Gasilci imajo precej dela z odstranjevanjem padlih dreves in drogov. Foto: BoBo
Gasilci imajo precej dela z odstranjevanjem padlih dreves in drogov. Foto: BoBo

Močna burja je zjutraj odkrila streho zadružnega doma v Kobdilju in del ostrešja gospodarskega poslopja v Ajdovščini, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Že v ponedeljek pa je bila zaradi vetra, ki je drevo, to pa je padlo na električne vode, v vasi Smrje in v Šembijah prekinjena tudi oskrba z elektrika. Posredovali so delavci Elektra Primorske, ki so napaki odpravili, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V občinah Pivka in Ilirska Bistrica so morali že v ponedeljek odstraniti več dreves, v Ajdovščini je močan veter odtrgal žleb na stanovanjskem objektu, v kraju Otlica pa je veter odkril streho na stanovanjski hiši. Tamkajšnji gasilci so strešno kritino obtežili z vrečami peska.

V Sežani so gasilci posredovali na gradbišču, kjer je veter poškodoval zaščitno ograjo, odstranili so podrt drog z antenami ter podrt dimnik na stanovanjski hiši.

Burja na Primorskem bo sicer do konca dne oslabela in ponoči ponehala, napovedujejo vremenoslovci. V sredo bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije bo dopoldne megleno, ponekod lahko tudi večino dneva. Šibka burja bo na Primorskem spet zapihala v četrtek.