Mraza ne bo, napovedujejo vremenoslovci. Foto: BoBo
Mraza ne bo, napovedujejo vremenoslovci. Foto: BoBo

Ne le v Črnomlju, v ponedeljek je bilo zelo toplo tudi v Novem mestu (24,8 stopinje) in Kočevju (24,5 stopinje Celzija), za Ljubljano pa podatka še nimajo, je dejal dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh.

V Ljubljani je bilo marca najtopleje leta 1977, ko so izmerili 24,6 stopinje Celzija, v ponedeljek pa je klasični živosrebrni termometer pokazal 24,5 stopinje, samodejna postaja pa je odčitala 25,1 stopinje Celzija. Vremenoslovci morajo zato podatke preveriti, potem pa bodo sporočili, ali je rekord padel. Vsi marčevski rekordi so bili do zdaj izmerjeni konec meseca, letos pa so temperature prvič višje že sredi marca, je še povedal Velkavrh.

Toplejši od povprečja je bil sicer tudi februar, saj so temperature v Ljubljani za od dve do tri stopinje presegle dolgoletno povprečje.

Nekoliko se bo ohladilo, a mraza več ne bo
V prihodnjih dneh vremenoslovci napovedujejo nižanje temperatur, torek pa bo še pretežno jasen, le v zahodnih krajih je mogoča zmerna oblačnost. Ogrelo se bo do 23 stopinj Celzija. Ponoči se bo pooblačilo in v zahodnih krajih so v sredo mogoče kratkotrajne plohe. Tudi četrtek bo precej jasen, piše na spletni strani Arsa.