Ranč Aladin je nadvse primeren za otroško spoznavanje in učenje primernega odnosa do živali. Foto: MMC RTV SLO
Ranč Aladin je nadvse primeren za otroško spoznavanje in učenje primernega odnosa do živali. Foto: MMC RTV SLO


Zaščitni znak ranča je dvogrba kamela Aladin. Poleg nje so v mini živalskem vrtu še mlade kozice, ovčke, zajčki, kenguru, nosata medveda, ježevec, noj, rakuna, kamerunske ovce, jeleni, divja prašiča, mini koze, morski prašiči, račke in gosi.
Lesena igrala za otroke
Otrokom gotovo ne bo dolgčas, saj so letos postavili čisto nova velika lesena igrala, velik igralni stolp, razna plezala, tobogane, drogove, gugalnike in celo rudnik diamantov. Otroci se lahko preiskusijo v lokostrelstvu, molži krave in streljanju s fračo ali obiščejo čarovnico, h kateri vodi gozdna pot.
Zorbing za adrenalinske navdušence
Poskrbeli so tudi za adrenalina željne obiskovalce - s paintball-om in zorbingom. V žogi zorb, premera 3 metre, v katero gresta dve osebi, vas spustijo po klancu navzdol. Če niste za adrenalin, pa se lahko odločite za potep po gozdovih, na vožnjo s kolesom po označenih kolesarskih poteh po Mirnski dolini, ali za nočitev na ranču. Nudijo brezplačno nočitev v Bedančevi brunarici - v zameno za pomoč na kmetiji (hranjenje, čiščenje), kjer lahko preživite eno noč ali pa cel vikend.

MMC je obiskal ranč Aladin na Gomili pri Mirni. Vabljeni k ogledu fotogalerije.