Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Šport

Tepeš in Semenič poletela 238 metrov
Na petkovi tekmi smučarjev skakalcev v Planici bo nastopilo šest Slovencev. Domnu in Petru Prevcu ter Juriju Tepešu so se v kvalifikacijah pridružili Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol.
409

Novice

"Nova evangelizacija" Rusije: pravoslavje pod Putinom doživlja preporod
"Vladati moramo z razumom. Razum mora temeljiti na moralnih načelih. Teh pa ni mogoče imeti brez verskih vrednot," je leta 2007 v intervjuju za revijo Time dejal ruski predsednik Vladimir Putin.
271

Novice

London: Napadalec in štirje ljudje mrtvi
Napadalec je v sredo popoldne v središču Londona izvedel napad z avtomobilom in nožem, pri čemer je ubil štiri ljudi, okoli 40 pa je ranjenih. Policija je napadalca ustrelila.
179

Novice

Ali bo rekreacija v gozdu ponoči prepovedana?
Motoristi in tekači ponoči preveč vznemirjajo divjad, zato udeleženci javnih posvetov predlagajo, naj se gibanje v gozdu omeji na eno uro pred sončnim vzhodom in uro po zahodu.
175

Novice

Napadalec rojen v Kentu. V bolnišnici umrla četrta žrtev napada.
Število žrtev napada v sredo v Londonu se je povzpelo na štiri, potem ko je v četrtek zvečer v bolnišnici umrl ranjeni 75-letnik. Odgovornost za napad je prevzela samooklicana Islamska država.
169

Šport

Nov biser Westbrooka - popolni trojni dvojček
Russell Westbrook je v svojo zbirko trojnih dvojčkov dodal še enega - popolnega. Takega ni uspe lo doseči še nobenemu v zgodovini Lige NBA.
164

Zabava

Ukrajina vrača udarec Rusiji - pevka, ki je nastopila na Krimu, ne sme na Evrovizijo
Evrovizija 2017 se še ni niti začela, pa so se že pojavile težave. Ukrajinci so prepovedali nastop ruski predstavnici Juliji Samojlovi, ker je pela na Krimu.
157

Novice

Acetto, Jaklič, Pavčnik in Knez postali novi ustavni sodniki
DZ je potrdil štiri nove ustavne sodnike Mateja Acetta, Klemna Jakliča, Marijana Pavčnika in Rajka Kneza. Drago Šketa pa je postal novi generalni državni tožilec.
157

Novice

Nekaj deset protestnikov poskušalo preprečiti deportacijo družine iz azilnega doma
Iz Slovenije so na Hrvaško deportirali tričlansko družino prosilcev za azil. Deportacijo iz azilnega doma na Viču je poskušalo preprečiti nekaj deset protestnikov.
145

Novice

V Kijevu umorjen nekdanji ruski poslanec in kritik Kremlja
V Kijevu je bil umorjen nekdanji član ruskega parlamenta in kritik Kremlja Denis Voronenkov, ki je lani zbežal v Ukrajino. Domnevni storilec, ki je bil ranjen, je medtem umrl v bolnišnici.
108

Šport

Miami v boju za končnico nekaj časa brez Whitesida
Zmago košarkarjev Miamija nad Phoenixom (112:97) je zasenčila poškodba ključnega moža ekipe Hassana Whitesida, ki so mu morali rano na desni roki zakrpati s 13 šivi.
92

Novice

Do leta 2040 bo dostop do vode zelo omejen za kar četrtino otrok na svetu
Sklad ZN za otroke (Unicef) opozarja, da bo do leta 2040 skoraj 600 milijonov oziroma četrtina otrok na svetu živelo na območjih z izjemno omejenimi vodnimi viri.
80

Šport

Peterka: "Sezona je ena izmed boljših, fantje skačejo super"
" Mislim, da se Janus ali Petek nimata kaj opravičevati, sezona je ena izmed boljših, fantje skačejo super ," je v oddaji Tarča na TV SLO povedal Primož Peterka.
78

Šport

Železarji po preobratu v zadnjih minutah izenačili na 1:1
Jeseniški hokejisti so na drugi tekmi polfinala Alpske lige premagali Asiago s 6:4 in izid v zmagah izenačili na 1:1. Italij ani so še pet minut pred koncem vodili s 4:3.
74

Šport

Kranjec: Ko je v skokih nekaj narobe, gre vse narobe
"So malce slabši izidi, a nič zato, morda je pa prav, da je predolimpijska sezona taka," je v intervjuju za MMC o sezoni slovenskih skakalcev povedal Robert Kranjec, ki okreva po poškodbi.
71

Novice

Vlada omogočila uporabo konoplje v medicinske namene
S sprejeto vladno uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog je omogočena uporaba konoplje v medicinske namene.
71

Šport

Pavlič na planiškem preizkusu 231 metrov
V oblačni Planici so uspešno opravili preizkus pred četrtkovimi kvalifikacijami. Prvi se je po letalnici spustil Mitja Mežnar in pristal pri 161 m, najdaljši pa je bil Blaž Pavlič z 231 m.
70

Novice

V Ukrajini množična evakuacija zaradi eksplozij v skladišču orožja
V največjem ukrajinskem skladišču orožja je odjeknilo več eksplozij, zaradi česar so tamkajšnje oblasti evakuirale približno 20.000 okoliških prebivalcev. Kijev trdi, da gre za sabotažo.
69

Šport

"Formula ena je institucija, ki bo preživela"
V petek se s prvim prostim treningom pred VN Avstralije v Albert Parku začenja 71. sezona v formuli ena. Za napoved smo povprašali poznavalca tega športa Nika Miheliča in Staneta Kosa.
68

Zabava

Zakonca Trump naj bi spala v ločenih spalnicah
Po mnogih ugibanjih, da "je prva dama v zakonu močno nesrečna," so se pojavila nova namigovanja, da imata Donald in Melania Trump ločeni spalnici ter nikoli ne spita skupaj.
66
Kazalo