Foto: AP
Foto: AP
Davo Karničar, slovenski alpinist in ekstremni alpski smučar.
Nežka Poljanšek, fizioterapevtka slovenski olimpijcev.

Topli dnevi so tu in z njimi aktivnosti na prostem. Mnogi izmed nas bodo pomlad in poletje preživeli aktivno. Lepo vreme je idealno za športne aktivnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje ali rolanje. Ustrezna vadba je za sklepe priporočljiva. Ohranja naš mišično-skeletni sistem aktiven in s tem njegovo naravno prehranjevanje. Vendar se lahko zgodi, da športne dejavnosti, ravno v poletnih mesecih, naše sklepe, vezi in kite prekomerno obremenijo.

Kaj lahko za svoje sklepe storimo sami?

Da bi ohranili zdravo delovanje sklepov, obstaja več dejavnikov, ki jih lahko strnemo pod pojmom zdrav življenjski slog. Eden od dejavnikov je vzdrževanje primerne teže, da mišično-skeletni sistem ni obremenjen s prekomerno telesno težo. S tem pa je povezana ustrezna vadba. Med najbolj primerne aktivnosti spadajo plavanje, hoja ali kolesarjenje. Gibanje je za sklepe primerno tudi zato, ker se kosti hranijo ravno takrat, ko se gibamo. Da bi ohranili primerno težo, je priporočljivo, da poskrbimo tudi za uravnoteženo prehrano, ki jo lahko dopolnimo z izdelki za sklepe, kot je na primer Cemio GAMS®.

Privoščite svojim sklepom le najboljše!

Na slovenskem trgu je več proizvodov, ki vsebujejo kolagen, ki ima v našem telesu ključno vlogo: ohranja vezivno tkivo mišic, kit, kosti in hrustanca dovolj močno in odporno na obremenitve. Najprimernejši so izdelki s kolagenom, ki je v naravni obliki in ni toplotno obdelan. Njegovi glavni prednosti sta visoko udobje med uporabo (zadoščajo majhni odmerki v obliki kapsule) in ugodna cena.

Davo Karničar, slovenski alpinist in ekstremni alpski smučar je prepričan v kakovost Cemio Gams. Redno uživa 1 kapsulo na dan!

"Svoje telo dnevno izpostavljam velikim naporom. Kot ekstremnemu alpskemu smučarju in alpinistu se mi življenje odvija v hitrem tempu in pod izjemnimi pogoji. Zato sem zares vesel, da lahko s tem, ko vzamem 1 kapsulo Cemio Gams kolagena na dan, zaužijem najboljše za svoje sklepe. S pomočjo Cemio Gams kolagena se lahko svobodno gibam kot gams po gorah ter se še naprej ukvarjam z ekstremnim športom, ki me izpolnjuje in mi daje zagon za naslednje podvige."

Zakaj je učinkovit kolagen tipa I in kolagen tipa II?

Kolagen tipa I je prisoten v kitah, vezeh in kosteh, kjer ustvarja močna vlaknasta tkiva, saj morajo vezi in kite prenesti močno natezanje. Je tudi del kože.

Kolagen tipa II se nahaja v hrustancu, kjer ustvarja goste mreže iz tankih vlaken, saj je hrustanec izpostavljen pritisku z vseh strani.

Vitamin C spodbuja pravilno tvorbo kolagena v telesu. V izdelku Cemio GAMS® sta uporabljena kolagena z blagovno znamko NCI® in NCII®, ki zagotavlja najvišjo čistost in izvor snovi.

Ste že preizkusili vrhunski kolagen za sklepe iz Švice?

Cemio GAMS® kot edini na slovenskem trgu vsebuje kombinacijo naravnega kolagena tipa I, tipa II in vitamina C, ki omogoča pravilno nastajanje kolagena v sklepih, vezeh, kitah in hrustancu. Patentirana formula CollPure™ kolagena, ki zagotavlja najvišjo čistost in originalen izvor snovi, je nastala v sodelovanju z vrhunskimi švicarskimi strokovnjaki. Dolgoročen razvoj sloni na tradiciji farmacevtske proizvodnje v Švici.

Pridobivanje izvornega kolagena iz naravnih virov zahteva zapleten tehnološki proces pa tudi posebno varčno metodo predelave v končno obliko kapsul. Cemio GAMS® zato proizvajajo v ugledni švicarski farmacevtski tovarni, ki to metodo zagotavlja na najvišji ravni. Zdaj vam je vrhunska kakovost na voljo za ugodno ceno – popolna podpora za vaše sklepe že za 0,45 € na dan.

Nežka Poljanšek, fizioterapevtka slovenski olimpijcev priporoča Cemio Gams za sklepe

"Vsak dan skrbim za zdravje svojih pacientov z željo, da jim pomagam izboljšati gibanje in delovanje telesa. Kot fizioterapevtka in navdušena planinka vem, kako zelo pomemben je odporen in funkcionalen mišično-skeletni sistem. To je tudi razlog, zakaj sem iskala prehransko dopolnilo, ki bi učinkovito skrbelo za sklepe.
Vesela sem, da sem ga našla v Cemio Gams, ki vsebuje naravni kolagen tipa I in II, z vitaminom C. Sklepe tako oskrbuje le z najboljšim. Poleg tega je proizveden v Švici, kar je zame garancija kvalitete.“

PREIZKUSITE 30-dnevno BREZPLAČNO* terapijo za sklepe, hrustance, kosti! (*Plačate samo poštnino 2 EUR.)

Pridružite se več tisočim zadovoljnim uporabnikom v Evropi, ki so že poskusili Cemio GAMS®, in bodite aktivni tudi poleti.

Cemio Gams prejmete na vaš dom samo neposredno od proizvajalca Cemio Switzerland. Naročilo lahko oddate na naši spletni strani www.cemiogams.si ali nas še danes pokličite na brezplačno telefonsko številko: 080 11 80.