Voda
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Reka
Pretoki rek se bodo umirili in čez dan zniževali. Foto: BoBo

Dodaj v

Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo

Gasilci črpali vodo in reševali ujete v avtomobilu
20. november 2016 ob 09:13
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo in upadajo, čeprav se Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku še razlivajo na območju pogostih poplav. Čez dan bodo reke večinoma upadle, sporoča Arso.

Ponoči so narasle reke povzročile nekaj težav. Gasilci so v občini Markovci iz osebnega avtomobila rešili dva človeka, ki sta zaradi visoke vodne gladine Drave z vozilom obtičala v stari strugi Drave v Bukovcih.

Sava je ponoči poplavila lokalno cesto Hrastnik. Radeče in lokalno cesto Sava—Mošenik v občini Zagorje ob Savi. Gasilci so podtalnico črpali tudi iz kleti stanovanjskega objekta v vasi Sovodenj v občini Gorenja vas - Poljane.

Kot poroča Agencija za okolje Republike Slovenije, v spodnjem toku še naraščata Krka in Kolpa. Krka bo v spodnjem toku dosegla največji pretok okoli 220 kubičnih metrov na sekundo zvečer. Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku se bodo danes še razlivale na najbolj izpostavljenih mestih, v ponedeljek pa bo imela presežen opozorilni pretok le še Ljubljanica.

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo