Foto:
Foto:
false

Začnite svoj dan z zelo potrebnimi hranilnimi snovmi! Zdrav zajtrk vašemu telesu zagotovi energijo (kalorije) in hranila, ki jih potrebuje, vključno z vlakninami, vitamini in minerali. Zajtrk naj bi prispeval od 15 do 25 % celotnega energijskega vnosa čez dan in ne pozabite: ne gre le za to, da zajtrkujete, pomembno je, da uživate zdrav zajtrk.

2. Prevzemite nadzor nad svojo telesno težo.

Izpuščanje zajtrka ali uživanje zajtrka, ki vsebuje malo hranilnih snovi, bo pomenilo, da boste verjetneje posegali po nezdravih in visoko kaloričnih živilih pozneje čez dan. Pravzaprav so raziskave pokazale, da posamezniki, ki pojedo dober in kakovosten zajtrk, čez dan jedo bolj zdravo kot tisti, ki ne zajtrkujejo.

3. Ohranjanje mišične mase.

Beljakovine so poglavitne za razvijanje in ohranjanje mišične mase in naše telo potrebuje beljakovine iz hrane, da lahko to doseže. Ker lahko telo na enkrat uporabi le omejeno količino beljakovin, je pomembno, da se vnos beljakovin razporedi čez ves dan.

4. Zdrava koža

Lepa koža se začne z nahranjenostjo od znotraj. Pitje vode in uživanje zdravega zajtrka sta dve zdravi navadi, ki vam lahko pomagata, da pridobite potrebne hranilne snovi za vsak organ in sistem v svojem telesu in koža ni pri tem nobena izjema.

5. Pospešite svojo presnovo.

Uživanje zdravega jutranjega obroka in manjše porcije pogosteje čez dan bodo pomagali uravnotežiti vašo energijo in omogočili telesu, da učinkoviteje porabi kalorije, ki so mu na voljo. Le zanašanje na dva velika in težka obroka na dan pomeni za telo veliko obremenitev, uživanje treh glavnih obrokov in dveh malic pa močno olajša nadzor nad vnosom kalorij.

6. Energija za umsko delo.

Izboljšana umska zmogljivost, zbranost in razpoloženje so trije glavni razlogi za jutranji obrok! Brez zajtrka imate lahko težave z osredotočenostjo, ob tem boste verjetneje razdražljivi in utrujeni. Ne pozabite, da je po nočnem spancu potrebna še dodatna hidracija, saj vam bo ta pomagala, da boste čez dan lažje ostali zbrani.

7. Več energije.

Zajtrk je dejansko prvi obrok dneva po tem, ko telo ponoči ni dobilo nobene hrane, in pomaga izboljšati raven energije, ki jo je telo ponoči porabilo za obnovo in regeneracijo. K zmanjšanju utrujenosti prispevajo tudi vitamini in minerali, kar pomeni, da zdrav zajtrk lahko dejansko pomaga, da se izognete padcu energije sredi dopoldneva, kar se običajno zgodi, če izpustite prvi obrok dneva.

Za več informacij obiščite spletno stran http://izdelki.herbalife.si/healthy-breakfast