Poletje se bliža in marsikdo bo iz omare ponovno vzel športna oblačila ter hladilnike napolnil z bolj uravnoteženo hrano. V vašem hladilniku to pomlad ne smejo manjkati piščančje prsi Slim & Fit, ki so bogat vir beljakovin v kombinaciji z nizko vrednostjo maščob. Iz njih si lahko v nekaj minutah pripravite odličen zajtrk, malico ali lahko večerjo. Nova okusa Pepperito in šparglji pa bosta poskrbela za bolj razgibane in zanimive recepte.

Že pregovorno narejene iz enega najbolj uravnoteženih kosov mesa

Meso piščančjih prsi se z razlogom znajde na jedilniku vrhunskih športnikov in posameznikov, ki želijo izgubiti nekaj kilogramov. Meso 100 gramov piščančjih prsi namreč vsebuje le 160 kalorij, 4 grame maščobe in pa kar 30 gramov beljakovin. Beljakovine nam lahko pomagajo pri gradnji in ohranjanju mišične mase in nam hkrati dajejo občutek sitosti še kar nekaj ur po zaužitju.

Poleg tega meso piščančjih prsi vsebuje ključne vitamine, kot so vitamin E, B6 in B12. Ne smemo pa pozabiti tudi na minerale, kot so železo, kalcij, cink in kalij. Vitamini in minerali nas napolnijo z energijo, pospešijo naš metabolizem, okrepijo naš imunski sistem in uredijo našo prebavo. Piščančje prsi so bogate tudi z aminokislinami.

Ko jih predelamo v narezek piščančjih prsi, se hranilna sestava sicer nekoliko spremeni, a še vedno ohranja pozicijo enega najbolj uravnoteženih izdelkov v svoji kategoriji.

Novi piščančji zvezdi pomladi

Da obroki ne bodo samo uravnoteženi, ampak tudi zanimivejši in okusnejši, poskusite nova okusa Slim & Fit. Piščančje prsi Slim & Fit Pepperito z rdečo papriko in čilijem in Slim & Fit s svežimi šparglji vas bodo navdušile v trenutku.

Piščančje prsi Slim & Fit s svežimi šparglji Foto: Perutnina Ptuj
Piščančje prsi Slim & Fit s svežimi šparglji Foto: Perutnina Ptuj
Piščančje prsi Slim & Fit Pepperito Foto: Perutnina Ptuj
Piščančje prsi Slim & Fit Pepperito Foto: Perutnina Ptuj

In kar je še bolje – za pripravo različnih obrokov in prigrizkov boste potrebovali samo nekaj minut. Za začetni navdih vam predstavljamo dva zelo enostavna recepta za zajtrk.

Za okusno uravnotežen začetek dneva

Piščančje prsi Slim & Fit so popolne na kruhu ali v kombinaciji z drugimi živili, kot so jajca, zelenjava in razne omake.

Nova izdelka linije Slim & Fit za najboljši začetek dneva Foto: Perutnina Ptuj
Nova izdelka linije Slim & Fit za najboljši začetek dneva Foto: Perutnina Ptuj

Kombinacija jajc in špargljev se vsako pomlad znajde na naših jedilnikih, zato vsekakor poskusite okusno jajčno omleto s Slim & Fit piščančjimi prsmi s svežimi šparglji. V posodi umešajte jajca z malo mleka, nato pa vse skupaj dobro stepite z vilicami ali – še bolje – s paličnim mešalnikom. Ponev dobro segrejte in vlijte umešana jajca. Na polovico omlete naložite sir, piščančje prsi Slim & Fit s svežimi šparglji, solato in koščke paradižnika. Nato omleto prepolovite, popecite na obeh straneh in uživajte v svežih pomladnih okusih.

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI

Če pa ste že v zgodnjih jutranjih urah pripravljeni na malo bolj drzne in posebne okuse, morate poskusiti ta pregrešno dober sendvič s piščančjimi prsmi Slim & Fit Pepperito z okusom rdeče paprike in čilija.

Najprej popecite dva kosa kruha (po lastni izbiri), vmes pa iz avokada, limonovega soka, timijana in drobnjaka pripravite omako. Omako namažite še na topel kruh in ga obložite z nekaj rezinami Slim & Fit Pepperito, tanko narezanim kuhanim jajcem in solato. Pokrijte z drugim kosom kruha in takoj postrezite.

Dober tek.