.
174

Novice

Trump: 23 članic Nata ameriškim davkoplačevalcem dolguje veliko denarja
Ameriški predsednik Donald Trump je ob začetku vrha Nata v Bruslju vnovič pozval države članice, naj prispevajo pošten delež za skupno obrambo.
171

Novice

Nemški vrtci bodo morali prijaviti starše necepljenih otrok
Nemške oblasti bodo prihodnji teden sprejele zakon, po katerem bodo morali vrtci prijaviti starše, ki ne bodo predložili dokazil o posvetu z zdravnikom glede cepljenja svojega otroka.
140

Novice

Zaradi odprave Obamacara brez zavarovanja 23 milijonov Američanov
V prihodnjem desetletju bo zaradi spremembe zdravstvene reforme brez zavarovanja ostalo okoli 23 milijonov Američanov, je presodil nestrankarski proračunski urad ameriškega kongresa (CBO).
114

Novice

Prvi mož Magne: Če se stvari v Sloveniji ne razrešijo kmalu, bo v igri druga lokacija
Slovenija je za zdaj še vedno prva izbira, če bomo v kratkem času razrešili odprta vprašanja, če ne, bomo morali razmišljati o drugih možnostih, je dejal prvi mož Magne Steyr Günther Apfalter, čemur ...
110

Novice

V naletu na primorki dva huje poškodovana, kolona je bila med najdaljšimi doslej
Posledice prometne nesreče na primorski avtocesti - v naletu je trčilo več vozil, dva človeka sta huje poškodovana - so odpravljene, a je promet med Postojno in Ljubljano še vedno zgoščen, nastajajo ...
98

Šport

James prehitel Jordana, tretjič zapored finale Golden State - Cleveland
Košarkarji Clevelanda so v gosteh premagali Boston s 135:102, kar pomeni, da bosta v finalu Lige NBA še tretjič zapored igrala Golden State in Cleveland.
94

Novice

Potica je že dobila svetovno slavo, zdaj gre še po zaščito
Po snidenju Melanie Trump in papeža Frančiška je potica dobila mednarodno prepoznavnost, zdaj pa jo kmetijska zbornica želi zaščititi kot tradicionalno posebnost. Potica bo, če bo prestala vse ...
88

Novice

Tusk po srečanju s Trumpom: "Nisem stoodstoten, da imamo skupno stališče glede Rusije"
Ameriški predsednik Donald Trump se je v Bruslju srečal z vodilnimi predstavniki Evropske unije. Trump po srečanju ni dajal izjav.
87

Novice

Britanci ustavili informacije Američanom; Trump ukazal preiskavo
Britanskim preiskovalcem so jo znova zagodli ameriški mediji, ker so objavili fotografije zelo dodelane bombe, ki je v Manchestru ubila 22 ljudi.
79

Novice

Bo iz Slovenije prišel Uber finančnega sveta?
Mlado slovensko podjetje Iconomi želi pretresti temelje industrije upravljanja sredstev. Z množično prodajo (ang.
77

Novice

Jared Kushner naj bi skušal vzpostaviti skrivni kanal za komunikacijo s Kremljem
Zet ameriškega predsednika Donalda Trumpa Jared Kushner naj bi skušal vzpostaviti kanal za komunikacijo s Kremljem mimo ameriških diplomatov in obveščevalcev.
76

Šport

Bedene: Za koga bom igral na olimpijskih igrah, bo pokazal čas
Aljaž Bedene je zaključne priprave za nastop na drugem teniškem turnirju za grand slam v Parizu opravil v Ljubljani. 52. igralec sveta je spregovoril tudi o igranju v Davisovem pokalu.
75

Novice

Turški zavod ne more odpreti vrtca in osnovne šole
Ministrstvo za izobraževanje ne dovoli vrtca in šole, ki sta ju želela ustanoviti jezikovna šola Ambra in izobraževalni center Adriatik oziroma njegov direktor Muhammed Ali Isik.
112

Novice

Prepoved Thompsonovega koncerta potrdil še MNZ
Ministrstvo za notranje zadeve je zavrnilo pritožbo organizatorja koncerta Marka Perkovića - Thompsona zoper odločbo upravne enote, ki je koncert prepovedala. Z notranjega ministrstva so sporočili, ...
68

Novice

Do zakona, ki ureja koncesije v zdravstvu, kritična tudi koalicija
Poslanske skupine, tudi koalicijske, so do predloga sprememb zakona o zdravstveni dejavnosti kritične, se je pokazalo ob prvem branju predloga v DZ-ju.
66

Novice

Inšpektorji prepovedali pašo okoli Kemisa, krajani hočejo analizo iz tujine
Analiza vzorcev krme in solate po požaru v vrhniškem Kemisu je pokazala, da so vsi vzorci solate ustrezni, le en vzorec krme neposredno ob Kemisu ni.
65

Novice

V streljanju na avtobus umrlo 28 koptskih kristjanov
Neznani napadalci so v Kairu streljali na avtobus, na katerem so bili koptski kristjani, ki so bili namenjeni v samostan.
65

Novice

Nov zaplet glede bežigrajskega stadiona: več pritožb na soglasje Arsa
Na okoljevarstveno soglasje za projekt Bežigrajski športni park je bilo vloženih več pritožb, med drugim tudi z državnega pravobranilstva, kjer so pritožbo vložili v "javnem interesu".
60
Kazalo