V Šmartnem pri Litiji je padala toča. Foto: MMC RTV SLO/Luka Lukič
V Šmartnem pri Litiji je padala toča. Foto: MMC RTV SLO/Luka Lukič
Nevihta, Maribor 2013
V noči na soboto so možne močne krajevne nevihte z nalivi in točo. Foto: BoBo
Slovenijo zvečer zajela neurja

V petek zvečer se je najhujša nevihta razbesnela po 20. uri, ko je šlo jedro nevihte iz Krima prek Grosuplja v Litijo in naprej. Nevihto spremljajo močni sunki vetra in toča.

Odkrivalo strehe, podiralo drevesa
Zaradi močnega vetra so odkrite streha v Šmartnem pri Litiji v Štangarskih Poljanah, v Litiji v Zgornjem Logu in na Bregu pri Litiji. Podrta drevesa težave povzročajo v Litiji pri gradu v Ponovičah, kjer je več vozil ostalo ujetih, ter v Šmartnem pri Litiji podrto drevo na cesti Zavrstnik - Besnica.

Na glavni cesti Šentjakob - Litija - Zagorje je med Zgornjim Hotičem in Zagorjem na več odsekih promet močno oviran zaradi podrtih dreves, plazov in poplavljenega cestišča. Iz Zagorja ob Savi in Izlak poročajo o poplavah zaradi meteorne vode.

V soboto zjutraj bodo padavine ponehale
Hladna fronta je dosegla Alpe in je zvečer zajela slovenske kraje, plohe in nevihte so zajele vse sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu je sprva pihal jugo, ponoči pa bo začela pihati zmerna burja, sporoča Agencija RS za okolje (Arso).

Biovreme
Spanje bo moteno, vremenski vpliv pa močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave.
.
Vremenska napoved


V soboto zjutraj bo pretežno oblačno, padavine bodo večinoma ponehale. Na zahodu države se bo čez dan delno zjasnilo, popoldne pa se bo zjasnilo tudi drugod po državi. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti države pa severovzhodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne temperature pa od 22 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.



Slovenijo zvečer zajela neurja