Neurje je v Pomurju udarilo sredi popoldneva. Ponekod je bil promet oviran. Foto: MMC RTV SLO
Neurje je v Pomurju udarilo sredi popoldneva. Ponekod je bil promet oviran. Foto: MMC RTV SLO
Voda zalila severovzhod države
Neurje v Murski Soboti

Lilo je skoraj celo uro. Vse ceste v mestu in številne hiše so bile poplavljene, saj kanalizacija ni zmogla odvajati takšne količine vode. Na pomoč so vpoklicali vse občinske gasilske enote. Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da je voda poplavila tudi v Ribnici na Pohorju, v Podvelki, Slovenski Bistrici, Staršah pri Ptuju ter, kot že omenjeno, v Murski Soboti.
Neurje s točo, ki je Mursko Soboto zajelo okoli četrte ure, je povzročilo škodo tako na drevesih kot na vozilih. Ceste v središču mesta so bile poplavljene, zaradi stoječe vode je bil promet močno oviran.

Pomagajte nam pri poročanju o razmerah na terenu. Vtise, fotografije in videoposnetke naložite na Moj splet.
Hvala.

Meteorne vode so v Ptuju, Mariboru in Slovenj Gradcu zalile kleti, toče pa tu ni bilo veliko. Neurje je zajelo tudi Kamnik, kjer se je podrlo nekaj dreves.

O nalivih poročajo tudi z območja Slovenj Gradca, kjer je voda poplavila ceste in nekaj objektov.V osrednji Sloveniji je nekoliko močnejši naliv največ nevšečnosti povzročil v Kamniku, kjer je poplavljen kletni prostor, podrtih pa je tudi nekaj dreves, poroča Radio Slovenija.

Neurje se je za zdaj umirilo, nekaj nevihtnih celic opažajo v sosednjih državah. Po napovedih vremenoslovcev bodo popoldanske vročinske nevihte pogoste tudi v prihodnjih dneh, zlasti v četrtek in soboto zvečer, ko se bo ozračje nekoliko ohladilo.
Zanimivo: minevata natanko dve leti, odkar je Slovenijo, tudi Pomurje, prizadela podobna vremenska nevšečnost. 13. julij 2008.

Voda zalila severovzhod države
Neurje v Murski Soboti