Praznična sreda bo oblačna s pogostimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Foto: BoBo
Praznična sreda bo oblačna s pogostimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Foto: BoBo

Nad Alpami je po navedbah agencije za okolje prehodno nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka in od severozahoda k nam priteka precej hladen zrak. V ponedeljek bo tako sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo.

Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe, v višjih legah lahko tudi snežne. Čez dan bo še pihal severni veter, ki bo zvečer povsod ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj C.

V torek zjutraj bo ponekod slana, saj bodo najnižje jutranje temperature od -3 do 2, ob morju in na Goriškem od 2 do 7 stopinj Celzija. V krajih med Notranjsko, Julijskimi Alpami in Koroško se bodo pojavljale krajevne padavine. Pihati bo začel jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija.

Deževna praznična sreda
V sredo bo oblačno s pogostimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Padavine se bodo dopoldne pojavljale predvsem v zahodni polovici države, popoldne pa tudi drugod. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Sredi popoldneva bo na severovzhodu zapihal severni veter, meja sneženja pa se bo postopno spustila pod okoli 700 metrov nad morjem.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. Zjutraj bo ponekod spet slana. Od petka naprej bo vreme spremenljivo, pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem plohe.

Spremenljivo vreme tudi na Jadranu
Spremenljivo vreme bo tudi na Jadranu. Po napovedih hrvaškega državnega hidrometeorološkega zavoda bo sreda deževna tudi na Jadranu, kjer pričakujejo nevihte z grmenjem. V Istri in Kvarnerju bo glede na sedemdnevno napoved v četrtek in petek sončno vreme. Sobota bo deloma oblačna, nedelja pa deževna.

Z Brača danes poročajo celo o snežnih padavinah. Več v priloženem videoposnetku.