Podrta drevesa povzročila daljše zamude vlakov. Foto: BoBo
Podrta drevesa povzročila daljše zamude vlakov. Foto: BoBo
Snežena odeja se ne bo dolgo obdržala. Foto: BoBo
Podrto drevo na cesti Trbovlje-Dobovec. Foto: TV Slovenija/Saša Kisovec
Sneg
Previdnost na cestah ne bo odveč. Foto: BoBo

Zaradi obilnega sneženja so se podirala drevesa, ki so ovirala cestni in železniški promet. Zamude vlakov so bile najdaljše na železniški progi Ljubljana-Zidani Most in Zidani Most-Celje, zaprta je cesta Trbovlje-Dobovec.

Poškodovane so bile tudi električne napeljave. Del sobotnega dneva je tako brez elektrike preživelo 12.000 odjemalcev Elektra Maribor, okoli 5.000 odjemalcev v okolici Celja in okoli 9.600 gospodinjstev na območju Elektra Ljubljana. Vzdrževalci so bili na delu cel dan in do večera vzpostavili povezave.

V Zasavju so se sprožili tudi manjši plazovi.

Prometno opozorilo
Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, naj vozniki zaradi sneženja vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in pričakujejo, da se bodo potovalni časi podaljšali. Na pot naj se ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.

Jutri sprva jasno, čez dan se bo pooblačilo
Nedelja bo sprva še precej jasna, čez dan se bo od zahoda znova postopno pooblačilo. Ob morju bo popoldne začelo deževati, v osrednji Sloveniji pa snežiti. Na severovzhodu bo večinoma suho. Krepil se bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 5, ob morju do 9 stopinj Celzija. Predvidoma bo najtopleje proti večeru.

Opozorila pred razlivanji rek
Reke na jugu, jugozahodu in jugovzhodu bodo dosegle velike pretoke. Kolpa s pritoki in manjše kraške reke Dolenjskega krasa se lahko razlijejo zunaj svoje struge. Reka Dragonja se v spodnjem toku razliva in še narašča. Reka Vipava se razliva v srednjem in spodnjem toku. Narašča reka Ljubljanica, ki se bo razlila na območjih vsakoletnih poplav.

V občini Divača je okoli polnoči bližnji narasli potok ogrožal poplavljanje hiše. Posredovali so gasilci, ki so prekopali kanale za odtok vode in prečrpali okoli 30 kubičnih metrov vode iz nastalega jezera ob hiši.

Po sneženju prihaja zelo hladna noč
Kakšne so razmere na cestah
Poplave v Sečovljah
Po sneženju prihaja zelo hladna noč
Kakšne so razmere na cestah
Poplave v Sečovljah