Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

V Levici so se pripravljeni pogajati, a pričakujejo bistveno drugačno koalicijsko pogodbo
Koordinator stranke Levica Luka Mesec je po napovedi, da bo peterica strank, zbranih okoli LMŠ-ja, po izstopu NSi-ja k pogajanjem povabila Levico, dejal, da so se v Levici pripravljeni pogajati, a ...
797

Novice

Pahor ne bo predlagal mandatarskega kandidata
Predsednik republike Borut Pahor je sporočil, da bo v ponedeljek uradno seznanil DZ, da v 30-dnevnem roku ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade in da nihče ne uživa potrebne parlamentarne ...
546

Šport

Nov sanjski dan Thomasa: v rumeni majici prvi na Alpe d'Huezu
Geraint Thomas je na vrhu Alpe d'Hueza dobil šprint peterice in z zmago na spektakularni 12. etapi povečal skupno prednost na Dirki po Franciji, medtem ko je Primož Roglič osvojil šesto mesto.
444

Šport

Roglič na kratkem klancu razbil favorite
Španec Omar Freile je zmagovalec 14. etape Dirke po Franciji, na kateri je v zadnjih kilometrih izjemno delo opravil Primož Roglič. Čeprav je glavnina z rumeno majico na 187 km dolgi etapi med St.
226

Novice

V Avstriji bo delovnik lahko trajal tudi 12 ur
Avstrijska vlada je sprejela spremembo zakona o delovnem času, po katerem bo ta odslej lahko trajal tudi 12 ur.
215

Novice

Trump brez vednosti sodelavcev povabil Putina v Belo hišo
Ob težavah, ki jih ima na domačih tleh ameriški predsednik Donald Trump zaradi ponedeljkovega vrha z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, je brez vednosti sodelavcev Putina septembra povabil na ...
187

Šport

Sagan še tretjič letos na Touru ukanil tekmece
Slovak Peter Sagan je zmagovalec 13. etape na Dirki po Franciji, ki je kolesarje iz Alp po 169 kilometrih pripeljala v Valence v dolini Rone. Sagan se veseli tretje etapne zmage na letošnjem Touru.
154

Novice

Janša: Če ne bomo uspeli sestaviti stabilne vlade, so boljša rešitev predčasne volitve
Janez Janša je ob začetku tradicionalnega poletnega tabora SDS-a v Bovcu in Gorniškega kluba Henrik Tuma dejal, da bodo storili vse, da sestavijo stabilno vlado.
117

Šport

Nibali končal Tour; Thomas precej počasnejši od Pantanija
Vincenzo Nibali, osmoljenec 12. etape Dirke po Franciji , je moral zaradi padca na vzponu na Alpe d'Huez in poškodbe 10. vretenca v bolnišnico, dirka je zanj končana.
112

Novice

Šefic: Ne drži, da v Sloveniji ni mogoče zaprositi za mednarodno zaščito
Amnesty International Slovenija trdi, da je z misijo v BiH-u potrdil navedbe o prisilnem vračanju prebežnikov, državni sekretar Boštjan Šefic pa trdi, da policija spoštuje pravice tujcev, vključno s ...
109

Šport

Kronaveter: Ne vem, kaj se dogaja z nami
Naskok na Ligo prvakov se slovenskim nogometnim prvakom ni posrečil. Olimpija je brez golov izpadla proti Qarabagu, ki kljub slovesu iz Lige prvakov ni pokazal nobenega presežka.
106

Novice

Pletilni stroji v Polzeli so dokončno ugasnili
V Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju od leta 2016, so pletilni stroji, ki so prvič zabrneli leta 1927, spletli še zadnje pare nogavic.
101

Novice

Izrael sprejel sporni zakon o nacionalni državi Judov
Izraelski parlament je sprejel zakon, ki državo opredeljuje kot "nacionalno državo" judovskega naroda, a po mnenju arabskih poslancev sporni zakon lahko pomeni "smrt demokraciji" v Izraelu.
100

Šport

Maribor precej suvereno preskočil prvo oviro
Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo z 2:0 premagali 15-kratne albanske prvake Partizanija in se zanesljivo prebili v 2. krog.
92

Zabava

Sodobno "vplivništvo" – prodajanje olepšane resničnosti ali prava služba?
Nekoč so otroci sanjali, da bodo postali tesarji, gradbeniki, zdravniki in učitelji – danes je idealen poklic za številne nekoliko drugačen.
77

Novice

Avstrija razburja Jude s predlogom smernic za obredni zakol živine
Deželna vlada v Spodnji Avstriji razmišlja o omejitvi obrednega zakola živine, zato bi se morali Judje registrirati, če bi želeli kupovati meso košer.
77

Novice

Putin: "Določene sile v ZDA hočejo zmanjšati dosežke srečanja v Helsinkih"
Ruski predsednik Vladimir Putin se je odzval na kritike ameriških politikov vrha z Donaldom Trumpom, ki so po njegovih besedah pripravljeni žrtvovati rusko-ameriške odnose za svoje ambicije.
76

Novice

Umik Madžarske od ZN-ovega dogovora o migracijah
Madžarska se umika od dogovora Združenih narodov o migracijah, ker ocenjuje, da spodbuja gibanje ljudi, kar je po njenem nevarno za svet.
139

Šport

Mijatović: Prvaka bomo našli med trojico Olimpija, Maribor in Domžale
Konec je svetovnega prvenstva, evropsko poletje je v polnem teku, že v petek pa se začenja 28. sezona 1. slovenske nogometne lige.
63

Novice

Britanska policija naj bi identificirala napadalce na Skripala
Britanska policija naj bi identificirala domnevne napadalce z živčnim strupom novičok na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo.
63
Izjava dneva
link
Maja Derčar
21. julij 2018 ob 14:50 Eno leto po razglasitvi referenduma se v zakon vsebinsko ne sme posegati. Lahko pa bi nova vlada vse skupaj zavrla.
Več novic ...
Kazalo