Bliža se namreč največji in najbolj tradicionalni sejem na Celjskem sejmu, sejem MOS, ki bo letos – med 13. in 17. septembrom – že 55. po vrsti! Gre za največjo poslovno-sejemsko prireditev v Sloveniji in širše, s 55-letno tradicijo in trajnostno vizijo. Ker bo na MOS-u letos še posebej jubilejno razpoloženje, se obeta kar nekaj novosti. Razstavljavci so pripravili veliko nagradnih iger, sejemskih popustov in prikazov svojih izdelkov, tako da bo res pestro in zabavno. Izvedeli in dobili boste veliko informacij o vsem, kar ponujajo, veliko bo predavanj, spremljajočih prireditev, izvedeli boste novosti, ki se pripravljajo na ministrstvih – od razpisov za evropska sredstva, do tega, kako in kje vložiti digitalne obrazce za vse mogoče vloge. Dijaki, učenci bodo spoznali številne poklice, izvedeli bodo, kje zaposlujejo, na katere šole se lahko vpišejo in kje dobijo štipendije.

Če pa gradite, prenavljate, kupujete opremo ali sončno elektrarno, potem je MOS pravi odgovor za vas! Gre za sejemski dogodek leta, ki ga ne smete izpustiti! Pokriva namreč tako različna področja, da vsak najde zase nekaj, kar potrebuje. Preverite ponudbo letošnjega MOS-a.

Foto: Celjski sejem
Foto: Celjski sejem

5 segmentov na MOS-u:

  • MOS DOM
  • MOS TEHNIKA ENERGETIKA
  • MOS TURIZEM
  • MOS B2B
  • MOS PLUS

Vsebina 55. MOS-a

Vsako leto veliko zanimanja požanje Ulica obrti in rokodelske delavnice, kjer se lahko učenci, dijaki pozanimajo o svojem poklicu, ki jih najbolj zanima. Lahko se pozanimajo glede kadrovskih štipendij ali celo za zaposlitev!

V eni izmed večjih sejemskih dvoran bo velika ponudba turističnih destinacij po vsej Sloveniji, predstavljale se bodo butične lokacije, kmetije, ponudniki domače hrane. Tako ne bo manjkalo tudi številnih degustacij in spoznavanja s slovensko kulinarično posebnostjo po pokrajinah.

V celoti pa bo vsebina sejma usmerjena v zeleni prehod s sončnimi elektrarnami, v e-mobilnosti, digitalizacijo v javnih institucijah.

Na sejmu boste našli vse za dom, gradnjo, mojstri bodo lahko raziskali ponudbo orodij, veliko bo tudi tradicionalne sejemske ponudbe.

Pestra vsebina MOS-a po dvoranah:

A – izdelki široke potrošnje in izdelki za osebno rabo

C, C1 – turistične destinacije in kulinarika

D – stavbno pohištvo, garažna in industrijska vrata, notranja in zunanja

senčila, tende, ograjni sistemi, gradnje hiš, zunanja ureditev, talne obloge,

notranja oprema

E – pohištvo in notranja oprema, kuhinjsko pohištvo, postelje, štedilniki, razsvetljava, čistilni sistemi

K – oprema in orodja za podjetja in domače mojstre, profesionalne energetske

rešitve, kamping & karavaning

L – energetika, fotovoltaika, sanitarne in strojne instalacije, čistilne naprave

in komunalna oprema, logistične in infrastrukturne storitve

L1 – ministrstva, digitalizacija, OZS, območne obrtno-podjetniške zbornice, strokovne sekcije zbornice, informacijsko komunikacijske tehnologije in poslovne storitve, MOS-ovi podjetni talenti

zunanji prostori – MOS DOM, MOS Tehnika Energetika, MOS plus

Foto: Celjski sejem
Foto: Celjski sejem

Digitalizacija in ministrstva

Letošnji MOS bodo obiskala številna ministrstva, ki bodo obiskovalcem predstavila digitalne storitve javnih ustanov in popolno digitalno preobrazbo, ki bo korenito olajšala naša vsakdanja opravila ob obisku teh ustanov.

Zakaj na MOS?

Več kot 600 razstavljavcev, 1000 blagovnih znamk, lani 65.000 obiskovalcev. Potrebujete še kakšen razlog? Naredite si popoln dan na Celjskem sejmu, pridite na 55. MOS.

Cenejše vstopnice si zagotovite v predprodaji na spletu, kjer lahko še v tem trenutku kupite 2 vstopnici za ceno 1 – TUKAJ!

Sejem je odprt vsak dan med 9.00 in 18.00, v nedeljo do 17.00.

Celjski sejem, 55. MOS, 13. – 17. september 2023