Padavinske hudourniške vode so zalivale objekte in spodjedale ceste. Zemeljski plazovi pa so za nekaj časa zaprli cestne povezave. Foto: Župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik
Padavinske hudourniške vode so zalivale objekte in spodjedale ceste. Zemeljski plazovi pa so za nekaj časa zaprli cestne povezave. Foto: Župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik
Posledice neurja v Radljah ob Dravi
Na terenu je bilo okoli 40 gasilcev, ki še danes odpravljajo posledice. Foto: Župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik
Posledice neurja v Radljah ob Dravi. Foto: Župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik

Najprej se je nekaj pred 18. uro močno neurje zneslo nad občinama Radlje ob Dravi in Podvelka. Voda z muljem zalila kleti 15 hiš, sprožilo se je več plazov. Med Remšnikom in Breznom je cesta popolnoma neprevozna, odneslo je tudi most. Nekateri so ostali brez elektrike.

V občini Podvelka je bilo zalitih pet hiš, največ škode pa je na občinskih cestah. Dve sta še vedno neprevozni, dostop do ene kmetije je onemogočen, poroča dopisnica TV Slovenija Lea Vornšek.

Na Muti je močan veter odkril streho občinske stavbe. V Brezniški grapi so iz ogroženega in poplavljenega objekta evakuirali starejšo gospo, ki je noč nato preživela pri sosedih.


Huda ura v Pomurju

Neurje je območje občine Rogašovci zajelo nekaj pred 19. uro. Prostovoljni gasilci so morali prečrpavati padavinsko vodo iz kletnih prostorov štirih stanovanjskih hiš. Čistili so parkirišča pri zdravstvenem in gasilskem domu ter sanirali več cestnih propustov.

Padavinsko vodo so iz stanovanjskih objektov črpali tudi v Večeslavcih, pri Svetem Juriju, na Pertoči ter v Fikšincih, Kramarovcih in Markovcih. Na cesti Fikšinci-Večeslavci so izvedli tudi odvodnjavanje in čiščenje cestišča do hiše, ki je bila odrezana od sveta.

Neurje je začasno onemogočilo cestne povezave tudi v drugih krajih po Pomurju. Na ceste je namreč nanašalo blato, ponekod so se nanje podirala drevesa. V omenjenih krajih je ujma podrla več drogov visokonapetostne napeljave. Eden izmed drogov električne napeljave je pri Svetem Juriju padel tudi na stanovanjski objekt.

Gasilci po podatkih uprave za zaščito in reševanje nadaljujejo sanacijo poškodovanih vozišč.


Posnetek posledic deževja v občini Podvelka. Video: Martin Golob