Dežne kapljice primrzujejo na ohlajeno podlago, zato previdno na cestah. Foto: BoBo
Dežne kapljice primrzujejo na ohlajeno podlago, zato previdno na cestah. Foto: BoBo
Dež, kapljice, poledica
Padavine se bodo danes pojavljale predvsem v zahodni in deloma južni ter osrednji Sloveniji. Foto: BoBo
Veliko nesreč zaradi poledice
Zaradi poledice dodatna ambulanta

Do 17.30 so v urgentnem bloku ljubljanskega kliničnega centra opravili 186 prvih pregledov, od tega 66 zaradi padcev na ledu.

Pri sedemnajstih bolnikih so bile posledice padca tako hude, da so jih sprejeli, od tega jih je 15 predvidenih za operacijo. Na urgenci so ob tem okrepili ekipe in dodatno aktivirali osebje, tako da delo teče brez zastojev, so še sporočili iz kliničnega centra.

Zaradi nizkih temperatur in padavin voznike na poledico opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Voznikom svetujejo previdno vožnjo in jih pozivajo, naj na cesti držijo primerno varnostno razdaljo.

Kmalu otoplitev
Razmere naj bi se sicer kmalu izboljšale, saj po napovedi dežurnega vremenoslovca na Agenciji RS za okolje (Arso) Andreja Velkavrha prihaja odjuga. Kot je pojasnil, bo predvsem v četrtek, petek in soboto precej jugozahodnega vetra, s čimer se bodo temperature precej dvignile, lahko tudi na 10 do 12 stopinj Celzija.

Po napovedi Arsa se bodo padavine danes pojavljale predvsem v zahodni in deloma južni ter osrednji Sloveniji. Meja sneženja se bo dvigala in bo popoldne med 700 in 1000 metrov nad morjem, le na območju Julijskih Alp bo lahko nižje. Proti poldnevu bo tudi ponekod po nižinah zapihal jugozahodnik, najvišje dnevne temperature pa bodo v notranjosti države od 1 do 6 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno razširile proti vzhodu, do srede zjutraj pa bodo povečini že ponehale. Tudi v prihodnjih dneh se obeta nestalno vreme z občasnim dežjem.

Veliko nesreč zaradi poledice
Zaradi poledice dodatna ambulanta