Na koncu pasaže obiskovalca razveseli vabljiva izložba trgovine Formadoma. Foto:
Na koncu pasaže obiskovalca razveseli vabljiva izložba trgovine Formadoma. Foto:
false
Formadoma je raj za vse ljubitelje notranjega oblikovanja in dekoracije doma.
false
Poleg manjših dodatkov za dom po naročilu ponujajo tudi večje pohištvene kose.

Na koncu senčne pasaže v stari Ljubljani obiskovalca preseneti vabljiva vitrina trgovine z dodatki za dom Formadoma, kjer kraljujejo slovenske in skandinavsko obarvane blagovne znamke.

Že v pasaži pred trgovino je težko prezreti reciklirane kultne stole Rex, ki jim družbo delajo uokvirjeni napisi in Floridejine vertikalne zasaditve, prostor pa razsvetljujejo razstavljene svetilke iz izložbe. Lično urejen razstavni prostor na Mestnem trgu 11 v stari Ljubljani je prava paša za oči, police se šibijo. Poleg bogate ponudbe ljubkih manjših dodatkov kot so preproge, obešalniki, svetila, porcelan in igrače je pri njih mogoče individualno naročiti tudi večje pohištvene kose iz katalogov blagovnih znamk, kot so Vita Copenhaden, Røros, Fine Little Day, Mitlab, OYOY, Kähler, Brita Sweden, Stoollab, House of Rym, Maze in House Doctor. Posebno ljubezen izkazujejo tudi slovenskim oblikovalcem, saj lahko v prodajalni najdemo kose različnih oblikovalcev kot so Urša Hvalica, Daša Kogoj in Nina Mihovec s svojo znamko Ooh Noo. Ponosni so na svoj koncept, ki združuje ljubitelje vsega lepega in tako bodo v prihajajočem letu ponovno združili moči z izbranimi arhitekti ter obiskovalcem ponudili svetovanja pri stilski osvežitvi doma. V Formadomi so zelo dobrodošli vsi, ki se z oblikovanjem ukvarjajo profesionalno in za svoje projekte iščejo posebno zanimive pohištvene kose.

Ekipa Formadome vedno stremi k razvoju in tako so se pred kratkim odločili razviti svojo lastno pohištveno linijo, ki trenutno vsebuje mizice in stolčke. Stolčki POP enostavnih oblik so izdelani iz bukovega, lesa ter pobarvani v živahne barvne odtenke, na primer modro, roza in oker. Stolčki EVE so mehkejši, bolj zaobljeni ter imajo vitkejše noge. Mizice so na voljo v različnih velikostih in se ponašajo z elegantnimi kovinskimi nogami. Ročno izdelana orehova ali bukova ploskev je plod sodelovanja z mojstrom ročnega struženja Stanislavom Lamovškom. S sodelovanjem želijo dokazati, da je tradicionalno umetnostno ročno obrt mogoče povezati s sodobnimi trendi s področja produktnega oblikovanja.

Fotografije: Anže Vrabl, Tadej Mulej

Povezava na Facebook

Povezava na Instagram

Povezava na spletno trgovino

Podatki trgovine FORMADOMA DESIGN SHOP, MESTNI TRG 11, LJUBLJANA
Delovni čas december: PON-NED, odprto od 10h-20h
Telefon: 059253002, GSM: 068 601 689

V Formadomi je mogoče izbirati med številnimi slovenskimi in skandinavskimi blagovnimi znamkami.
Elegantne mizice so plod Formadominega sodelovanja z mojstrom ročnega struženja Stanislavom Lamovškom.
Ekipa Formadome se je odločila razviti lastno linijo pohištva, v katero sodi tudi stolček Eve.
Podoba kuhinje, ki jo je oblikovala ter s Formadominimi dodatki obogatila arhitektka Nina Štajner.
Prenova kuhinje v katero je ekipa Celovito umestila Formadomine izdelke.