V tem času morajo biti še posebej pozorni skrbniki psov, ki svojih živali ne smejo sprehajati brez povodca. Foto: BoBo
V tem času morajo biti še posebej pozorni skrbniki psov, ki svojih živali ne smejo sprehajati brez povodca. Foto: BoBo


V tem času morajo biti še posebej pozorni skrbniki psov, ki svojih živali ne smejo sprehajati brez povodca. V Mariboru so si ob nabrežju reke Drave labodi že uredili svoja gnezda in pričakujejo naraščaj. Zato v Snagi Maribor opozarjajo skrbnike psov, ki za sprehajalne poti uporabljajo območje ob Lentu, na previdnost.
Psi morajo biti v ubranih okoljih pripeti
V urbanih okoljih morajo biti psi na sprehodih vedno pripeti, a v Snagi ugotavljajo, da se številni skrbniki tega predpisa ne držijo. Med kotitvijo mladičev je takšno početje še posebej neodgovorno, saj lahko s povodca spuščen pes napade prostoživečo žival in nehote pokonča mladiče. "Da bi se izognili tovrstnim incidentom, naprošamo lastnike, da so v prihodnjih tednih še pozornejši na gibanje svojih kosmatincev in jih vodijo na sprehode pripete na povodce," sporočajo iz podjetja.
V Mariboru je sicer velika težava tudi nedosledno pobiranje pasjih iztrebkov, čeprav je na najbolj obremenjenih sprehajalnih poteh nameščenih 107 košev, namenjenih prav za to. Če tega posebnega koša ni, lahko lastniki psov iztrebke odlagajo tudi v običajne koše za odpadke, ki so rdeče barve.