Dan posvečen tudi kidanju snega. Foto: BoBo
Dan posvečen tudi kidanju snega. Foto: BoBo
Kuža v snegu
Sneženje bo ponehalo v noči na ponedeljek, ko se bo povsod začelo jasniti, veter pa bo počasi slabel. Foto: BoBo
Vojsko dobilo kar 62 cm snega
Pobelilo je hribe in nižine

Preglavice je na na Vipavskem povzročala burja, ki je dosegla drugo stopnjo.
Do jutra je v Ljubljani zapadlo 25 centimetrov snega, v Celju 27 centimetrov, v Slovenj Gradcu 10 centimetrov, v Mariboru 13 centimetrov, v Murski Soboti 9 centimetrov, v Novem mestu pa 23 centimetrov snega, je poročal Radio Slovenija. Sneženje bo ponehalo v noči na ponedeljek, ko se bo povsod začelo jasniti, veter pa bo počasi slabel.

Do nedelje zvečer lahko pade še do 10 centimetrov snega
Po podatkih Agencije RS za okolje je do nedelje zjutraj v osrednji Sloveniji sicer zapadlo okoli 25 cm, v hribovitem svetu zahodne in severozahodne Slovenije do okoli 40, v jugovzhodnih krajih okoli 20, drugod od 5 do 15 cm.

Na Primorskem piha burja, ki lahko v sunkih na izpostavljenih mestih doseže hitrosti od 100 do 120 km/h. Severni veter pa lahko v severni Sloveniji na izpostavljenih legah preseže hitrost 70 km/h. Veter bo tudi gradil snežne zamete.

Spremljajte vreme in razmere na cestah tudi prek MMC-ja

.

Kakšne so razmere v vašem kraju? Pošljite nam fotografije:

mmc-uredniki@rtvslo.si


Na cestah plužne skupine, na pot le, če je to nujno

Na cestah so plužne skupine, ki plužijo in posipavajo cestišča, vendar pa sta med vožnjo nujna previdnost in potrpljenje. Sneg se oprijemlje vozišč, vidljivost je zmanjšana, opozarjajo na Prometnoinformacijskem centru za državne ceste. Prilagodite vožnjo razmeram in se na pot odpravite le, če je to res nujno, opozarjajo.
Z Darsa so ob tem sporočili, da so včeraj in danes za posipanje porabili 2.100 ton posipnih materialov. Na postojnskem delu so včeraj porabili 67 ton posipnih materialov, v nočnem času pa 215 ton. Največ snega je zapadlo na gorenjski avtocesti, in sicer okoli 40 cm, na štajerski 25 cm, na notranjski in dolenjski pa 30 cm.
"V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi," še opozarjajo.

Vojsko dobilo kar 62 cm snega
Pobelilo je hribe in nižine