Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo
Če izberete pravega ponudnika, lahko z nakupom vinjete prihranite čas in denar.

Prihaja čas za nakup nove vinjete, ki bo tokrat že enajsta po vrsti. Letos namreč mineva deset let, odkar se voznikom na slovenskih avtocestah ni treba ustavljati na cestninskih postajah.

V poznih jesenskih mesecih moramo poskrbeti za svoja vozila in jih pripraviti na zimske razmere. Pri tem ne gre zgolj za zamenjavo pnevmatik, temveč moramo tudi letno tekočino za stekla zamenjati z zimsko. Poleg tega je priporočljivo da imate v vozilu lopato, majhno vrečo peska, odejo in ročno svetilko. Zadnjih deset let pa je to tudi obdobje za nakup in namestitev nove letne vinjete.

Katero vinjeto izbrati?

Katero vinjeto je najbolje kupiti, je odvisno od vsakega posameznika in od pogostosti uporabe avtocest. Za voznike, ki redno uporabljate avtocesto, je prava izbira letna vinjeta, za vse, ki nanjo zapeljete redkeje, pa so na voljo tudi mesečne in tedenske vinjete. Poleg trajanja veljavnosti pa bodite pri tem pozorni tudi na razred vozila.

Kupite vinjeto in prihranite

Če izberete pravega ponudnika, lahko z nakupom vinjete prihranite čas in denar. Nakup letne vinjete na Petrolu in sklenitev avtomobilskega zavarovanja pri Zavarovalnici Triglav vam namreč prineseta vse do 30 evrov brezplačnega goriva. Poleg tega pa lahko nakup vinjete s Petrol klub plačilno kartico razdelite tudi na 4 obroke in s tem pridobite zlate točke.

Kako namestiti vinjeto?

Da se izognete kazni, po nakupu vinjete poskrbite tudi za njeno pravilno namestitev. Po odstranitvi zaščitne folije vinjeto nalepite tako, da bo jasno vidna od zunaj. Izognite se zatemnjenim delom vetrobranskega stekla in stranskim oknom vozila, pri lepljenju pa ne uporabljajte drugih lepil.