Sneg je že začel prekrivati ceste, a se bodo padavine jutri že umirile. Foto: DARS
Sneg je že začel prekrivati ceste, a se bodo padavine jutri že umirile. Foto: DARS
Sneg
Toliko snega je danes zapadlo v Sinji Gorici. Foto: Anže Zadravec
Del države objel moker sneg

Sneg je na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič-Idrija, kjer velja tudi prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Na avstrijski strani je zaradi snega in prometne nesreče zaprt prelaz Korensko sedlo.

Stanje na cestah lahko spremljate prek kamer:
- Povezava 1
- Povezava 2

Na MMC-ju še naprej spremljajte:
-
Vreme
- Prometne informacije

Verige so obvezne na cestah Mrzli studenec-Rudno polje (na Pokljuko), Podkoren-Korensko sedlo, na prelazu Predel ter na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Jezersko. Zaprta je cesta čez prelaz Vršič. Zaradi snega in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Voznikom na prometnoinformacijskem centru zato priporočajo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

Padavine bodo do jutra ponehale
Ponoči bo oblačno s padavinami, ki bodo postopno oslabele in do jutra večinoma ponehale. Tudi po nižinah bo večinoma snežilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem bo zmerna do močna burja.

Jutri zjutraj bodo padavine ponehale, popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. Burja bo oslabela in popoldne večinoma ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 5 stopinj, najvišje dnevno od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Nevarnost razlivanja rek
Močno deževje, pade lahko do 90 milimetrov padavin, bo predvsem na Primorskem in Notranjskem, so zapisali na spletni strani Arsa. Pretoki rek se bodo po vsej državi povečali s srednjih na velike. Pretoki rek v zahodnem, južnem in osrednjem delu države lahko v soboto zvečer in v noči na nedeljo dosežejo opozorilne vrednosti. Na Arsu ob tem pričakujejo predvsem razlivanja na območjih vsakoletnih poplav ob Idrijci in Vipavi na zahodu, rek Reke, Kolpe in Krke v južnem delu ter ob Gradaščici in Ljubljanici v osrednjem delu države.

Del države objel moker sneg