Za prve vrtne piknike bo najprimernejši današnji dan, ko bo najbolj sončno in jasno. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Za prve vrtne piknike bo najprimernejši današnji dan, ko bo najbolj sončno in jasno. Foto: freedigitalphotos.net

Zimskega obdobja je, kot kaže, le konec, saj tudi za konec naslednjega tedna kaže lepo in toplo, pravi dežurni meteorolog na Agenciji za okolje Andrej Velkavrh.

Za prve vrtne piknike bo najprimernejši današnji dan, ko bo najbolj sončno in jasno, v soboto bo več koprenaste oblačnosti, proti večeru pa so na severovzhodu države mogoče tudi plohe. "Morda lahko proti večeru in v noči na nedeljo celo kje zagrmi, a bo šlo za precej sramežljivo grmenje," dodaja Velkavrh. V nedeljo dopoldne se znova obeta sončno vreme z morebitnimi popoldanskimi kratkotrajnimi plohami, v ponedeljek pa bo vreme podobno nedeljskemu.

Danes in v soboto lahko v južni in jugozahodni Sloveniji pričakujemo še nekaj vetra, nato pa se bo tudi veter umiril.

Vreme za prvomajske praznike je še nemogoče napovedati
Kot je še dodal dežurni vremenoslovec, bodo tokratne temperature nekoliko nad dolgoletnim povprečjem, ne gre pa za kakšno večje odstopanje. Nočne in jutranje temperature so še vedno dokaj nizke. Velkavrh pravi, da se bo tudi to počasi spremenilo, a ponekod, na primer na Kočevskem ali Notranjskem, lahko še vedno vztraja temperatura malo pod lediščem.

V torek se bo spet nekoliko ohladilo, temperature se bodo gibale med 15 in 20 stopinj Celzija, a se bodo postopoma spet dvignile. Za zdaj pa je po Velkavrhovih besedah še nemogoče napovedati, kaj se obeta za prvomajske praznike.