Foto: Riko
Foto: Riko
Foto: james Bort
Foto: james Bort

Philippe Starck je kultni oblikovalec, ki že več kot 40 let premika merila in meje sodobnega oblikovanja. Je velik premišljevalec in glasnik eko načel, ki jih v sodelovanju s podjetjem Riko uresničuje v liniji hiš P.A.T.H. by Starck with Riko.

Rešitev za vse, ki cenijo eko eleganco

Philippe Starck in podjetje Riko se podpisujeta pod domišljeno in funkcionalno arhitekturo hiše P.A.T.H.S. Njen prostorski volumen, tlorisna razporeditev, energijska varčnost, raba ekoloških gradbenih materialov in nadstandardna in visokokakovostna vgrajena oprema zadostuje vsem sodobnim bivanjskim pričakovanjem ter zagotavlja maksimalno bivalno udobje.

Hiša je grajena iz neoporečnih materialov, pri katerem glavni gradnik predstavljajo lesena okvirna konstrukcija in alu-lesena okna. Odprti tloris dnevnega prostora brez podpornih stebrov, združen s kuhinjo in jedilnico, v pritličju z nadstandardno višino 260 cm prispeva k volumnu, zračnosti ter omogoča raznolike možnosti razporeditve pohištva. Tako je celotno stavbno pohištvo v obeh nadstropjih celo višinsko in tako z obiljem naravne svetlobe ustvarja pomembno ambientalno razkošje ter notranje prostore povezuje z okolico. Uporaba ekološke tehnologije za ogrevanje in prezračevanje, kot je talno gretje s toplotno črpalko in prezračevanje z rekuperacijo, pa skrbita za idealno bivalno klimo ob nizkih stroških obratovanja.

Cenovna dostopnost vrhunskosti na ključ

Hiša P.A.T.H.S zasleduje poslanstvo Philippa Starcka, da mora sodoben dizajn izboljševati življenja čim večjega števila ljudi. Prav zato hiša P.A.T.H.S ne optimizira le vašega bivanja, temveč tudi nadaljnje stroške pri vzdrževanju in ogrevanju ter nenazadnje tudi ceno. V to je vključen osebni podpis Philippa Starcka ter projektiranje in izgradnja hiše na ključ z opremo višjega kakovostnega razreda. Podjetje Riko zagotavlja najvišjo stopnjo kakovosti gradnje in vgrajene opreme ter nudi 30-letno garancijo na konstrukcijo in garancijo na opremo pod garancijskimi pogoji proizvajalcev.

Starck preoblikoval našo vsakdanjost

Phlippe Starck sodi v sam svetovni vrh oblikovanja, njegova arhitektura in notranja oprema, pohištvo, interierji pa tudi vsakdanji uporabni predmeti od gospodinjskih aparatov do ročnih ur pričajo o eruptivni in neusahljivi ustvarjalnosti, brezštevilne ugledne nagrade in priznanja pa o vplivu na dizajn našega časa in okolja, v katerem živimo. Philippe Starck je eden tistih daljnovidnih in pronicljivih umov, ki so spreminjali poglede na oblikovanje in ukinjali meje med vrhunsko in množično produkcijo. Človek, ki je tako ali drugače dizajniral vsakdanjost vsakogar med nami.

Foto: Riko
Foto: Riko

Od impresivnih ambientov in prestižnih naseljih do družinskih eko hiš hiš P.A.T.H.

Če je v impresivnih interierjih mojstrsko oblikoval ambientalno izkušnjo, je v sodelovanju z Yoo Studiem, ki ga je ustanovil skupaj z Johnom Hitchcoxom, oblikoval in razvil celovite nepremičninske projekte. In prav na enem izmed njih – na projektu The Lakes by Yoo – je Philippe Starck spoznal podjetje Riko, ki mu je prav za ta odmeven nepremičninski projekt zaupana gradnja prestižnih vil ob jezerih idiličnega Cotswoldsa. Starkovo navdušenje nad Rikovim sistemom napredne lesene gradnje je botrovalo novemu skupnemu sodelovanju v ustvarjanju linije hiš P.A.T.H., kjer sta povezala etiko in estetiko, vrhunsko tehnologijo in najnovejše trende s področja gradbeništva za bivanjsko ugodje stanovalcev.

Če želite, da hiša P.A.T.H. postane vaš novi dom, nam pošljite povpraševanje na path@starckwithriko.com ali izpolnite spletni obrazec.